thomas_laerke-w420

Games | 2018-04-26

Horsens IC vs. Bakken Bears

BEARS STJÆLER HJEMMEBANEFORDELEN

Efter en flot forsvarsindsats vandt Bakken Bears den første DM-finale og ’stjal’ dermed hjemmebanefordelen fra Horsens IC. Hjemmeholdet scorede blot 57 point og så gjorde det mindre, at Bearsangrebet ikke var helt så synkroniseret som tidligere på sæsonen. Holdene mødes igen mandag i Vejlby-Risskov Hallen.

Kampen var lige til midt der var spillet otte minutter da Bears sluttede første periode med et 7-3 run. Jaye Crockett var en fornøjelse at se i første periode, og også Chris Christoffersen havde et rigtig fint indhop. Den 218 cm høje center scorede fire point i sin Bears-kamp nummer 523 – et antal, der giver ham klubrekorden hos Bakken Bears.

I anden periode fortsatte Bears med at have kontrol og udeholdet bragte sig foran 32-21 inden Lawrence Alexander var bagmand bag et 5-0 run. Bears fortsatte kontrollen og nåede foran med hele 43-28 inden Shannon Hale med et trepointspil og Oscar Jørgensen med en treer sikrede reducering og momentum inden halvlegspausen.

Efter halvlegspausen startede holdene med at følges ad, men fire point af DeVaughn Akoon-Purcell og to af Crockett gav føring på 54-38. Derefter fulgte et 9-0 HIC-run og det var bjørnenes held, at HIC missede fire straffekast i slutningen af periode. 56-47 inden de sidste ti minutter.

Det ventede HIC-run kom aldrig. Bears åbnede med at score fire point og Bears vandt kampens mindst scoringsrige periode med 15-10. Bears vandt kampen 71-57 og tog dermed sejren over grundspillets vinder.

Jaye Crockett scorede 22 point og han tog også 11 rebounds. Tony Bishop scorede 9 point og tog 7 rebounds, mens Darko Jukic også scorede 9 point. Flest assists havde dagens fødselar, Adama Darboe, der supplerede sine 8 point med 4 assists og 5 rebounds. For HIC scorede Lawrence Alexander 19 point og han tog 7 rebounds. Kevin Larsen scorede 15 point og tog 7 rebounds.

 

Kampens resultat:

57-71

Dato:

torsdag 26. april 2018

Tid:

18:15

Arena:

Forum Horsens

Se statistikken

FOROMTALE: DM-FINALER MELLEM ÆRKERIVALER

DM-finalerne 2017/18 står for fjerde sæson i træk mellem Horsens IC og Bakken Bears. HIC vandt DM-finalerne i sæsonerne 2014/15 og 2015/16, mens Bears tog revanche og vandt i 2016/17. Og selvom de to hold hele sæsonen har været favoritter til at nå finalerne, så var det tæt på, at Randers Cimbria fik spændt ben for HIC, mens Team FOG Næstved var tæt på at sende Bears ud i semifinalerne.

Bears og HIC har spillet mange afgørende kampe mod hinanden og har allerede mødtes fire gange i denne sæson, inkl. kampen i pokalturneringens semifinaler. Det er i alt opgør nummer 157 mellem de to klubber siden det første for godt 40 år siden.

En af Bakken Bears mest dominerende spillere de seneste mange sæsoner, Chris Christoffersen, spiller torsdag sin Bearskamp nummer 523. Det er i sig selv jo ikke noget unikt nummer, men den 218 cm høje bornholmer vil torsdag gå forbi Jens Jensen som den Bears-spiller med flest kampe. Det var ikke lige sådan tingene så ud, da Christoffersen debuterede for Bears i efteråret 2004 med en aftale, der løb indtil holdet var slået ud af Europa Cup’en.

HIC måtte i størstedelen af semifinalerne undvære Vedran Borovcanin (brækket hånd) og Frederik Rungby (ankelskade), men sidstnævnte forventes tilbage til finalerne.

For Bakken Bears er DM-finalerne første gang holdet kan fokusere på den hjemlige turnering uden at have europæiske kampe i baghovedet.

DM-finalerne spilles bedst af syv kampe – HIC har pga førstepladsen i grundspillet hjemmebane i en evt. syvende kamp. Horsens IC stiller hjemmebane til rådighed i den første kamp torsdag kl. 18.15. Kampen kan ses direkte på TV2 Sport.

 

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by