thomas_laerke-w420

Games | 2018-02-10

Bakken Bears vs. Team FOG Næstved

BEARS SLÅR NÆSTVED EFTER VILDE RUNS

Trods en fantastisk start, holdt det hårdt før Bakken Bears kunne trække sig sejrrigt tilbage af hjemmekampen mod Team FOG Næstved. DeVaughn Akoon-Purcell scorede 20 point alene i første periode, som Bakken Bears vandt 32-14, og alligevel førte Næstved med 42-40 ved halvleg.

Akoon-Purcell og Michel Diouf sad totalt på starten af første periode og da DeVaughn Akoon-Purcell scorede sit 20. point efter knap otte minutters spil førte Bears 27-7. Herfra gik Næstved på et 25-7 run og bragte sig foran 36-34! Næstved førte 42-40 ved halvlegspausen.

I anden halvleg besluttede Bears sig for at kontrollere det fysiske aspekt af spillet. Bjørnene fik styr på reboundspillet og anden halvleg bød ikke på de samme ekstreme runs som før pausen. Næstved var midt i tredje periode foran 53-49, inden Doug Wiggins, Akoon-Purcell og Tony Bishop fik scoret til Bearsføring 58-53. Bears førte 61-56 efter tredje periode.

I fjerde periode fik Bears hurtigt slået et lille hul med føringer på 66-56 og senere 76-62, og det kom Næstved ikke tilbage fra.

For Næstved var Kazembe Abif virkelig godt spillende med 24 point og 10 rebounds, mens Conner Washington og JJ Mann hver scorede 13 point. Washington supplerede med 5 rebounds og 7 assists, mens Mann havde 8 rebounds.

Bakken Bears’ mest scorende spiller blev ikke overraskende DeVaughn Akoon-Purcell, der scorede 31 point, mens Michel Diouf scorede 12 point og supplerede med 12 rebounds. Darko Jukic scorede 11 point (og 7 rebounds og 5 assist), Adama Darboe 10 point (6 rebounds, 7 assists) og Doug Wiggins 9 point (6 rebounds, 8 assists).

Med sæsonens 10. sejr rykkede Bears op på tredjepladsen med 20 point. Bears har brugt 13 kampe på at nå det antal – Hørsholm har brugt 17 kampe om at nå samme pointtal, men har vundet den indbyrdes kamp med Bakken Bears. De to hold er to point foran Næstved, der har 18 point for 16 kampe. HIC fører ligaen med 32 point efter bare 17 kampe.

Næstveds næste opgave er tirsdag, hvor holdet gæster Stevnsgade, mens Bears onsdag skal til Horsens for at møde ligaens tophold. Horsens IC kan med en sejr vinde grundspillet.

 

Kampens resultat:

88-80

Dato:

lørdag 10. februar 2018

Tid:

14:00

Arena:

Vejlby-Risskov Hallen

Se statistikken

FOROMTALE: TOPOPGØR MELLEM SIDSTE SÆSONS MESTRE OG POKALVINDERE

Efter afslutningen af det andet gruppespil i FIBA Europe Cup drejer Bakken Bears nu fokus imod Basketligaen, hvor et sandt forfølgelsesløb indledes lørdag. Bears har spillet op til fem kampe færre end konkurrenterne, men det skal der rådes bod på i de kommende uger. Bears spiller nemlig fem kampe på ni dage og efter en kort landskampspause yderligere tre kampe på seks dage.

Lørdag gælder det første kamp i den kamprække – og det er en yderst delikat en af slagsen. Modstanderen er Team FOG Næstved, og det er Bakken Bears, der har revanche til gode efter et nederlag på 87-82 i julekampen i Arena Næstved.

Næstved er placeret på ligaens andenplads med 18 point efter 15 kampe. Bears ligger nummer fire med 18 point efter 12 kampe. Hørsholm 79ers kiler sig ind på tredjepladsen med 18 point efter 16 kampe. Horsens IC er stukket af på ligaens førsteplads med hele 14 points afstand til forfølgerne!

Lørdagens topopgør er samtidig et opgør mellem de to hold, der vandt titlerne i dansk basketball i 2016/17. Bakken Bears som danske mestre og Team FOG Næstved som pokalvindere.

Næstved har haft en noget svingende sæson, men på det seneste har holdet vist fin fremgang. Tilføjelsen af JJ Mann, der har en fortid i den tyske Bundesliga, har været væsentlig for Næstved, der senest spillede den 18. januar, hvor Hørsholm blev besejret.

Næstved valgte inden sæsonen at satse på spillere, der tidligere har gjort det godt i klubben. Mathias Bak, Philip Hertz og Devin Daly fik forlænget aftalerne, mens forrige sæsons topscorer Troy Franklin (15,7 point pr. kamp) samt Chris Gabriel blev hentet tilbage. De store sydafrikanske landsholdsspiller har dog blot spillet godt 14 minutter per kamp, primært pga. for mange fejl.

Nye i Næstvedtruppen er den dygtige point guard Conner Washington, der snitter 4,7 assists pr. kamp, vandt i sidste sæson det britiske mesterskab med Leicester Raiders. Ny er også holdets bedste rebounder, litauiske Zygimantas Riauka (7,7 rebounds pr kamp) samt den alsidige forward Kazembe Abif, der er holdets mest scorende spiller (16,1 point, 6,7 rebounds).

Næstved, der coaches af den tidligere Hørsholmtræner og tidligere assistant coach på det serbiske landshold, Milan Skobalj, vandt inden sæsonen to træningskampe mod Bakken Bears, så aarhusianerne er til fulde klar over, at Næstved er en særdeles farlig modstander.

Bakken Bears spillede onsdag i Ungarn, hvor holdet tabte til Szolnoki Olaj. Til den kamp måtte Bears undvære tre sygdoms- og skadesramte spillere: Nicolai Iversen, David Kristensen og Morten Sahlertz. Sidstnævnte forventes ikke at blive klar til Næstved-kampen, men de to førstnævnte kan nok godt komme i betragtning til udtagelse.

Der er tip off kl. 14.00 i Vejlby-Risskov Hallen.

 

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by