thomas_laerke-w420

Games | 2018-04-14

Bakken Bears vs. Team FOG Næstved

BEARS SLÅR TILBAGE OG FREMTVINGER KAMP 4

Efter nederlag i de to første semifinalekampe var Bakken Bears under pres til kamp tre i Aarhus. Det var nødvendigt med en sejr, hvis elimination fra kampen om DM skulle afværges, og den mission lykkedes. Bears vandt 100-84, og fik dermed reduceret til 1-2 i serien, der fortsætter på fredag i Arena Næstved. Inden den kamp skal Bears dog spille europæisk semifinale på onsdag, når Sidigas Scandone Avellino gæster Aarhus.

For første gang i denne serie var første quarter relativt lige. Anført af en varm Devin Daly fik udeholdet fra Næstved taget teten i den første del af perioden, men et 10-0 run af Bears fik bragt sig foran 22-14. Bears’ Michel Diouf spillede igen en fremragende kamp, og han sluttede med at score Bears’ sidste fire point i første periode. 28-22 til bjørnene.

I starten af anden periode scorede Næstved hurtigt seks point, men en genopstanden DeVaughn Akoon-Purcell scorede fem hurtige point. Bears-topscoreren har haft et par kampe uden for alvor at kunne ramme kurven, men han var for alvor tilbage i dagens kamp. Bears førte 53-40 ved pausen.

I tredje periode blev der ikke slækket på fokus. Bears nåede foran med 18 point (61-43, 25. minut) og var foran med 16 point (69-53, 29. minut) inden Næstved gik i comeback-mode. Otte point i træk af udeholdet, heraf fem af Kazembe Abif, skabte næsten lighed, men Akoon-Purcell scorede bjørnenes sidste syv point i perioden. 76-63 med ti minutter igen.

Efter Daly havde åbnet scoringen i fjerde periode scorede Bakken Bears 16 point i træk. Det afgjorde reelt kampen, uagtet at Næstved scorede ti point i streg, fem til Daly og fem til Troy Franklin. Nicolai Iversen, Akoon-Purcell og Sylvester Berg fik dog afværget spændingen og det ændrede ikke noget at Franklin og Abif fik scoret til sidst.

Akoon-Purcell blev Bears’ mest scorende spiller med 28 point, som han supplerede med 6 rebounds og 8 assist. Michel Diouf scorede 20 point og han tog 6 rebounds. Troy Franklin scorede 28 point for Næstved og han supplerede med 5 assists, mens Devin Daly scorede 20 point.

 

Kampens resultat:

100-84

Dato:

lørdag 14. april 2018

Tid:

14:00

Arena:

Vejlby-Risskov Hallen

Se statistikken

FOROMTALE: SEJR ELLER SLUT

Team FOG Næstved har virkelig haft krammet på Bakken Bears i denne sæson. Det startede, da holdene mødtes to gange inden sæsonstart, hvor Næstved vandt begge kampe, og det fortsatte ind i grundspillet, hvor Næstved vandt to ud af tre opgør. I DM-semifinalerne har der ikke været nogen tvivl – her har sydsjællænderne vundet begge de første to semifinaler.

Så det er et Bakken Bears-hold med ryggen mod muren, der lørdag tager imod sidste sæsons pokalvindere. Bears skal vinde i dag, ellers er sæsonens eneste resterende Basketligakamp den bronzekamp, der involverer de to tabende semifinalister.

De to første semifinalekampe har været præget af meget høj intensitet og af en god start til hjemmeholdet. Bears var i kamp et foran 15-2, mens Næstved i kamp to førte 25-6. De to kampforløb bevidner dog, at basketball er en sportsgren, hvor forspring på op til 20 point hurtigt kan formøbles.

For Team FOG har Troy Franklin (24 point, 6 assists og 5 rebounds pr kamp) og Kazembe Abif (21,5 point og 6,5 rebounds) været de dominerende herrer, men også tunge Chris Gabriel har leveret fint (13 point og 7 rebounds). Franklin har udover de flotte statistikker også været imponerende ift at styre kampens tempo, og han skal stækkes, hvis Bears skal tilbage i denne serie.

Siden søndagens kamp i Næstved, har Team FOG hjemme kunne forberede semifinale tre, mens Bears har været i Italien for at spille semifinale i FIBA Europe Cup. Her leverede Bears – trods efter nederlag på 72-75 – en opløftende præstation og en indsats, der var langt bedre end i søndags i Arena Næstved.

Der er tip off til denne ’vind-eller-forsvind-kamp’ kl. 14.00. Hvis Bears evner at hive en sejr hjem i lørdagens kamp, mødes holdene igen på fredag i Næstved.

 

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by