thomas_laerke-w420

Games | 2017-09-24

DONAR GRONINGEN vs. Bakken Bears

SEJR PÅ UDEBANE – SVÆR RETURKAMP VENTER

Bakken Bears vandt 80-78 på udebane mod Donar Groningen, men der venter en særdeles svær hjemmekamp tirsdag i Vejlby-Risskov Hallen. Bears spillede en fremragende første halvleg, og var på et tidspunkt foran med 20 point (45-25), men Donar fik kæmpet sig tilbage og kunne have vundet kampen til sidst.

Det var to helt forskellige halvlege. Adama Darboe startede blændende og fik ene mand (scoringsmæssigt i hvert fald) bragt Bears foran 8-3. Efter 5½ minut var bjørnene foran 19-7 og hollænderne så allerede på det tidspunkt trætte ud efter en anstrengende tur hjem fra Litauen. Bears førte med ni point (16-25) efter første periode, og det gode spil blev ført med ind i anden periode. Bears fortsatte med at trykke hollænderne og otte point i træk bragte føringen op på 45-25 inden Donar sluttede bedst af med et 10-6 run. 51-35 ved halvlegspausen.

Udebanebjørnene var egentlig fint med i tredje periode, selvom hollænderne skruede op for det aggressive spil og Bears havde svært ved at holde sig oven på i kampen. Det blev kun til periodesejr til Donar på 18-15. I fjerde periode gik Bears til gengæld helt i stå angrebsmæssigt. De første knap seks minutter scorede Bears kun tre point, mens Donar scorede 14 – og pludselig var de danske mestre blot foran 69-67. En straffekastscoring af Akoon-Purcell og et trepointspil af Crockett gav dog lidt luft og resten af kampen blev en taktisk affære, hvor ingen af holdene for alvor ville risikere noget med tanke på at der resterer endnu 40 minutter i Aarhus tirsdag og at scoren for de to kampe lægges sammen.

DeVaughn Akoon-Purcell var mest scorende for Bears med 22 point, mens Jaye Crockett og Michel Diouf hver scorede 14. De to spillere supplerede med hhv 7 og 16 rebounds. For Donar scorede Brandyn Corry 15 point, mens hele seks spillere scorede enten 9 eller 10 point.

Returopgøret spilles tirsdag kl. 18.30 i Vejlby-Risskov Hallen.

Kampens resultat:

78-80

Dato:

søndag 24. september 2017

Tid:

18:00

Arena:

Udebane

Se statistikken

FOROMTALE: SVÆR UDEKAMP VENTER

Bakken Bears er tilbage i kvalifikationsturneringen til Basketball Champions League. I den første udgave af turneringen lykkedes det Bears at kvalificere sig efter sejr i kvalifikationsturneringen over Tartu fra Estland. I årets – den anden – udgave af turneringen gælder det en meget svær totrinsraket, hvis bjørnene skal nå det forjættede land.

I kvalifikationsrunde to gælder det de hollandske mestre fra Donar Groningen, mens den samlede vinder af det opgør får fornøjelsen af en tur til Madrid for at møde Estudiantes, der til dagligt spiller i Europas stærkeste liga, ACB.

Det er alt for tidligt at tænke på en tur til spansk efterårsvejr – der skal fuld fokus på et hollandsk hold, der virkelig imponerede i kvalifikationsrunde et. Her tabte holdet ganske vist på hjemmebane i MartiniPlaza (75-77), men på udebane i den litauiske provinsby Prienai kørte Donar hjemmeholdet fra Vytautas over (84-61). Især i første halvleg var hollænderne imponerende (føring på 51-24 ved halvlegspausen) og litauerne fandt aldrig et taktisk modtræk til de smarte hollændere.

Donar Groningen blev helt suverænt hollandske mestre i foråret 2017. Holdet vandt 26 ud af 28 kampe i grundspillet og 8 ud af 9 i slutspillet. Mesterskabet var Donars fjerde efter succeser i 2004, 2010 og 2014. I pokalturneringen tegnede Groningen sig for klubbens tredje triumf på fire år, og sæson 2017/18 blev fuldendt med en sejr i Super Cup’en også.

Også i sidste sæson spillede Donar med i kvalifikationsturneringen til Basketball Champions League. Her blev det til et samlet nederlag til Tartu, som Bears slog ud i den efterfølgende runde. Nederlaget betød, at Groningen kom med i FIBA Europe Cup, hvor holdet avancerede fra første runde og var utrolig tæt på at gå videre fra andet gruppespil også. Samlet set vandt Donar 8 af 12 kampe i FIBA Europe Cup.

Groningen har beholdt holdets hjemlige kerne, mens de amerikanske spillere er skiftet ud. Den helt store profil, Lance Jeter, der var den tredjemest scorende spiller i FIBA Europe Cup og havde femteflest assists i den turnering og allerflest i den hollandske turnering, er taget til Bourg i Frankrig og erstattet at Brandyn Curry. Virker det navn bekendt er det forbi Bears mødte ham i 2016/17, da han spillede for Helios Suns. Også tabet af Chase Fieler kan mærkes – han spiller nu i Oostende i Belgien. Nye amerikanske spillere er Evan Bruinsma og Stephen Domingo.

Der er tip off i MartiniPlaza i Groningen søndag kl. 18.00.

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by