thomas_laerke-w420

Games | 2017-11-08

Bakken Bears vs. Avtodor Saratov

HISTORISK AFTEN EFTER SEJR OVER RUSSISKE AVTODOR

Bakken Bears vandt 97-85 over det russiske VTB-hold Avtodor Saratov. Med sejren fører Bakken Bears gruppe B i FIBA Europe Cup og kan sikre sig kvalifikation til næste runde, hvis holdet slår Benfica i Lissabon på onsdag.

Efter en meget lige første periode (23-23), hvor Darko Jukic scorede otte af de første ti point og DeVaughn Akoon-Purcell senere i perioden scorede syv point, fik Bears sat tryk på kedlerne og især Doug Wiggins’ forsvar satte aftryk på kampen. Den amerikanske guard stjal bolden fire gange inden for ganske kort tid, og med de point det kastede af sig fik Bears etableret et hul til det russiske hold. Devaughn Akoon-Purcell scorede 10 point i perioden og han havde således scoret 17 point ved pausen. Bears førte 52-43 ved halvlegspausen, flest point for Avtodor havde Micah Downs scoret 11 point.

Efter pausen trykkede Bears yderligere på. Selvom Coty Clarke og Branden Frazier bed godt fra sig vandt Bears perioden med fem point og var således foran 77-63 inden de sidste ti minutter. I de sidste ti minutter forsøgte Avtodor et comeback, men de var ikke i nærheden af at indhente hjemmeholdet, der – stadig godt anført af DeVaughn Akoon-Purcell, der scorede de sidste syv af sine i alt 31 point – holdt føringen, der nærmere sig at være på 20 point. Kun en god afslutning af Earvin Morris, der i alt scorede ti point, heraf otte i sidste periode, gjorde, at Bearssejren ”blot” blev på 12 point.

Udover Akoon-Purcells 31 point (og seks rebounds), blev Tony Bishop mest scorende med 18 point. Jaye Crockett scorede 13 point (+9 rebounds og 3 assists), mens Doug Wiggins og Darko Jukic hver scorede ti point  – Wiggins supplerede med 9 assists. Michel Diouf scorede ni point og tog ni rebounds.

For Avtodor scorede Branden Frazier og Artem Zebelin 15 point, mens Micah Downs scorede 13.

Næste opgave for Bears er fredag i Værløse, hvor der står en plads i pokalsemifinalen på spil.

 

Kampens resultat:

97-85

Dato:

onsdag 08. november 2017

Tid:

18:30

Arena:

Vejlby-Risskov Hallen

Se statistikken

FOROMTALE: TOPOPGØR I FIBA EUROPE CUP

Efter halvdelen af de seks kampe hvert hold skal spille i FIBA Europe Cup, er Avtodor Saratov og Bakken Bears øverst i tabellen med to sejre hver. De to øvrige hold, SL Benfica og BC Nevezis, er dog ikke langt efter og når holdene har spillet tidligere onsdag, vil vindere være på omgangshøjde med det russiske og det danske hold.

I 2016/17 vandt Avtodor halvdelen af de 14 gruppekampe i Basketball Champions League, og mødte i playoffs de senere tyske vicemestre fra Oldenburg. Holdene vandt en kamp hver, mens den tyske sejr var størst. I den østeuropæiske VTB-liga, hvor de bedste russiske hold spiller til hverdag blev Avtodor nummer ni, og nåede derfor lige præcis ikke slutspillet. Avtodor var dermed Ruslands syvendebedste hold.

Udskiftningerne siden sidste sæson er dog næsten total. Ny træner er Andrea Mazzon, der har fortid i bl.a Aris Thessaloniki (Grækenland) og Reyer Venezia (Italien) og han har i sin karriere både store nationale og internationale titler på CV’et. I spillerstaben er centeren Artem Zabelin og den amerikanske guard Branden Frazier eneste gengangere! De fem øvrige amerikanere er nye ligesom de hjemlige spillere også er skiftet ud.

Og hvem er så de nye profiler? Der er dygtige forwards som Micah Downs, der har snittet et tociffret antal point i den bedste række i både Spanien, Ukraine Rusland, Italien og Frankrig samt i D-league, Coty Clarke, der tidligere har spillet i Boston Celtics og i Israel og Rusland, samt Ian Hummer, der har gjort det godt i Finland og Tyskland. I en parentes skal det bemærkes, at Hummer for et par år siden spillede mod Bears i en træningskamp, da han spillede for Nilan Bisons (Finland).

Der er også dygtige guards på Avtodorholdet. Udover Frazier, der også har mødt Bears – og som imponerede stort – i sin tid i Khimik Yuhzny (Ukraine), er det Earvin Morris, der i sidste sæson spillede i Libanon og den lille (174 cm), men ekstremt hurtige, Justin Robinson, der kommer lige fra det amerikanske collegesystem.

Blandt de hjemlige spillere er forwarden Maxin Sheleketo mest scorende, mens de to store drenge Artem Klimenko (214 cm) og førnævnte Zabelin (215 cm) også spiller væsentlige minutter. Zabelin er trods sin størrelse en glimrende trepointskytte.

Den tidligere Ural Ekaterinburg-spiller Fedor Klyuchnikov er også i rotation – han spillede i øvrigt for Ural i nederlaget mod Bakken Bears i foråret 2014. Sidste mand i rotationen er guarden Dramir Zibirov, der har spillet på det russiske universitets- og U20-landshold. En utrolig dygtig spiller, der virkelig har næse for at stjæle bolden.

Og hvor gode er Avtodor så i denne sæson? I den hjemlige VTB-turnering blev Enisey sendt hjem til Krasnoyarsk med et nederlag på 83-102, ligesom også BC Kalev/Cramo blev besejret. Det blev til gengæld til nederlag imod CSKA Moskva, som er et af Europas stærkeste hold, og i søndags mod Lokomotiv Kuban, der er ubesejret i EuroCup.

Der venter Bears en kæmpe mundfuld. Eneste tidligere styrkeprøve med et russisk hold var de to kampe mod Ural Ekaterinburg i 2014. Bakken Bears tabte 85-71 på udebane, men vandt 92-84 hjemme. Avtodor er et kvalitetsniveau op i forhold til Ekaterinburg, hvilket bl.a understreges af klubbens europæiske meritter. I 2015/16 blev det til en kvartfinaleplads i EuroCup, mens det i 2014/15 blev det til en kvartfinale i EuroChallenge (som nu er FIBA Europe Cup).

 

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by