thomas_laerke-w420

Games | 2018-04-30

Bakken Bears vs. Horsens IC

BLÆNDENDE FØRSTE PERIODE GIVER SIKKER SEJR

En rigtig god første periode grundlagde en sikker sejr til Bakken Bears og dermed en 2-0 føring i DM-finaleserien, der fortsætter på torsdag i Forum Horsens. Jaye Crockett scorede imponerende 23 point på 10 skud.

Bears startede som lyn og torden, og selvom Christian Benzon startede med at score HICs første fem point, men problemet for udeholdet var at Bears-skuddene regnede i kurven. Bjørnene bragte sig foran 15-5 og senere 25-9 og 33-12! 400-kamps-jubilar Morten Sahlertz fik sine første minutter i finaleserien og satte to treere i periode, hvor Bears i alt satte syv stk. Bears førte 36-16 efter de første ti minutter – efter en opvisning i forsvarsspil fra årets forsvarsspiller Michel Diouf og virkelig godt angrebsspil fra hele Bears-gruppen. Syv spillere scorede for hjemmeholdet, mens kun tre HIC-spillere fik scoret.

I anden periode viste Lawrence Alexander sine evner og sammen med Shannon Hale fik han HIC-holdet på et 13-2 run. Bears – stadig anført fra Jaye Crockett – fik øget afstanden til 45-31 og senere 54-34 efter 20 minutters spilletid. Crockett havde scoret 17 point ved halvlegspausen, mens Kevin Larsen havde stået for 13 point for udeholdet.

Anden halvleg blev groft sagt en stor gang udveksling af scoringer. Bears nåede foran 68-41 efter to treere af en velspillende Doug Wiggins, og det blev også til 79-51 da Adama Darboe satte en treer, mens Lawrence Alexander sluttede perioden med et firepointspil.

Stillingen var 81-57 inden sidste periode. Bænkspillerne blev sat ind i kampens afslutning, og der var gode præstationer fra Bakir Serdarevic, der scorede 5 point og Aladdin Barakeh, der scorede seks af sine ni point i kampens afslutning. For Bears gjorde Sylvester Berg det godt med ni point i sidste periode.

Lawrence Alexander scorede 22 point (på bare 12 skud) for HIC, mens Kevin Larsen scorede 16. Aladdin Barekeh var tredjemest scorende med ni point.

For Bears scorede Crockett 23 point, mens Tony Bishop scorede 13 point, som han supplerede med syv rebounds. DeVaughn Akoon-Purcell og Michel Diouf scorede hver 11 point.

Bears vandt reboundstatistikken 36-29, mens det var særdeles sigende, at Bears blev noteret for 28 assists og HIC havde 13!

Torsdag lægger Forum Horsens gulv til den tredje DM-finale, mens finale fire spilles mandag i Aarhus.

 

Kampens resultat:

100-77

Dato:

mandag 30. april 2018

Tid:

18:00

Arena:

Vejlby-Risskov Hallen

Se statistikken

FOROMTALE: HIC JAGTER UDLIGNING

Bakken Bears fik en perfekt start på DM-finalerne, da holdet torsdag vandt den første af op til syv kampe. Sejren på udebane i Forum Horsens blev på 71-57 efter en indsats, der var præget af stort forsvarsfokus. Dermed er presset flyttet over på Horsens IC, der som følge af førstepladsen i grundspillet har hjemmebanefordel i en evt. afgørende syvende DM-finale.

Med sejren på udebane kan Bakken Bears sikre sig DM-titlen ’blot” ved at vinde klubbens tre hjemmebanekampe i Vejlby-Risskov Hallen, men al historik viser, at forudsigeligheden er yderst begrænset, når det kommer til hjemmebane-favoritværdighed. Dette understreges af det faktum, at nok vinder hjemmeholdet oftest kampene i grundspillet, men det sker kun i 58,3% af tilfældene.

Horsens IC måtte i den første finalekamp undvære Vedran Borovcanin, der er en vigtig brik i grundspilsvindernes spil, men har brækket hånden. Samtidig var den tidligere Bears-spiller Frederik Rungby ganske vist tilbage efter den ankelskade, der holdt ham ude af de afgørende semifinalekampe, men head coach Arnel Dedic valgte at spare Rungby, der ikke kom på banen. Han forventes – i modsætning til Borovcanin – tilbage til mandagens anden finalekamp.

I den første finalekamp var Jaye Crockett banens bedste spiller. Den amerikanske forward scorede 22 point (på 12 skud!) og tog hele 11 rebounds – dermed scorede han næsten 1/3 af sit holds point og tog knap 1/4 af holdets rebounds.

Den store statistiske forskel på holdene var dels 11 rebounds (Bears tog 48 imod HICs 37) og dels scoringsprocenterne. Bears scorede på 56% af holdets topointforsøg imod HICs 37%, og så gjorde det mindre, at HIC var bedst på trepointforsøgene (29% imod 21%). Især fordi Bears havde 11 afslutninger mere end HIC.

Det er naturligvis væsentligt at vinde den første kamp og dermed komme godt fra start i en finaleserie, men kamp to kan beskrives som en ”kvit eller dobbelt”-kamp. Hvis Bears kan ’forsvare hjemmebanen”, vil holdet være foran 2-0, men hvis HIC kan revanchere nederlaget, vil serien være bragt tilbage til start og med HIC med ’hjemmebanefordel’.

DM-finalerne er startet som en spejling af sidste sæsons finaler mellem de samme to hold. Dengang var Bakken Bears grundspilsvindere og holdet tabte stort på hjemmebane imod et velspillende HIC-hold. Til gengæld vandt Bears de efterfølgende fire kampe, og der var således ikke tvivl om hvor mesterskabspokalen skulle have stå. Dette bør tjene som advarsel for Bakken Bearsholdet.

Morten Sahlertz spiller – som den første spiller under 30 år – sin Bearskamp nummer 400, og han vil blive hyldet inden kampen. Også en anden bjørn, Chris Christoffersen vil blive hyldet for at han i torsdagens finalekamp spillede kamp nummer 523, og dermed blev han den Bearsspiller med flest kampe nogensinde.

Den tredje finalekamp spilles på torsdag i Forum Horsens.

Der er tip off i Vejlby-Risskov Hallen allerede kl. 18.00. Det ideelle er naturligvis en opleve kampen og stemningen i hallen, men den næstbedste løsning – at se med direkte på TV2 Sport – eller heller ikke dårlig.

 

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by