thomas_laerke-w420

Games | 2017-10-25

Bakken Bears vs. Benfica

STOR SEJR OVER PORTUGISISKE MESTRE

Bakken Bears vandt en flot sejr over det portugisiske mesterhold SL Benfica. Bears vandt 95-76 efter en kamp, hvor Bears førte stort set fra start til slut. Bjørnene rykkede fra midt i første periode og så sig ikke tilbage, og blev hjulpet af at de portugisiske gæster ikke ramte mange – ellers helt åbne – skud før halvlegspausen. Det tog holdet revanche for i anden halvleg, da Benfica var tæt på at indhente hjemmeholdet, men Bears satte trumf på til sidst og sejren på hele 19 point giver Bakken førstepladsen i puljen, hvor alle hold har en sejr og et nederlag.

Benficaprofilerne Carlos Morais og Tomas Barroso scorede slet ikke i første halvleg, men satte til sammen 33 point på tavlen efter pausen. De to spillere var afgørende i forhold til Benficas comebackforsøg, mens Bears’ DeVaughn Akoon-Purcell scorede 12 point i fjerde periode og fjerne tvivlen om sejren.

Akoon-Purcell scorede 25 point og tog fem rebounds, mens Jaye Crockett scorede 20 og tog 9 rebounds. For Benfica scorede Morais 21 point, mens Antywane Robinson scorede 16 point.

Bakken Bears vandt reboundkampen 41-34. Bears havde også flest assists (25-14), færrest turnovers (10-18) og de bedste skudprocenter i alle kategorier – og med de statistikker, er det svært at tabe kampen.

Bakken Bears har kun tre gange vundet større i europæiske kampe. Udover de to sejre over det sammensatte irske hold, Hibernia, i efteråret 2015, skal vi helt tilbage til efteråret 2005 for at finde en større sejr, da det hollandske hold Den Bosch blev besejret i efteråret 2005.

Bears spiller igen på hjemmebane allerede lørdag, når Hørsholm kommer på besøg i Basketligakampen. Onsdag spilles næste kamp i FIBA Europe Cup – modstanderen er litauiske Nevezis, der tirsdag vandt over Avtodor Saratov i den særdeles lige gruppe.

 

Kampens resultat:

95-76

Dato:

onsdag 25. oktober 2017

Tid:

18:30

Arena:

Vejlby-Risskov Hallen

Se statistikken

FOROMTALE: SL BENFICA – ET POWERHOUSE

SL Benfica – navnet lugter af portugisisk topfodbold med mangeårig dominans og europæisk succes. Drejes det navn over i basketballverdenen, så er den internationale succesduft ikke lige så gennemtrængende, men den mangeårige hjemlige dominans er mindst lige så stor som fodboldspillernes. Benfica har vundet 26 mesterskaber, 25 pokaltitler og 14 Super Cup-titler i den hjemlige andedam. Holdet er lige nu indehaver af alle tre hjemlige titler!

På den internationale scene har Benfica – ligesom Bears i øvrigt – deltaget on/off de seneste år. SL Benfica har deltaget i FIBA Europe Cup de seneste fire sæsoner og formåede i 2016/17 for første gang at knibe sig videre til andet gruppespil.

I den hjemlige LPB-liga har Benfica vundet de første fire kampe, senest over rivalerne fra FC Porto. Internationalt startede denne sæson med kvalifikationskampe i Basketball Champions League, hvor de østrigske mestre fra Kapfenberg blev slået efter to sejre, men – igen ligesom Bears – røg Benfica ud i anden runde, da de bulgarske mestre Lukoil Academic fra Sofia vandt samlet. I første kamp i FIBA Europe Cup vandt Benfica hjemme over BC Nevezis fra Litauen (88-83).

Benfica har tre amerikanske profiler, en landsholdsspiller fra Angola, en udviklingsspiller fra Slovenien og nogle portugisiske landsholdsspillere. Den helt store stjerne er Antywane Robinson – en 33-årig forward med et imponerende CV fra Temple University og D-league (NBAs udviklingsliga) samt de bedste rækker i Frankrig, Tyrkiet, Italien og Letland. Robinson er holdets topscorer og toprebounder. I sejren over Nevezis scorede Robinson imponerende 27 point på bare 14 skud. Robinson suppleres af den store amerikaner Raven Barber, der spiller sin anden sæson i Benfica, og guarden Jesse Sanders, der i de seneste to sæsoner spillede i den bedste række i Tyskland. Carlos Morais har vundet fire afrikanske mesterskaber med Angolas landshold, med hvem han også har spillet en betydende rolle til både VM og OL. De tre hjemlige spillere Tomas Barroso, Nuno Oliveira og Jose Silva er alle en del af truppen, når Portugal stiller op til landskampe.

Bakken Bears tabte åbningskampen på udebane mod gruppens favoritter fra Avtodor Saratov (73-76), og kan især notere sig at holdet vandt reboundkampen eftertrykkeligt. Desværre for de danske mestre var scoringsprocenterne ikke gode nok, og det skal der rettes op på, hvis Bears skal nærme sig sejren mod Benfica.

Bakken Bears – SL Benfica spilles onsdag kl. 18.30 – se kampen i Vejlby-Risskov Hallen eller på live stream på Bakken Bears’ facebookside.

 

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by