thomas_laerke-w420

Games | 2018-04-20

Team FOG Næstved vs. Bakken Bears

BEARS UDLIGNER TRODS VILDT COMEBACK

Bakken Bears fik for anden kamp i træk afværget eliminationen, da holdet vandt 85-78 i en fyldt Arena Næstved. DM-semifinalen står nu 2-2 og mandag aften afgøres det hvem der går i DM-finalen, når holdene mødes i Vejlby-Risskov Hallen.

Bears havde tydeligvis rystet skuffelsen over onsdagens elimination af FIBA Europe Cup af sig, men det skulle vise sig at være spændende om holdet også fysisk var oven på.

Bears spillede en rigtig fin første periode og især Michel Diouf var skarp i starten. For Næstved var Chris Gabriel stærk indtil han fik sin anden fejl – en teknisk fejl. Thomas Lærke afsluttede perioden med en treer til føring 24-17. I anden periode åbnede Lærke med to point inden Næstved satte 10 point i træk. Darko Jukic og to gange Michel Diouf fik bragt Bears tilbage i front, men Næstved holdt på. Bears foran 42-39 efter Jaye Crockett sluttede perioden med en scoring.

I tredje periode havde Bears virkelig fået styr på forsvaret. Næstved havde svært ved at løse bjørnenes zoneforsvar og Troy Franklin, der havde scoret 18 point i første halvleg, blev holdt fra fadet. Bears kom foran 56-45 og senere 61-49, og havde virkelig fokus på forsvar og rebounds.

Udeholdet var foran 67-53 inden sidste periode, som blev startet med et 4-1 run, men bedst som Næstveds publikum var ved at opgive håbet, fik Troy Franklin, Devin Daly og Kazembe Abif fat. Næstved scorede 13 point i træk, og selvom Crockett scorede fire point, var Næstved tændt. Et par dumme turnovers og en velskydende Troy Franklin gjorde, at Næstved fik reduceret til 74-75 i en kogende hal. Bears bevarede dog roen, fik igen styr på forsvaret og reboundspillet. Michel Diouf satte en virkelig afgørende scoring efter et rodet angreb og selvom JJ Mann ramte en svær treer, havde Bears overskud til at afgøre kampen fra straffelinjen.

Troy Franklin var mest scorende for Næstved (27 point, 5 assists), mens Chris Gabriel scorede 15 point. DeVaughn Akoon-Purcell scorede 18 point for Bears – han var bl.a 9/9 på straffekast – Jaye Crockett scorede 15 og tog 9 rebounds.

Der er tip off til mandagens kamp kl. 18.15. Basketball skal opleves i hallen – har du ikke mulighed for det, viser TV2 Sport kampen.

Kampens resultat:

78-85

Dato:

fredag 20. april 2018

Tid:

18:30

Arena:

Arena Næstved

Se statistikken

FOROMTALE: MULIGHED FOR HURTIGT REVANCHE

Onsdag aften kunne Bakken Bears med tunge ben, men højt løftede hoveder forlade Vejlby-Risskov Hallen efter et nederlag til Sidigas Scandone Avellino i semifinalen i FIBA Europe Cup. Skuffelsen over at tabe semifinalerne efter en fantastisk europæisk sæson skal glemmes hurtigt, for allerede fredag gælder det slutspillet i Basketligaen, hvor Bakken Bears er bagud 1-2 i semifinaleserien imod Næstved, der således i tilfælde af sejr kan kvalificere sig til DM-finalerne. Bears er dermed tvunget til at vinde, hvis der ikke blot skal restere en enkelt kamp af sæsonen, nemlig den utaknemmelige bronzekamp.

Næstved var klart bedst i de to første kampe i serien, men Bears satte sig på den tredje kamp, som blev vundet 100-84. Her fik Bears dækket bedre op på Kazembe Abif, der efter at have scoret 26 point i kamp to blev holdt på 12 point i den tredje semifinale. Næstvedguarden Troy Franklin er derimod stadig ustyrlig. Han snitter 25,3 point, 4,7 rebounds og 5,7 assists i semifinalekampene. Samtidig skyder han rigtig fine procenter, 55,6% på topointskud og 48,3% på treere!

Bears’ mest producerende spiller i semifinalerne har været Michel Diouf, der snitter 15,7 point og 8,3 rebounds. Holdets topscorer er dog DeVaughn Akoon-Purcell, der har scoret 18,7 point og står for 5,0 assists i de tre hidtidige semifinaler.

I denne sæson har Team FOG Næstved og Bakken Bears mødt hinanden tre gange i Arena Næstved, og alle tre gange er det blev til sejre til hjemmeholdet.

Næstved kan på hjemmebanen i Arena Næstved kvalificere sig til klubbens første DM-finaleserie, og der må forventes en fyldt hal. Omvendt kan Bears med en sejr tage serien tilbage til Aarhus, hvor holdene i givet fald mødes mandag i den altafgørende kamp fem.

I den anden semifinaleserie mødes Horsens IC og Randers Cimbria allerede torsdag kl. 18.15 i det femte opgør. Den kamp kan ses direkte på TV2 Sport.

 

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by