thomas_laerke-w420

Games | 2018-04-11

Sidigas Scandone Avellino vs. Bakken Bears

NEDERLAG MEN GODT UDGANGSPUNKT FOR BEARS

Det blev ikke til sejr, men alligevel et fornuftigt udgangspunkt, da Bakken Bears spillede første kamp i semifinalerne i FIBA Europe Cup. De italienske bronzevindere, Sidigas Scandone Avellino, vandt 75-72 og har dermed en kneben føring inden returopgøret i Vejlby-Risskov Hallen på onsdag.

Bortset fra de første tre minutter, hvor Avellino bragte sig foran 6-0 var Bears rigtig fint med i kampen de første 15 minutter, hvor bjørnene førte 31-27. Hjemmeholdet sluttede dog klart bedst af med et 17-7 run og en buzzer beater af første halvlegs helt store spiller, Jason Rich, sikrede en føring på 37-31 ved pausen.

I starten af tredje periode havde Avellino fokus på at spille bolden ind til den tidligere NBA-spiller Kyrylo Fesenko, og midt i perioden var Bears foran 50-38. Den føring blev øget marginalt inden udgangen af tredje periode, hvor stillingen var 65-52.

Sidste periode tilhørte til gengæld Bears, der vandt de 10 minutter 20-10 og endda havde et trepointsskud til at udligne til sidst.

Michel Diouf var helt fantastisk og den lange senegaleser scorede 26 point på 13 skud! Den danske landsholdsspiller Adama Darboe scorede 11 point og havde 7 assists.

Returkampen spilles på onsdag kl. 18.30 i Vejlby-Risskov Hallen. Den kamp blev udsolgt på bare to timer.

Kampens resultat:

75-72

Dato:

onsdag 11. april 2018

Tid:

20:30

Arena:

Avellino

Se statistikken

FOROMTALE: EUROPÆISK SEMIFINALE I VENTE

Midt i udfordringerne i DM-semifinalerne imod Team Fog Næstved, hvor Bears har tabt de to første kampe, skal Bakken Bears i gang med endnu en semifinaleserie. Onsdag skal bjørnene spille første kamp i FIBA Europe Cup-semifinalerne på udebane imod Sidigas Scandone Avellino fra Italien.

Det er første gang et dansk hold spiller semifinaler i en europæisk turnering – ja, det er faktisk blot anden gang et dansk hold er nået forbi gruppespillene i FIBAs turneringer og dermed er part i slutspillet. Første gang var i 2004/05, hvor det også var Bakken Bears, der var med – dog blot efter et enkelt gruppespil. Semifinalepladsen er i år opnået efter samlede sejre i 1/8-finalerne over Ventspil fra Letland og i kvartfinalerne over Le Portel fra Frankrig.

Avellino er tophold i den italienske serie A, hvor holdet lige nu ligger på fjerdepladsen – efter at holdet har fået bronzemedaljer i de seneste to sæsoner. Søndag blev det til en sikker sejr på 95-72 over ligaens nummer otte Vanoli Cremona efter en kamp, hvor Avellino skød meget imponerende procenter (11/21 på treeren og 26/37 på toeren).

Internationalt kom Avellino ud af Basketball Champions League med seks sejre i 14 kampe – det var lige præcis ikke nok til at gå videre til turneringens playoffs. Det blev til en femteplads i gruppe D – a point med Zielona Gora fra Polen (som sluttede som nummer fire) og foran hold som Oostende (Belgien), Telekom Bonn (Tyskland) og Aris (Grækenland). I stedet blev holdet indlemmet i FIBA Europe Cups 1/8-finaler, hvor Tsmoki Min sk fra Hviderusland blev besejret, mens Juventus fra Litauen blev slået i kvartfinalerne. Fælles for de to opgør imod Minsk og Juventus er, at det første endte uafgjort og det andet med en sikker italiensk sejr.

Sidigas Scandone Avellino har spillet ni europæiske kampe på hjemmebane. Kun i en af de ni har modstanderne scoret mere end 74 point, så der kræver efter al sandsynlighed et rigtig godt forsvarsspil for at holde kampen tæt.

Det italienske hold består af spillere fra mange lande. Foruden nogle italienere er der amerikanere, en engelsk-canadier, en spiller fra Argentina, en fra Uruguay, en ukrainer, en bosnier, en senegaleser og en nigerianer. Avellinos mest scorende spiller er Jason Rich, der er topscorer i Serie A med 19,8 point pr kamp. Den store ukrainer Kyrylo Fesenko har spillet i NBA i fire sæsoner, og har et rigtig fint CV.

Bakken Bears skal forsøge at rejse sig efter to nederlag mod Team FOG Næstved. Det kræver en noget nær ideel kamp, hvis holdet skal holde Avellino indenfor en afstand, der kan hentes i returopgøret, der spilles næste onsdag i Vejlby-Risskov Hallen.

Bakken Bears har Chris Christoffersen tilbage i truppen efter han måtte sidde over med sygdom i søndagens kamp i Næstved.

 

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by