thomas_laerke-w420

Games | 2017-04-27

Horsens IC vs. Bakken Bears

TAKTISK ÆNDRING GAV BEARSSEJR

Bakken Bears vandt DM-finale 2 og fik dermed udlignet til 1-1 i serien, der spilles bedst af syv. Den tredje finalekamp spilles mandag i Vejlby-Risskov Hallen.

Efter Horsens IC havde vundet den første finale med 16 point vandt Bears finale to med 18 point. De to kampe var på alle måder vidt forskellige – i HIC-sejren i mandags var udeholdet stort foran og kampen var afgjort allerede i tredje periode, og selvom Bears vandt større i torsdagens anden finalekamp var det en kamp, der først blev afgjort i de sidste minutter.

Bortset fra de første minutter var Horsens IC ellers klart bedst i første periode. Hjemmeholdet var foran 11-7 og senere 17-14 og 24-15 inden Adama Darboe fik reduceret til 17-24, der stillingen efter første periode.

Bears sadlede om i pausen mellem første og anden periode og et godt zoneforsvar fik virkelig bremset HIC. Glimrende indhop fra Chris Christoffersen og Morten Sahlertz og rigtig godt reboundspil gav et 16-4 run til føring 33-28. Akoon-Purcell og Lærke ramte hver en treer og var det ikke for Vedran Borovcanins treer i de døende sekunder af anden periode havde Bears holdt de forsvarende mestre på seks point i perioden. Bakken Bears vandt anden periode 24-9 og førte 41-33 ved halvlegspausen.

Tredje periode blev langt mere pointrig. Der blev scoret hele 55 point og især sidste scoring i perioden var uhyre vigtig, da John Williamson ramte en treer. HIC truede hele tiden med et comeback, men bl.a. ni point af DeVaughn Akoon-Purcell gav Bears føring på 71-58 inden sidste periode.

I fjerde periode spillede Bears fornuftigt forsvarsmæssigt, men fik slet ikke spillet bolden rundt i angrebet. Det tog næsten fire minutter inden Bears fik skudt sig ind på kurven og da havde HIC reduceret til 64-71. En stor treer af Thomas Lærke fik skabt lidt luft, men HIC gav ikke op. Frederik Rungby satte en treer til reducering til 69-76 inden Michel Diouf ramte en vigtig lang topointscoring. Det blev starten på et 9-0 run til Bears og selv Iffe Lundberg scorede et par gange var HIC ikke i nærheden af at komme igen. Thomas Lærke satte tre trepointscoringer i sidste periode.

Mest scorende for Bears var DeVaughn Akoon-Purcell (23 point, 8 rebounds), John Williamson (22 point, 7 rebounds), Thomas Lærke (17 point, 6 rebounds, 4 assists) og Adama Darboe (12 point). For HIC scorede Will Artino 16 point (og 6 rebounds) og Dan Trist (14 point).

 

Kampens resultat:

76-94

Dato:

torsdag 27. april 2017

Tid:

18.15

Arena:

Forum Horsens

Se statistikken

FOROMTALE: VIGTIG KAMP 2 I VENTE

Når et hold lukker 88 point på de første 30 minutter af den første DM-finale, er det ofte svært at vinde. Det var det også for Bakken Bears i mandagens åbningsfinale. En fyldt Vejlby-Risskov Hal var ellers den perfekte ramme til et godt afsæt, men det lykkedes aldrig for Bears at følge en taktik, der gav de nødvendige stops i forsvaret. Det blev en sikker sejr til Horsens IC (106-90), der således fører 1-0 i bedst-af-syv finaleserien.

Torsdag lægger Forum Horsens gulv til DM-finale 2. Efter HIC mandag populært sagt tog hjemmebanefordelen, så holdet nu ”kan nøjes med” at vinde sine hjemmekampe for at tage DM-guldet til Horsens, er kampen naturligvis særdeles vigtig. Vinder HIC har holdet en særdeles vigtig 2-0 føring og dermed lagt alt pres på Bears inden kamp tre, men vinder Bears er situationen normaliseret med 1-1-stillingen og hjemmebanefordelen er tilbage i Aarhus.

Bears skal selvsagt dække bedre op end i kamp et. Det hører med til historien at Horsens skød fantastisk: 61% på 3ere (14/23 – mod 37% til Bears) og 55% på 2ere (57% til Bears). Samtidig vandt HIC reboundkampen (37-33) og Bears havde flest turnovers (16-13).

Udover det åbenlyse i at dække bedre op, skal Bears have mere flow i spillet og være bedre til at styre tempoet. Horsens IC spiller fantastisk, når holdet kan få lov til at spille hurtigt.

HIC havde tre spillere, der scorede mere end 20 point. Myles Mack, Lawrence Alexander og Dan Trist scorede hhv. 23, 22 og 22 point. Når samtidig Will Artino scorer 16 point og tager 8 rebounds kræver det store ting for at vinde.

DM-finale to spilles i Forum Horsens torsdag kl. 18.15 – kampen kan følges direkte på TV2 Sport. Der må med den åbning på serien forventes rigtig mange mennesker i Forum Horsens – ligesom kamp tre mandag i Vejlby-Risskov Hallen helt sikkert bliver udsolgt.

 

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by