2017-04-13

BEARS I DM-FINALEN

Med en sejr på 93-85 i en propfyldt Vejlby-Risskov Hallen eliminerede Bakken Bears Svendborg Rabbits og kvalificerede sig til DM-finalerne. Med sejren vandt Bakken Bears semifinalerne 3-0 og nu venter vinderen af Horsens IC og SISU i DM-finalerne. HIC vandt den tredje kamp og fører 2-1 inden tirsdagens fjerde kamp.

Rabbits havde Stefan Bonneau og Harding Nana tilbage, mens Claus Magaard var ude og Antonio Porta ikke kom på banen, selvom han var klædt om. En albueskade var udmeldingen.

Bears havde vundet de to første semifinalekampe, og selvom de havde været spændende var det intet imod semifinale tre. Rabbits startede med at være det klart bedste hold. Harding Nana, der har været en af semifinalernes allerbedste spillere, lavede ni point i den indledende periode. Rabbits førte 25-18 efter ti minutter.

I anden periode fik Bears reduceret Svendborgføringen til 27-32 og senere 29-35 og 34-37, mens bedst som man troede bjørnene ville få overtaget, slog Svendborg til. Stefan Bonneau var flyvende og satte tre treere i periodens sidste tre minutter – det blev til 16 point i anden periode til den lille amerikaner. Rabbits førte 54-39 ved halvlegspausen.

I tredje periode var det et hjemmehold i et helt andet gear. Bears hentede langsomt, men sikkert ind på Rabbits. Kaninerne scorede blot fem point i de første godt syv minutter, og Bears var især styret af Thomas Lærke, der dækkede Bonneau flot op. Nicolai Iversen kom ind og scorede syv hurtige point, inkl. en treer, der bragte Bears foran 60-59. Rabbits fik med to treere holdt kontakt, men Bears vandt alligevel perioden 30-11 og førte således 69-65.

Selvom Bakken Bears gik ind i fjerde periode med momentum var spændingen ikke overstået. Udeholdet blev ved med at holde sig inde i kampen og det var først i det sidste minut at kampen reelt blev afgjort. Rabbits startede perioden bedst og nåede foran 72-70, og senere 75-74. Alexander Bak satte en treer og senere scorede Harding Nana og Stefan Bonneau, så Bears kun førte 84-83 med halvandet minut igen. Thomas Lærke satte en meget vigtig treer og DeVaughn Akoon-Purcell fulgte op med to straffekastscoringer. Selvom Darious Lee Moten også satte to straffekast afgjorde Bears kampen fra straffelinjen.

Mest scorende for Bears var DeVaughn Akoon-Purcell (19 point, 5 rebounds), John Williamson (13 point, 7 rebounds), Michel Diouf (13 point og 15 rebounds) og Thomas Lærke (13 point, 5 assists, 4 steals). For Rabbits scorede Bonneau 28 point, Harding Nana scorede 18 og Alexander Bak havde 13 point, 8 assists og 6 rebounds.

Bears skal med sejren spille DM-finale for 15. sæson i træk og samtidig er det 21. sæson på stribe Bears får DM-medaljer. Siden 1996/97 er det kun en gang sket at bjørnene ikke har været blandt landets to bedste hold.

DM-finalerne indledes 24. april i Vejlby-Risskov Hallen.

”Kampen kommer til at sætte tonen”: Bakken Bears og Svendborg mødes i semifinalen
19 apr 2024

”Kampen kommer til at sætte tonen”: Bakken Bears og Svendborg mødes i semifinalen

Sæsonens syvende møde mellem Bakken Bears og Svendborg kommer ifølge Bakken Bears’ anfører til...
Bakken Bears x Shaping New Tomorrow
19 apr 2024

Bakken Bears x Shaping New Tomorrow

Bears' partnere og venner af huset fyldte torsdag 18. april SHAPING NEW TOMORROWs lokaler...
PearsPADEL Open 2024
18 apr 2024

PearsPADEL Open 2024

Bakken Bears er egentlig en basketballklub, men vi har også etableret et stort netværk,...
Bakken Bears byder velkommen til BearsEVENT
17 apr 2024

Bakken Bears byder velkommen til BearsEVENT

Bakken Bears er events. Events til kampe, partnerarrangementer, netværksmøder og VIP - med en...
NEWS ARCHIVE