thomas_laerke-w420

Games | 2017-09-26

Bakken Bears vs. DONAR GRONINGEN

Bakken Bears røg ud af kvalifikationsturneringen til Basketball Champions League efter et nederlag på hjemmebane på 83-91 mod de hollandske mestre Donar Groningen. Bakken Bears kom elendigt fra start i begge halvlege – i alt blev de første fem minutter af første og tredje periode tabt med 26 point!!!

Efter at have været bagud 1-15 kom Bears eller godt i gang, anført af Doug Wiggins og DeVaughn Akoon-Purcell. Bjørnene fik reduceret til til 16-23 inden første periode sluttede og i anden periode spillede Bears fremragende. Bears fik udlignet til 23-23 og selvom Donar hurtigt slog et lille hul, fik Bears igen kontakt ved 34-34. Herefter var Bears bedst og Tony Bishop scorede de to sidste point i første halvleg til føring 48-41.

Tredje periode startede også elendigt for hjemmeholdet. Donar startede med et 12-0 run, og herefter halsede bjørnene efter hele kampen. Akoon-Purcell, der havde scoret 23 point i første periode fik bjørnene i gang og i et par omgange var Bears blot bagud med et enkelt point. Donar spillede solidt, men alligevel kom Bears tilbage og fik udlignet sammenlagt, da Akoon-Purcell scorede med 7½ minut igen og Tony Bishop kort efter udligner. Men kendetegnende for anden halvleg var at Bears ikke fik de nødvendige stops i forsvaret og på afgørende momenter smed bolden væk.

Donar gik på et 9-0 run på en flot og svær treer af Sean Cunningham og godt spil af Brandyn Curry. Bears lykkedes næsten med at komme tilbage, da Michel Diouf scorede til 81-84, men Donar spillede klogt og udnyttede bjørnenes manglende struktur i de sidste plays.

Med nederlag er det sikkert, at Bears skal spille FIBA Europe Cup. Den turnering starter 18. oktober – puljerne er først endelig på plads den 4. oktober.

Kampens resultat:

83-91

Dato:

tirsdag 26. september 2017

Tid:

18:30

Arena:

Vejlby-Risskov Hallen

Se statistikken

Foromtale: Garanti for spænding, når Bears møder Groningen

Der er garanti for spænding, når Bakken Bears og Donar Groningen mødes i returopgøret i den anden kvalifikationsrunde til Basketball Champions League. Det første opgør endte med en Bearssejr på udebane med to point (80-78), og dermed skal hollænderne vinde med mindst tre point i Aarhus, hvis de skal nå tredje runde.

Det første opgør var en kamp med to indbyggede kampe. Bakken Bears var klart bedst i første halvleg, mens Donar Groningen dominerede efter pausen.

Donar Groningen har gode erfaringer med at tabe det første opgør med to point. I første runde var det nemlig scenariet mod Vytautas (75-77), men i Litauen viste holdet ingen nåde, da det blev til sejr på 84-61.

Bears har blandede erfaringer med hollandske hold – men det er altid spændende. Den 3. november 2005 vandt Bakken Bears over Den Bosch med hele 77-51, men alligevel røg Bears ud og Den Bosch videre, da hollænderne den 24. november vandt 76-75 hjemme. Det skyldtes, at Den Bosch vandt over gruppens tredje hold, som Bears ikke kunne slå. Den 6. november 2013 gjaldt det en udekamp mod ZZ Leiden – den blev vundet med 62-61 – men returopgøret blev tabt 79-81. Bears gik videre som gruppevinder efter to sejre over en finsk modstander.

Altså er fire af fem kampe mellem Bakken Bears og hold fra Holland endt med sejre til et af holdene på et eller to point.

Bakken Bears skal tirsdag forsøge at vinde i Vejlby-Risskov Hallen. En sejr giver nemlig adgang til tredje kvalifikationsrunde, der indledes allerede fredag.

Donar Groningen blev helt suverænt hollandske mestre i foråret 2017. Holdet vandt 26 ud af 28 kampe i grundspillet og 8 ud af 9 i slutspillet. Mesterskabet var Donars fjerde efter succeser i 2004, 2010 og 2014. I pokalturneringen tegnede Groningen sig for klubbens tredje triumf på fire år, og sæson 2017/18 blev fuldendt med en sejr i Super Cup’en også.

Også i sidste sæson spillede Donar med i kvalifikationsturneringen til Basketball Champions League. Her blev det til et samlet nederlag til Tartu, som Bears slog ud i den efterfølgende runde. Nederlaget betød, at Groningen kom med i FIBA Europe Cup, hvor holdet avancerede fra første runde og var utrolig tæt på at gå videre fra andet gruppespil også. Samlet set vandt Donar 8 af 12 kampe i FIBA Europe Cup.

Groningen har beholdt holdets hjemlige kerne, mens de amerikanske spillere er skiftet ud. Den helt store profil, Lance Jeter, der var den tredjemest scorende spiller i FIBA Europe Cup og havde femteflest assists i den turnering og allerflest i den hollandske turnering, er taget til Bourg i Frankrig og erstattet at Brandyn Curry. Virker det navn bekendt er det forbi Bears mødte ham i 2016/17, da han spillede for Helios Suns. Også tabet af Chase Fieler kan mærkes – han spiller nu i Oostende i Belgien. Nye amerikanske spillere er Evan Bruinsma og Stephen Domingo.

Det bliver spændende i tirsdagens kamp – Bears skal vinde, spille uafgjort eller maksimalt tabe med et point for at gå videre. Vinder Donar med præcis to point, skal de to hold spille fem minutter yderligere om en plads i den tredje og afsluttende kvalifikationsrunde.

Tredje kvalifikationsrunde starter allerede fredag med en hjemmekamp til enten Bakken Bears eller Donar Groningen – modstanderen er Movistar Estudiantes fra den spanske ACB-række. Returopgøret spilles i Madrid mandag den 2. oktober.

Tirsdagens kvalifikationskamp starter kl. 18.30.

 

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by