thomas_laerke-w420

Games | 2018-04-23

Bakken Bears vs. Team FOG Næstved

BEARS I FINALEN FOR 16. SÆSON I TRÆK

Bakken Bears sikrede sig mandag aften en plads i DM-finalerne for 16. sæson i træk. Det skete efter en rigtig playoffskamp, hvor bjørnene slog Team FOG Næstved 74-61. DM-finalerne starter allerede torsdag, hvor Horsens IC har hjemmebane i Forum Horsens.

Næstved var fint med i starten af første periode, hvor Kazembe Abif kom til et par lette scoringer, men sjællænderne fik problemer med at score, og det udnyttede Bears til et 19-0 run til føring på 25-9. Darko Jukic var dybt imponerende i første periode, hvor han scorede 14 point.

I anden periode stoppede Bears til gengæld med at gå inside, og efter en treer fra Tony Bishop og en fra DeVaughn Akoon-Purcell, scorede Næstved 12 point i træk. Team FOG fik reduceret til 30-34 efter fine scoringer af Chris Gabriel og Kazembe Abif. Bears fik dog fat igen scoringsmæssigt, men holdet tabte stadig anden periode 10-18. Bears havde dog stadig føringen (38-32) ved pausen.

Tredje periode blev en fantastisk forsvarsopvisning fra begge hold. Bears havde for mange turnovers, mens Næstved blev presset til svære afslutninger. Bears vandt perioden med de lave cifre 14-11 trods en treer i slutfasen af en velspillende Mathias Bak Christensen.

Bears førte 52-43 og trods Darboes indledende scoring satte Næstved tryk på og scorede fem point i træk. Næstved scorede en treer til reducering til 51-56, men så satte Bears forsvarstrykket ind. Hjemmeholdet gik på et kampafgørende 11-0, hvor Michel Diouf scorede de sidste seks point. Bears bragte sig endda foran 73-55 inden Næstved ramte to treere.

Kazembe Abif blev topscorer for Næstved med 13 point (foruden 9 rebounds), mens Devin Daly scorede 11 og Troy Franklin scorede 10 (og 6 assists). For Bears scorede Darko Jukic 21 point foruden 9 rebounds. Michel Diouf noterede sig for en double-double med 13 point og 10 rebounds.

Bakken Bears er med sejren sikker på DM-medaljer for 22. sæson i træk. Det er fjerde sæson i træk, at Bears og Horsens IC mødes i finalerne – HIC vandt de to første og Bears vandt i sidste sæson.

Kampens resultat:

74-61

Dato:

mandag 23. april 2018

Tid:

18:15

Arena:

Vejlby-Risskov Hallen

Se statistikken

FOROMTALE: ALTAFGØRENDE KAMP MANDAG

Der er spænding i dansk basketball for tiden.

Semifinaleserien mellem Horsens IC og Randers Cimbria skulle ud i sine maksimale fem kampe inden førstnævnte kvalificerede sig til finalerne. HIC vandt tre af semifinalerne, men pointforskellen i de kampe var blot 2, 4 og 4 point.

Semifinaleserien mellem Bakken Bears og Team FOG Næstved er også i sin femte kamp. Efter Næstved-sejre i de to første kampe, er Bears kommet fint igen med en solid sejr på hjemmebane og en kneben sejr i fredags. En fyldt Arena Næstved var vidne til en vanvittig fjerde periode, hvor Bears var foran med 17 point, hvorefter Næstved, anført af Troy Franklin, igangsatte et voldsomt comeback, der dog ikke blev fuldendt. Næstved nåede ikke længere end at være bagud med et point inden Bears fik reddet stormen af.

Team FOG Næstved har virkelig haft krammet på Bakken Bears – i hvert fald indtil for en god uge siden. Det startede, da holdene mødtes to gange inden sæsonstart, hvor Næstved vandt begge kampe, og det fortsatte ind i grundspillet, hvor Næstved vandt to ud af tre opgør. I DM-semifinalerne har holdene så fordelt sejrene imellem sig.

Det er aldrig sket tidligere i Basketligaens historie, at et hold har vundet en serie – hverken bedst af fem eller syv – efter at have været bagud 0-2. Så på den led er den historiske favoritværdighed stadig med sjællænderne.

Efter indførelse af semifinaler i fem eller syv kampe, er det heller aldrig sket, at begge semifinaleserier er gået ”i fuld længde”. Det er et kvalitetsstempel for de øverste hold i Basketligaen, at kvalitetsforskellen blandt de bedste hold er så lille.

Næstveds Troy Franklin har spillet en blændende semifinaleserie. Han har scoret 26, 22, 28 og 27 point i de fire kampe. Franklin snitter således 25,8 point, 5,5 assists og 4,3 rebounds i semifinalekampene. Sæsonens anden store Næstvedprofil har været Kazembe Abif. Amerikaneren snittede 21,5 point i de to kampe Næstved vandt, mens det er blevet til 11,0 point i de to seneste kampe.

Semifinalernes femte kamp spilles i Vejlby-Risskov Hallen. TV2 Sport viser kampen direkte – men vi anbefaler nu alligevel et besøg i Vejlby-Risskov Hallen.

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by