thomas_laerke-w420

Games | 2018-04-08

Team FOG Næstved vs. Bakken Bears

BEARS TABTE EFTER ELENDIG START

Bakken Bears kom elendigt fra start i den anden DM-semifinale, og det kom holdet sig aldrig over. Team FOG Næstved vandt 84-74 og er nu kun en sejr fra at kvalificere sig til DM-finalen og dermed sende Bears i bronzekampen.

Næstved kom blæsende ud af starthullerne og efter føring 5-0 kom Bears en smule tilbage, men Næstved kørte løs i højt tempo, mens Bears virkede tøvende. Det blev 25-6 (efter et 15-0 run) inden Tony Bishop endelig fik scoret. Samme Bishop reducerede til 13-30, der var stillingen efter første periode!

I anden periode fik Bears stabiliseret forsvaret, og holdet fik reduceret til 24-33, mens kampens bedste spiller Kazembe Abif fik hul på hjemmeholdets scoringsbyld. Samme Abif satte senere en treer til føring 44-29, men Bears sluttede perioden bedst af og et par treere af Crockett og Wiggins var med til at reducere til 39-48, som var stillingen ved pausen.

Tredje periode startede med to hold, der havde indstillet forsvaret korrekt, og der gik næsten fem minutter inden et af holdene scorede for anden gang. Hjemmeholdet fik igen slået et lille hul på 13 point, men igen kom Bears fint tilbage. Adama Darboes treer sluttede et 8-0 run, så stillingen inden de sidste ti minutter var 59-54.

I fjerde periode var det især hjemmeholdets Kazembe Abif og Troy Franklin, der brillerede. Bears fik ellers flere gange skåret Næstveds føring til at være på tre point (bl.a. 59-56, 61-58, 65-62, 67-64 og 72-69), men Næstved var – symptomatisk for kampen – skarpest i slutningen af kampen, hvor Bears havde dumme turnovers, mens Næstved var anderledes effektive. Team FOG vandt de sidste tre minutter 12-5.

Abif blev kampens mest scorende spiller med sine 26 point (og 7 rebounds), mens Franklin scorede 22 point og havde 6 rebounds og 6 assists. For Bears scorede Jaye Crockett 17 point, heraf de 15 inden halvlegspausen. Michel Diouf scorede 15 point.

Den tredje kamp spilles på lørdag i Vejlby-Risskov Hallen. Inden da skal Bears et smut til Italien for at spille en rigtig svær semifinale i FIBA Europe Cup, når Sidigas Scandone Avellino er værter onsdag aften.

Kampens resultat:

84-74

Dato:

søndag 08. april 2018

Tid:

16:00

Arena:

Arena Næstved

Se statistikken

FOROMTALE: BEARS PRESSET INDEN KAMP I NÆSTVED

Efter nederlaget på hjemmebane i den første kamp, er presset flyttet over på Bakken Bears i semifinaleserien imod Team FOG Næstved. Sydsjællænderne vandt 91-83 over et Bears-hold, der kom flot fra start, men som ikke matchede Næstveds fysik i de sidste tre perioder af kampen.

I forhold til det første opgør, skal Bears finde en måde at stoppe Næstvedguarden Troy Franklin, der satte syv trepointscoringer. Samtidig skal Bears have mere tempo på angrebsspillet og have sat et større fysisk aftryk på kampen. I torsdagens kamp var statistikkerne mellem de to hold meget lige, mest markante forskel var, at Næstved ramte fire trepointscoringer mere end Bears.

Næstved er det eneste hold, der har slået Bears mere end en gang i denne sæson. Team FOG har vundet to gange i grundspillet og nu en gang i semifinalerne, mens Bears blot har vundet en enkelt indbyrdes kamp. Det sidste tal skal Bears helst fordoble søndag, hvis holdet skal undgå at have ryggen mod muren i næste lørdags kamp tre.

I de tre grundspilsopgør vandt Næstved to. Mellem jul og nytår vandt Team FOG på hjemmebane 87-82, mens Bears vandt 88-80 i Aarhus i februar måned. Midt i marts vandt sjællænderne i sidste grundspilskamp 88-66 i Arena Næstved i en kamp, der ikke betød noget for tabellen, og hvor Bears lod syv mand sidde udenfor efter et hårdt program. De to hold mødtes også i to træningskampe inden sæsonen og Næstved vandt begge disse.

Bakken Bears sluttede Basketligaens grundspil med 17 sejre i 21 kampe, to sejre efter Horsens IC, men fire sejre foran Næstved, der sluttede som nummer tre.

Team FOG vandt let i tre kampe i kvartfinaleserien over Svendborg Rabbits (93-78, 82-67, 96-78), mens Bears også vandt 3-0 over Wolfpack. Det blev til to store sejre (103-68 og 98-77) inden kamp tre blev vundet efter fem minutters ekstraperiode (109-106).

Der er tip off i Arena Næstved søndag kl. 16.00.

 

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by