thomas_laerke-w420

Games | 2018-02-18

Bakken Bears vs. Hørsholm 79ers

BEARS VINDER FJERDE KAMP PÅ FEM DAGE

Bears fik den fjerde sejr på fem dage, da Hørsholm blev sendt hjem til Sjælland med et nederlag på 103-87.  Bears var i kontrol det meste af kampen, og kun da 79ers ramte fire treere på kort tid i slutningen af tredje og starten af fjerde periode lignede det spænding, men scoringer af Tony Bishop og DeVaughn Akoon-Purcell gav luft, og da holdet ramte tre treere i træk var føringen pludselig igen på 20 point!

Med sejren nåede Bears på 28 point efter 17 kampe, Der er stadig fire point op til Horsens IC, der har spillet en kamp flere end Bears. Hørsholm forbliver på 22 point efter 18 kampe – det samme som Næstved har efter deres sejr over Woflpack.

Bears havde fra starten svært ved at stoppe Matt Bonds, og det var også ligaens topscorer der indledte med at score holdets første fem point. For Bears var Jaye Crockett i hopla og han scorede seks af de første ni point, som hjemmeholdet satte på tavlen. Bears kom foran 12-7 inden Ty Sabin gjorde sin entre, og han scorede hurtigt fem point til udligning, men Bears sluttede med at score periodens sidste syv point og førte 25-16 ved den første pause.

Efter den første periodepause var det stadig Bears, der var i kontrol. Hørsholm fik aldrig rigtig hentet ind på bjørnene, der førte med omkring ti point igennem hele perioden. Akoon-Purcell scorede syv point i anden periode – det samme som Matt Bonds for udeholdet.

I tredje periode viste Darko Jukic for alvor sit værd med 11 point. Bears bragte sig foran 60-43 og senere 67-49 inden Hørsholm iscenesatte et lille comeback. Hørsholm gik på et 9-1 run, men 79ers kom ikke tættere på end 10 point. Hørsholm ramte to treere inden Adama Darboe ramte en buzzer beater-treer til føring 79-66.

Hørsholm startede fjerde quarter med to treere til 79-72, men inden udeholdet fik troen på et comeback fik Bears iværksat et 15-2 run. Selvom Matt Bonds og Martin Poulsen scorede 13 point i slutningen af kampen, var det ikke nok til at genskabe spændingen.

Mest scorede for udeholdet var Matt Bonds, der havde en imponerende statline (27 point, 13 rebounds og 6 assists). Ty Sabin scorede 16. For Bears scorede Jaye Crockett 21 point på bare ni skud – på 17 minutters spilletid. DeVaughn Akoon-Purcell scorede 19 point, som blev suppleret med 7 rebounds og 9 assists. Darko Jukic scorede 17 point på 7 skud (og 9 rebounds, 4 assist), mens Tony Bishop scorede 15 point på 17 minutters.

Nu venter der en landskampspause inden Basketligaen genoptages mandag den 26. februar, hvor Stevnsgade gæster Vejlby-Risskov Hallen. Hørsholm spiller første den 3. marts, når Bears kommer på besøg.

 

Kampens resultat:

103-87

Dato:

søndag 18. februar 2018

Tid:

14:00

Arena:

Vejlby-Risskov Hallen

Se statistikken

FOROMTALE: BEARS SØGER REVANCHE MOD 79ERS

Hørsholm 79ers er det eneste Basketligahold, som Bears aktuelt har revanche til gode imod. Nordsjællænderne vandt 89-81, da holdene mødtes i Aarhus i sæsonens hidtil eneste Basketligaopgør. Hvis Bears kan hente den fjerde sejr på fem dage vil holdet være rigtig tæt på at sikre sig andenpladsen i Basketligaen.

Hørsholm ligger lige nu nummer tre med 11 sejre i 18 kampe, mens Bears aktuelt er på andenpladsen med 13 sejre i 16 kampe. Hørsholm åndes i nakken af Næstved, der har 10 sejre i 17 kampe. Næstved er endvidere bedst indbyrdes ift Hørsholm, hvilket har betydning, hvis de to hold ender a point. Ligeledes søndag spiller Næstved hjemme mod Wolfpack og hvis sydsjællænderne lever op til favoritværdigheden, er der virkeligt pres på Hørsholm i kampen om anden- og tredjepladsen.

Hørsholm har evnet at holde på stammen af danske spillere, og  nordsjællænderne har en særdeles kompetent og erfaren guard-duo i Frederik Hougaard Nielsen og Mikael Vincents samt en dygtig forward Andreas Mejlby, der har en trepointprocent på 37!

Hørsholm har suppleret denne kerne med tre rigtig dygtige amerikanere i guarden Ty Sabin og de to forwards Connor Beranek og Matt Bonds. De tre scorer i gennemsnit 54,9 point pr. kamp ud af nordsjællænderne 89,7 point. Bonds har flest point og rebounds – 22,7 point og 9,2 rebounds – før Hørsholm – ja, han har faktisk flest point af alle i hele Basketligaen. Hørsholm supplerer de nævnte profiler med unge spillere fra egne rækker og dygtige talenter fra andre københavnske klubber.

For Bakken Bears er det den fjerde kamp på fem dage – og den tredje på tre dage. Det bliver yderst interessant at se, hvor friske ben og hoveder Bearsspillerne har efter sådan en omgang. Hørsholm spillede senest onsdag, hvor det blev en sejr over Randers – en sejr, der stort set endegyldigt sikrede holdet en plads i top fire.

Bears må undvære de to skadede spillere, Thomas Lærke og Morten Sahlertz, mens der først inden kampen søndag tages stilling til om der er andre spillere, der fortjener at sidde over. I kulissen står David Kristensen og Marius Sørensen klar til at tage over – de to spillede ikke lørdag mod Randers, men optrådte i stedet for EBAA i 1. divisionskampen i Svendborg.

 

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by