thomas_laerke-w420

Games | 2018-01-24

Bakken Bears vs. TSMOKI MINSK

Kampens resultat:

-

Dato:

onsdag 24. januar 2018

Tid:

18:30

Arena:

Vejlby-Risskov Hallen

FOROMTALE: MINSK MED KNIVEN FOR STRUBEN

Tsmoki Minsk har fået en svær start på FIBA Europe Cups andet gruppespil, og de hviderussiske mestre skal vinde onsdag, hvis holdet fortsat skal have en realistisk chance for at gå videre til 1/8-finalerne i FIBA Europe Cup.

Det er dog ikke fordi Tsmoki Minsk ikke ved hvordan man vinder kampe. I en noget speciel struktur fører holdet den hjemlige liga, mens hovedstadsklubben også ligger til playoffs i den østeuropæiske VTB-liga.

Også historisk set ved hviderusserne godt hvordan man vinder både basketballkampe og hjemlige titler. De seneste ni mesterskaber og de seneste ni pokaltitler er vundet af Tsmoki. Det hører dog med til historien, at de spillere, der deltager i FIBA Europe Cup og spiller i VTB-ligaen er nogle helt andre end de, der spiller grundspillet i den hjemlige liga, hvor klubbens talenter stiller op. De professionelle spillere, der både er internationale profiler og hviderussiske landsholdsspillere, træder så ind i slutspillet, når mesterskabet skal sikres.

I VTB-ligaen, der samler de bedste hold fra langt de fleste af de lande, der var en del af Sovjetunionen, er Tsmoki Minsk aktuelt på syvendepladsen, lige efter Avtodor Saratov. Der er en klar forventning om at sidste sæsons 12.-plads skal forbedres, og lige nu ser det ikke usandsynligt ud. De stærkeste hold i VTB er blandt de allerbedste i Europa – CSKA Moskva fører således rækken foran Unics Kazan.

Tsmoki har siden 2009 deltaget i de europæiske turneringer hvert år. I de seneste seks sæsoner, er det kun en enkelt gang sket, at holdet ikke er gået videre fra det første gruppespil i FIBA Europe Cup. I 2013/14 blev det endda til en kvartfinaleplads bl.a efter to sejre over Bakken Bears undervejs (76-83 i Aarhus og 51-89 i Minsk).

Ligesom de tre øvrige hold i pulje K vandt Tsmoki Minsk fire af sine seks kampe i den indledende pulje. Hviderussernes fire sejre gav dem førstepladsen i gruppe F foran Alba Fehervar (Ungarn), Proximus Spirou (Belgien) og Bnei Herzliya (Israel). Tsmoki sluttede stærkt af ved at vinde holdets sidste tre kampe. Inden deltagelsen i FIBA Europe Cup lignede det ellers at Tsmoki skulle deltage i Basketball Champions League, men efter samlede sejre over Sigal Prishtina (Kosovo) og Budivelnyk (Ukraine) blev det til et knebent nederlag imod franske Nanterre.

Tsmoki Minsk har hele otte hviderussiske landsholdsspillere i truppen, og de suppleres af flere udenlandske profiler. En af dem er Chris Czerapowicz, der er født og opvokset i Sverige og spiller på det svenske landshold. Han har en fortid i Södertälje i 2014/15, hvor han spillede sammen med Darko Jukic. Styrmand og topscorer hedder Filip Adamovic – en tidligere bosnisk landsholdsguard, der har spillet flere år i den stærke rumænske liga, hvor han har været blandt de bedste spillere.

Minsk har også stærke amerikanere i guarden Devon Saddler og den store mand David Kravish, der sammen med Czerapowicz er holdets bedste rebounder. Og som om det hold ikke var stærkt nok, så har Tsmoki Minsk hentet shooting guarden Justin Gray til klubben – og holdkammeraterne ved godt hvordan han spiller eftersom han tidligere har spillet 1½ sæson i klubben, i øvrigt med ganske imponerende statistikker til følge. Så da Gray røg i spillemæssig unåde i Cluj i Rumænien, var det oplagt at hente ham tilbage til Minsk.

Der er tip off til den sidste hjemmekamp for Bakken Bears i dette gruppespil kl. 18.30. Efter dagens kamp gælder det to udebane kampe mod Mornar Bar og Szolnoki Olaj, mens Minsk mangler to hjemmekampe mod de samme to hold, dog i omvendt rækkefølge.

 

Hovedsponsor
Nybolig Erhverv
Danbolig
Kaj Ove Madsen

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by