thomas_laerke-w420

Games | 2018-03-27

ESSM Le Portel vs. Bakken Bears

BEARS I SEMIFINALE EFTER GYSER

Bakken Bears kvalificerede sig tirsdag aften til semifinalerne i FIBA Europe Cup efter et nederlag på 86-80 på udebane mod franske ESSM Le Portel. De danske mestre vandt den første kamp 76-62, og dermed fik Bears den samlede sejr. Men det var efter en gyser, eftersom Bears reducerede til 78-64 med blot fire sekunder igen af den ordinære tid. Derefter måtte de to hold ud i fem minutters spilletid, som Bears chokstartede ved at scorede de første otte point.

Bears kom bagud 44-33 ved halvlegspausen og starten på tredje periode så ud til at blive katastrofal, da Le Portel kom foran med 23 point – og dermed ni samlet – i en helt fyldt hal i Nordfrankrig, hvor 3500 tilskuere sang sig igennem hele kampen.

DeVaughn Akoon-Purcell blev topscorer med 19 point, mens danske Darko Jukic scorede 18 og var helt afgørende i overtiden, hvor han scorede ti point. Jaye Crockett scorede 16 point og tog vanvittige 17 rebounds.

Semifinalerne spilles den 11. og 18. april og Bears møder vinderen af onsdagens kamp mellem Avellino fra Italien og Juventus fra Litauen. Italienerne er favoritter efter uafgjort i den første kamp i Litauen.

 

Kampens resultat:

86-80

Dato:

tirsdag 27. marts 2018

Tid:

20:00

Arena:

Le Chaudron, Le Portel

Se statistikken

FOROMTALE: VIRKELIG SVÆR UDEBANE VENTER BEARS

ESSM Le Portel tager tirsdag imod Bakken Bears i ’heksekedlen’ (Le Chaudron) i den nordfranske by. Hjemmeholdet har vundet 17 og blot tabt tre kampe på hjemmebane i denne sæson, og i det lys venter der Bakken Bears en utrolig svær opgave i returkampen i FIBA Europe Cups kvartfinaler.

De danske mestre vandt ellers den første kvartfinalekamp, da Le Portel blev sendt hjem med et nederlag på 76-62. Det var en kamp, hvor Bears var rigtig stærke i reboundspillet, men havde svært ved at ramme de ellers fine skud holdet spillede sig frem til.

I 1/8-finalerne lykkedes det ESSM Le Portel at indhente et endnu større forspring end det Bears kommer til Frankrig. Dinamo Sassari vandt med 17 point i den første kamp, men Le Portel vandt med 17 point i returkampen i Frankrig og med yderligere to point i overtiden.

Et andet billede af Le Portels styrke på hjemmebane er, at holdet i den franske liga har vundet ni af 12 kampe på hjemmebane, mens det kun er blevet til tre sejre i 12 kampe, når holdet har spillet væk fra Le Chaudron. I Europe er franskmændene 8-0 hjemme, mens det ”blot” er blevet til fem sejre i ni udebanekampe. De otte europæiske hjemmebanekampe er vundet med en margin på mellem 7 og 50 point – gennemsnittet er på 22,5 overskydende point pr. kamp. Seks af de otte kampe er vundet med mere end de 14 point, som er kravet til Le Portel, hvis de skal gå videre til semifinalerne i FIBA Europe Cup.

ESSM Le Portel markerede sig første gang på basketballscenen i sæsonen 2014/15, hvor holdet fra den næstbedste række nåede den franske pokalfinale. Og det skete ikke efter lodtrækningsheld, men efter sejre over hele fire hold fra den bedste række. I 2015/16 vandt Le Portel playoffs i den næstbedste række, Pro B, og i 2016/17 debuterede klubben i den bedste række med en syvendeplads og en plads i playoffs, hvor det dog blev til et nederlag imod de senere mestre fra Chalon.

Med syvendepladsen fik Le Portel mulighed for at deltage i FIBA Europe Cup-kvalifikationen. Her mødte franskmændene i anden kvalifikationsrunde det russiske hold BC Parma fra Perm, og det blev til samlet sejr efter uafgjort i Rusland og 19-pointssejr i Frankrig. I gruppespillet åbnede Le Portel med et nederlag i Groningen, men herefter blev det til fem sejre i træk, og i det andet gruppespil var det franske hold suveræne og vandt alle seks kampe, som det eneste hold. I 1/8-finalen blev det til sejr over italienske Dinamo Sassari.

Den amerikanske guard Trae Golden er topscorer for Le Portel. Golden kom til Frankrig efter en sæson som tredjemest scorende i den næstbedste italienske række – samme liga som Jaye Crockett spillede i. En anden amerikaner, Franklin Hassell, er holdets næstmest scorende spiller og samtidig bedste rebounder. Hassell, der også spillede i Le Portel i sidste sæson, blev kåret som rundens bedste spiller i returkampene i 1/8-finalerne i FIBA Europe Cup, da han blev noteret for 33 point og 12 rebounds, og han er pt bedste rebounder i den franske liga!

Le Portel er et fysisk rigtig stærkt hold, fyldt med atletiske spillere. Eneste mislyd er, at holdets 34-årige amerikanske ikon, Jakim Donaldson, er ude med en skade. Hans erstatning Marko Lukovic – en 207 cm serber, der startede sæsonen i Champions League-klubben Murcia – nåede at debutere i den franske liga, men spillede kun to minutter – hvor han scorede en 3er – inden han måtte udgå med en ankelskade. Marko Lukovic er i øvrigt bror til Uros Lukovic, der spiller for Mornar Bar, som Bakken Bears har mødt i denne sæson.

Le Portel vandt fredag 80-67 på udebane over bundholdet Hyères-Toulon. Dermed er Le Portel på tiendepladsen i den franske Pro A med 12 sejre i 24 kampe. Tre andre hold har lige så mange sejre. ESSM Le Portel har det statistisk tredjebedste forsvar i den franske liga, men til gengæld det næstdårligste angreb.

Også fredag aften vandt Bears DM-kvartfinale to mod Wolfpack. Den kamp endte 98-77. Eneste malurt i bægeret – udover at det tog Bears utrolig lang tid at komme i gang – var, at Adama Darboe måtte udgå med en ankelskade, men der er stadig håb om at han bliver klar til turen til Frankrig. På spillersiden var det omvendt positivt, at Thomas Lærke spillede en rigtig fin anden halvleg og ser ud til at nærme sig en rimelig kampform efter sin knæskade.

Tirsdagens sejr på hjemmebane var Bakken Bears anden mod hold fra den franske liga. I efteråret 2004 blev det til sejr hjemme mod Reims (73-70) og efterfølgende nederlag ude (66-90). I 2013 var Cholet for stærke (66-68 og 67-84) og i sidste sæsons Basketball Champions League var AS Monaco alt for stærke (57-94 og 86-105).

Kvartfinalerne spilles bedst af to kampe, hvor den samlede score afgør hvem, der kvalificerer sig til semifinalerne imod vinderen af kvartfinalen mellem Avellino fra Italien og Juventus fra Litauen. Skulle ESSM Le Portel vinder med præcis 14 point, skal de to hold spille fem minutters ekstraperioder indtil der er fundet en samlet vinder.

Der er tip off kl. 20.00 i Le Chaudron. Bakken Bears har opbakning fra en lille flok medbragte fans og sponsorer.

 

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by