thomas_laerke-w420

Games | 2017-11-15

Benfica vs. Bakken Bears

Bakken Bears vandt 108-95 på udebane over de portugisiske mestre, SL Benfica, og kvalificerede sig dermed til anden runde af FIBA Europe Cup. Sidste spillerunde, der spilles 6. december, afgør om Bears tager førstepladsen i puljen eller om BC Nevezis snupper den.

Anden runde består af endnu et puljespil, der starter 20. december.

Kampens resultat:

95-108

Dato:

onsdag 15. november 2017

Tid:

22:00

Arena:

Pavilhao Fidelidade

Se statistikken

FOROMTALE: MATCHBOLD TIL BEARS

Onsdag spilles femte spillerunde i FIBA Europe Cup og fra dansk side vil fokus især være på gruppe B, hvor de forsvarende danske mestre, Bakken Bears, ligger i en fornuftig position. Bjørnene har vundet tre af de første fire kampe, og kan med en sejr i Portugal kvalificere sig til andet gruppespil i turneringen. Det bliver imidlertid ikke nogen let opgave, eftersom Bears spiller mod de forsvarende portugisiske mestre, SL Benfica, der i denne sæson tillige er ubesejrede i den hjemlige liga.

SL Benfica – navnet lugter af portugisisk topfodbold med mangeårig dominans og europæisk succes. Drejes det navn over i basketballverdenen, så er den internationale succesduft ikke lige så gennemtrængende, men den mangeårige hjemlige dominans er mindst lige så stor som fodboldspillernes. Benfica har vundet 26 mesterskaber, 25 pokaltitler og 14 Super Cup-titler i den hjemlige andedam. Holdet er lige nu indehaver af alle tre hjemlige titler!

På den internationale scene har Benfica – ligesom Bears i øvrigt – deltaget on/off i de seneste år. SL Benfica har deltaget i FIBA Europe Cup de seneste fire sæsoner, og formåede i 2016/17 for første gang at slå sig videre til andet gruppespil.

I den hjemlige LPB-liga har Benfica vundet de første seks kampe, og ligger som det eneste ubesejrede hold på førstepladsen. Internationalt startede denne sæson med kvalifikationskampe i Basketball Champions League, hvor de østrigske mestre fra Kapfenberg blev slået efter to sejre, men – ligesom Bears – røg Benfica ud i anden runde, da de bulgarske mestre Lukoil Academic fra Sofia vandt samlet.

I første kamp i FIBA Europe Cup vandt Benfica hjemme over BC Nevezis fra Litauen (88-83), men siden er det blevet til nederlag i Aarhus mod Bears (76-95), hjemme mod russiske Avtodor (86-97) og returopgøret mod BC Nevezis (68-94). Benfica har således kniven for struben og skal vinde, hvis holdet skal holde liv i håbet om at gå videre til andet gruppespil.

Benfica har tre amerikanske profiler, en landsholdsspiller fra Angola, en udviklingsspiller fra Slovenien og nogle portugisiske landsholdsspillere. Den helt store stjerne er Antywane Robinson – en 33-årig forward med et imponerende CV fra Temple University og D-league (NBAs udviklingsliga) samt de bedste rækker i Frankrig, Tyrkiet, Italien og Letland. Robinson er holdets topscorer og toprebounder. Han suppleres af den store amerikaner Raven Barber, der spiller sin anden sæson i Benfica, og guarden Jesse Sanders, der i de seneste to sæsoner spillede i den bedste række i Tyskland. Carlos Morais har vundet fire afrikanske mesterskaber med Angolas landshold, med hvem han også har spillet en betydende rolle til både VM og OL. De tre hjemlige spillere Tomas Barroso, Nuno Oliveira og Jose Silva er alle en del af truppen, når Portugal stiller op til landskampe.

Bears vandt det første opgør sikkert efter en første halvleg, hvor Benfica slet ikke ramte kurven. Især Barroso og Morais tog med hhv 12 og 21 point revanche i anden halvleg, hvor portugiserne ramte langt bedre fra distancen.

Kampen i Lissabon starter kl. 21.00 lokal tid (22.00 dansk tid). Den anden kamp i gruppe B spilles i Saratov (Rusland) kl. 18.00 lokal tid (16.00 dansk tid). Hvis hjemmeholdet Avtodor slår Nevezis, kan Bears med en sejr sikre sig førstepladsen i gruppen.

Kampen mellem Benfica og Bears kan følges på FIBAs YouTube-kanal.

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by