thomas_laerke-w420

Games | 2018-03-20

Bakken Bears vs. ESSM Le Portel

FANTASTISK KVARTFINALESEJR OVER LE PORTEL

Bakken Bears’ fantastiske europæiske eventyr tog endnu et nøk op, da ESSM Le Portel blev sendt hjem fra Aarhus med et nederlag. Bears vandt 76-62 efter en kamp, hvor bjørnene vandt alle fire perioder og eneste lille dryp af malurt i bægeret var, at Le Portel scorede kampens sidste fem point.

Kvartfinalerne i FIBA Europe Cup spilles bedst af to kampe, og Bears har således et forspring på 14 point i bagagen inden returopgøret i Nordfrankrig om en uge. Le Portel viste i 1/8-finalerne fine evner til at indhente forspring, da holdet var bagud med 17 point inden den første kamp mod Sassari fra Italien.

Le Portel havde bedre scoringsprocenter end de danske bjørne, men Bears var totalt dominerende i reboundspillet, der blev vundet 51-38. Bakken Bears havde bl.a imponerende 21 angrebsrebounds (imod 9 til franskmændene). Udover reboundspillet var Bears’ forsvarsspil af meget høj klasse.

En fyldt Vejlby-Risskov Hal så Bears vinde første periode 20-17 og føre 42-35 ved pausen. Undervejs var forspringet oppe på hele 22 point (74-52 med 4.26 igen af kampen), men Le Portel ramte et par store skud i slutfasen.

Jaye Crockett blev topscorer for Bakken Bears (21 point), mens DeVaughn Akoon-Purcell scorede 15. For Le Portel blev Trae Golden mest scorende med 17 point.

Returkamp: ESSM Le Portel – Bakken Bears, tirsdag den 27. marts kl. 20.00 i Le Chaudron (’heksekedlen’).

 

Kampens resultat:

76-62

Dato:

tirsdag 20. marts 2018

Tid:

18:30

Arena:

Vejlby-Risskov Hallen

Se statistikken

FOROMTALE: BEARS IMOD FYSISK STÆRKT FRANSK MANDSKAB

Étoile Sportive Saint-Michel Le Portel Côte d’Opale. Det er Bakken Bears’ modstander i kvartfinalen i FIBA Europe Cup og den franske klub med det lange navn bliver en stor mundfuld for bjørnene, der indtil nu har opnået fin europæisk succes og nået rekordlangt for et dansk hold.

ESSM Le Portel markerede sig første gang på basketballscenen i sæsonen 2014/15, hvor holdet fra den næstbedste række nåede den franske pokalfinale. Og det skete ikke efter lodtrækningsheld, men efter sejre over hele fire hold fra den bedste række. I 2015/16 vandt Le Portel playoffs i den næstbedste række, Pro B, og i 2016/17 debuterede klubben i den bedste række med en syvendeplads og en plads i playoffs, hvor det dog blev til et nederlag imod de senere mestre fra Chalon.

Med syvendepladsen fik Le Portel mulighed for at deltage i FIBA Europe Cup-kvalifikationen. Her mødte franskmændene i anden kvalifikationsrunde det russiske hold BC Parma fra Perm, og det blev til samlet sejr efter uafgjort i Rusland og 19-pointssejr i Frankrig. I gruppespillet åbnede Le Portel med et nederlag i Groningen, men herefter blev det til fem sejre i træk, og i det andet gruppespil var det franske hold suveræne og vandt alle seks kampe, som det eneste hold. I 1/8-finalen blev det til sejr over italienske Dinamo Sassari. Efter italiensk sejr på 17 point på Sardinien vandt Le Portel returopgøret med 17 point og de fem minutters omkamp blev vundet med to point af hjemmeholdet.

De 16 europæiske kampe har dermed resulteret i 13 sejre, en uafgjort og blot to nederlag. På hjemmebanen Le Chaudron (’heksekedlen’), der blev bygget i 2015 og som rummer 3500 tilskuere, har Le Portel vundet alle otte kampe!

Den amerikanske guard Trae Golden er topscorer for Le Portel. Golden kom til Frankrig efter en sæson som tredjemest scorende i den næstbedste italienske række – samme liga som Jaye Crockett spillede i. En anden amerikaner, Franklin Hassell, er holdets næstmest scorende spiller og samtidig bedste rebounder. Hassell, der også spillede i Le Portel i sidste sæson, blev kåret som rundens bedste spiller i returkampene i 1/8-finalerne i FIBA Europe Cup, da han blev noteret for 33 point og 12 rebounds, og han er pt bedste rebounder i den franske liga!

Le Portel er et fysisk rigtig stærkt hold, fyldt med atletiske spillere. Eneste mislyd er, at holdets 34-årige amerikanske ikon, Jakim Donaldson, er ude med en skade. Hans erstatning Marko Lukovic – en 207 cm serber, der startede sæsonen i Champions League-klubben Murcia – nåede at debutere i fredagens franske ligakamp og spille to minutter – og score en 3er – inden han måtte udgå med en ankelskade. Marko Lukovic er i øvrigt bror til Uros Lukovic, der spiller for Mornar Bar, som Bakken Bears har mødt i denne sæson.

Le Portel er efter fredagens 25-pointssejr over Boulazac på en niendeplads i den franske liga med 11 sejre i 23 kampe. Samme antal sejre har fire andre hold og de fem mandskaber der aktuelt deler pladserne otte til 12.

Bears har tidligere erfaringer med fransk basketball. I efteråret blev det til sejr hjemme mod Reims (73-70) og efterfølgende nederlag ude (66-90). I 2013 var Cholet for stærke (66-68 og 67-84) og i sidste sæsons Basketball Champions League var AS Monaco alt for stærke (57-94 og 86-105).

Kvartfinalerne spilles bedst af to kampe, hvor den samlede score afgør hvem, der kvalificerer sig til semifinalerne imod vinderen af kvartfinalen mellem Avellino fra Italien og Juventus fra Litauen.

Der er tip off kl. 18.30 i Vejlby-Risskov Hallen.

 

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by