thomas_laerke-w420

Games | 2017-12-28

Team FOG Næstved vs. Bakken Bears

NEDERLAG I NÆSTVED

Det er altid dejligt med hurtig revanchemulighed, når man løber ind i et nederlag. Og med en hjemmekamp mod Svendborg allerede på lørdag, er der mulighed for at slå tilbage for Bears efter torsdagens nederlag i Næstved. Hjemmeholdet vandt 87-82 efter en kamp, hvor angrebets kvalitet faldt markant, da forsvaret fik fat.

Bears var ellers foran 16-10 efter en god start af især Jaye Crockett, men Næstved kom på et 11-0 run og førte 25-20 efter første periode.

Anden periode var helt lige og hjemmeholdet førte således 49-44 efter en første halvleg, hvor Bears skød 1/10 på treeren.

Bakken Bears havde af forskellige årsager Morten Sahlertz, Tony Bishop og Chris Christoffersen ude og da Jaye Crockett fejlede ud blot et minut inde i fjerde periode kombineret med Michel Dioufs scoringsprocent på 20 (3/15) blev de fravær afgørende.

Stillingen var ellers lige (69-69) inden sidste periode, men i fjerde quarter scorede bjørnene blot tre point i de første næsten ni minutter og så er det svært at vinde. Bagud 84-75 med 20 sekunder igen fik Bears ellers nyt liv med et fem-pointsspil af Darko Jukic, men det var ikke nok og Næstved kunne trække sig tilbage med de to point.

Mest scorende for Bears blev Doug Wiggins (20 p, 4 assists), mens DeVaughn Akoon-Purcell scorede 18 point, tog 8 rebounds og havde 4 assists. Darko Jukic scorede 12 point, mens Adama Darboe scorede 11. For Næstved scorede Kazembe Abif 16 point og han supplerede med 8 rebounds.

Næstved vandt statistikkerne næsten hele vejen rundt. Sjællænderne havde bedste 2-pointsprocent (51-42), 3-pointprocent (36-29) og tog flest rebounds (41-38).

Kampens resultat:

87-82

Dato:

torsdag 28. december 2017

Tid:

19:00

Arena:

Arena Næstved

Se statistikken

FOROMTALE: SVÆR UDEKAMP ÅBNER STRAMT PROGRAM

Bears genoptager Basketligaen efter en kort julepause, og spiller sin blot syvende kamp i årets turnering. Bakken Bears kan med kampen mod Næstved gøre status efter holdet har mødt alle hold en enkelt gang, men herefter stopper al objektiv status vist også. Bears har ved julepausen spillet 3-6 kampe færre end de øvrige hold og stillingen i Basketligaen er dermed ikke specielt retvisende. Med et stramt program hen over nytåret gøres der dog et godt forsøg på at indhente det forsømte.

Torsdagens modstander, Team FOG Næstved, har spillet 11 kampe, hvoraf seks er vundet, mens Bears har vundet fem af seks kampe. Bakken Bears kan dermed med en sejr nå op på siden af Sydsjællænderne og i bedste fald passere dem, når holdet allerede lørdag spiller igen – hjemme mod Svendborg.

Det er de forsvarende pokalvindere, der tager imod de forsvarende danske mestre. Næstveds sæson har været svingende indtil videre. De tre første kampe gav sejre og efter et nederlag til Horsens IC fulgte sejre i de efterfølgende to. Men siden starten af november er antallet af sejre dalet markant. Blot en sejr – ude mod Randers – er det blevet til i de seneste fem opgør.

Næstved valgte inden sæsonen at satse på spillere, der tidligere har gjort det godt i klubben. Mathias Bak, Philip Hertz og Devin Daly fik forlænget aftalerne, mens denne sæsons topscorer Troy Franklin (18,1 ppg, 40% på treeren) samt Chris Gabriel blev hentet tilbage. De store sydafrikanske landsholdsspiller har dog blot spillet knap 14 minutter per kamp, primært pga. for mange fejl.

Nye i Næstvedtruppen er den dygtige point guard Conner Washington, der snitter 4,8 assists pr. kamp, vandt i sidste sæson det britiske mesterskab med Leicester Raiders. Ny er også holdets bedste rebounder, litauiske Zygimantas Riauka (7,7 rebounds pr kamp), den alsidige forward Kazembe Abif (15,9 point, 7,0 rebounds) samt Ray Sanders, der i sidste sæson spillede for BC Nokia, hvor den tidligere Bearstræner Ville Tuominen er head coach.

Næstved, der coaches af den tidligere Hørsholmtræner og tidligere assistant coach på det serbiske landshold, Milan Skobalj, vandt inden sæsonen to træningskampe mod Bakken Bears, så aarhusianerne er til fulde klar over, at Næstved er en særdeles farlig modstander.

Der er tip off kl. 19.00 i Arena Næstved – kampen indleder et program med hele 11 kampe på 34 dage – seks i Basketligaen, fire i FIBA Europe Cup samt en pokalfinale.

 

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by