thomas_laerke-w420

Games | 2018-05-03

Horsens IC vs. Bakken Bears

BEARS-SEJR OG 3-0 FØRING

Bakken Bears fik den tredje sejr i DM-finaleserien imod Horsens IC, men det holdt hårdere end i de første to kampe. Horsens IC var langt mere aggressive end i de første kampe, og Bears havde svært ved at justere. Med sejren i dagens kamp kan Bakken Bears tage klubbens 16. danske mesterskab på mandag i Aarhus.

Bears startede kampen bedst og bragte sig foran 7-0 og senere 17-8, men herefter var HIC i teten. Hjemmeholdet dominerede reboundspillet, og Bears blev frustrerede over et aggressivt HIC-hold. HIC scorede de sidste fire point i første periode og de første fire i anden. HIC fulgte med til 26-27 inden Bears satte syv point i træk. Horsens IC scorede periodens sidste fire point, og Bearsføringen ved pausen var på 36-32.

HIC vandt reboundkampen 22-13 i første halvleg, men hjemmeholdet havde ikke ramt et trepointskud. Mest scorende i første halvleg var HICs Kevin Larsen (12 point), mens den normale pointsluger, Lawrence Alexander, blot havde scoret to point. For Bears havde DeVaughn Akoon-Purcell scoret 11 point.

Tredje periode var lige. Bears bragte sig foran 45-36, men HIC kom godt igen og fine scoringer af Reggie Agbeko sikrede reducering til 49-52. Tony Bishop sluttede perioden med et flot drive og en trepointscoring og dermed føring på 57-49 inden sidste periode.

Fjerde quarter startede med mest godt forsvar fra begge hold og knapt så opfindsomt angrebsspil. Lawrence Alexander scorede sit holds første trepointscoring i kampens 32. minut, og kort efter fulgte Derrick Wilson op med endnu en. Adama Darboe udbyggede føringen til 60-55 inden Kevin Larsen reducerede og DeVaughn Akoon-Purcell scorede et trepointspil. Herefter blev det hjemmeholdets Oscar Jørgensens tur til at ramme to treere, dog med en af Adama Darboe imellem. HIC havde ved 63-66 chancen for at udligne for første gang siden 22-22, men missede trepointforsøget, hvorefter Darko Jukic ramte en treer. Wilson ramte endnu en treer – hjemmeholdets femte på seks minutter – inden Darboe sluttede trepointfesten med at score Bears’ fjerde i perioden. DeVaughn Akoon-Purcell scorede et trepointspil, og med Bearsføring på 75-66 var kampen reelt forbi.

For tredje gang i tre kampe var Bears-bænken mere scorende end HICs tilsvarende (29-14). HIC var ellers dominerende på andre parametre. Hjemmeholdet scorede 36 point i feltet, mens Bears blot blev noteret for 18, og Horsens vandt også reboundkampen (41-34).

Begge hold skød 24 gange fra trepointdistancen – HIC ramte 5 og Bears 13!

For HIC blev Kevin Larsen topscorer med 18 point, mens Derrick Wilson scorede 12 og Lawrence Alexander 11. For Bears scorede DeVaughn Akoon-Purcell 21 point, mens Adama Darboe scorede 14 (4/5 på treeren).

 

Kampens resultat:

68-79

Dato:

torsdag 03. maj 2018

Tid:

18:15

Arena:

Forum Horsens

Se statistikken

FOROMTALE: AFGØRENDE KAMP 3 TORSDAG

Bakken Bears har fået den optimale start på DM-finalerne. Holdet har vundet de to første finalekampe med 14 og 23 overskydende point, og da kvaliteten af spillet samtidig har været stigende, er der grund til optimisme.

Horsens IC er ramt af et par skader, idet Vedran Borovcanin ikke har spillet, mens Frederik Rungby har spillet særdeles begrænsede minutter. Det har betydet, at HIC-bænken har haft svært ved at bidrage scoringsmæssigt. I mandagens anden finalekamp fik Bears 50 point fra bænkspillerne, mens HIC blot fik 19. Mønsteret var det samme i den første kamp, dog ikke helt så tydeligt. Her scorede Bearsbænken 25 point, mens HICs bænk producerede 10 point. I begge kampe har HIC-starterne scoret mere end bjørnenes startere.

I finalerne har Horsens IC især fået point fra Lawrence Alexander (20,5 point pr. kamp i finalerne) og Kevin Larsen (15,5). De to er de eneste HIC-spillere, der har scoret et tocifret antal point og Shannon Hale (9,0 point pr. kamp) er den eneste af de øvrige, der snitter mere end fem point pr. kamp.

For Bakken Bears er der også blot to spillere, der scorer mere end 10 point pr. kamp. Jaye Crockett har scoret 22,5 point – og suppleret med flest rebounds i serien, 8,0) og Tony Bishop har scoret 11,0 point pr. kamp. Til gengæld er der i alt hele otte spillere, der har scoret mere end fem point pr. kamp.

Også spilleminutterne har været delt forskelligt ud mellem de to hold. Tre HIC-spillere (Larsen, Alexander og Derrick Wilson) har været på banen i 35 minutter pr. kamp, mens den Bearsspiller, der har spillet flest minutter er Michel Diouf, der har været på banen i godt 28 minutter pr. kamp.

Det er ottende DM-finaleserie mellem Bakken Bears og Horsens IC. HIC fører den indbyrdes guldjagt med 4-3. Med de seneste to sejre, er Bakken Bears gået i front for så vidt angår sejre i finalekampene, hvor Bears har 18 sejre imod HICs 17.

Torsdagens kamp er af enorm vigtighed: En føring på 3-0 og 2-1 kan bare ikke sammenlignes. Bakken Bears kan med en sejr tilspille sig hele fire matchbolde, mens serien er helt åben igen i tilfælde af HIC-sejr.

 

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by