thomas_laerke-w420

Games | 2018-09-22

Bakken Bears vs. Leicester Riders

I kampens åbning var begge mandskabers angrebsspil præget af mangel på koncentration. Kampens indledende minutter forløb uden scoringer fra nogle af holdene. Det var dog udeholdet fra Leicester Riders, der kom først på tavlen med to point. Hjemmeholdet fra Bakken Bears lavede fejl på fejl, og det virkede til, at de havde enormt svært ved at finde sit vante spil i kampens indledning. Der måtte gå hele tre minutter, før aarhusianerne fik point på tavlen. Det virkede dog hurtigt som om, at holdet bare skulle ryste den nervøse begyndelse af sig. Ryan Evans satte tempoet op med et par scoringer, og med et efterfølgende dunk fra Michel Diouf, var momentum pludselig vendt til Bears’ favør. Med to flotte treere fra Darko Jukic, var hjemmeholdet fra Bakken Bears pludselig i front foran en fyldt Vejlby-Risskov Hallen. Bears havde nu fundet rytmen i begge ender af banen, hvor blandt andet en af de nye spillere i form af Ryan Martin gjorde god figur med flere scoringer og rebounds. Bakken Bears spillede mod slutningen af første periode fremragende basket. Adama Darboe var på dette tidspunkt flyvende, hvilket kom til udtryk ved en frispilning af Ryan Martin med en aflevering bagom ryggen til en fri og succesfuld trepointsscoring, hvilket satte godt gang i Vejlby-Risskov Hallen. Bears sluttede første periode med en føring på 22 – 13.

Udeholdet fra Leicester kæmpede igen med spillet indledningsvis i anden periode, hvilket bedst blev illustreret ved et mislykket frit dunk til stor jubel for tilskuerne. Riders virkede tynget af presset fra Bears. I den anden ende flød angrebsspillet for hjemmeholdet med spektakulære dunks og trepointsscoringer. Bakken Bears var flyvende, og Leicester følte sig nødsaget til at tage en timeout efter endnu et dunk fra Bears – denne gang fra Tyler Ongwae. Vejlby-Risskov Hallen var på kogepunktet. Leicester kom kun til point fra straffekastlinjen. Englænderne blev overmatchet på alle parametre, og Bears fik fat i alle rebounds, så når Leicester endelig fik et stop, så fik Bears en ny mulighed for scoring. Mod afslutningen af anden periode fik indskiftede Hayden Dalton leveret et flot steal, der første til flot dunk af Michel Diouf i den anden ende. Dalton var dog ikke færdig med at imponere. Amerikaneren satte efterfølgende to flotte treere, hvilket også blev fulgt op af Tylor Ongwae med en ny treer. Hallen eksploderede, og Bakken Bear gik til pause med en føring på 54 – 37.

Bears fortsatte, hvor de slap inden pausen. Thomas Lærke satte en hurtig treer, og forspringet var oppe 20 point. Kampens største føring indtil videre. Hjemmeholdet indledte med syv ubesvarede point, og det var blandt andet takket være Michel Diouf, der leverede fremragende rent defensivt med flere blokeringer. Pausen havde ikke hjulpet udeholdet fra Leicester ret meget, da de fortsat har svært ved at komme til point. Bears spillede tredje periode rigtig flot med tålmodigt angrebsspil og flere treere. Leicester fik ikke et ben til jorden i kampen, og Bears sluttede tredje periode med en føring på 85 -58.

Fjerde periode var indledningsvis fremragende fra Bears’ side. Holdet ramte flere flotte treere, og Adama Darboe lavede en fantastisk alley-oop til Tylor Ongwae, der fik hallen til at syde af ekstase. Danske Adama Darboe spillede generelt en fremragende kamp med flotte trepointsscoringer og masser af assists til holdkammeraterne. Mod slutningen af kampen kom den unge og lokale David Kristensen på banen, og den unge dansker gjorde sig hurtigt bemærket til stor jubel for tilskuerne. Først leverede han en fremragende blokering med sin første aktion, og med sin anden aktion få sekunder senere leverede han to point med en flot fade-away. Kampens sidste minutter bar dog præg af, at opgøret reelt var afgjort. Mange ukoncentrerede angreb fra Bears’ side. De tålmodige angrebsspil var forsvundet, og effektiviteten faldt tilsvarende. Tilskuerne fik dog alligevel et par højdepunkter mere at gå hjem på. Først scorede Tobin Carberry kampens point nummer 100, hvilket udløste Stubbs Gastronomi Klub 100, som giver fri adgang til holdets næste hjemmekamp for dagens tilskuere. Til sidst afsluttede Thomas Lærke opgøret med et spektakulært dunk med assist fra Tobin Carberry, og Bears vandt sikkert opgøret med cifrene 103 – 84.

Bakken Bears er dermed videre til anden runde i Champions League-kvalifikationen, hvor man enten skal møde belgiske Spirou Charleroi eller israelske Hapoel Tel-Aviv.

Dagens detalje: Hele Bakken Bears-holdet sendte under kampen 26 trepointsforsøg afsted mod kurven og ramte 13 af dem, hvilket giver en succesprocent på imponerende 50 %.

Kampens resultat:

103-84

Dato:

lørdag 22. september 2018

Tid:

16:00

Arena:

Vejlby-Risskov Hallen

Se statistikken

FOROMTALE: FOKUS PÅ RETURKAMPEN

Bakken Bears har et forspring på 13 point inden returopgøret i kvalifikationsturneringen til Basketball Champions League, men alligevel skal bjørnene alene holde fokus på at vinde returopgøret mod Leicester Riders. Bears skal naturligvis undgå at føringen bliver en sovepude, idet 13 point muligvis synes af en stor føring, men forspringet kan blive smidt væk på kort tid.

Bears var i en næsten lignende position i sidste sæsons kvalifikation til Basketball Champions League. Her vandt Bears på i Holland over Donar Groningen, men på hjemmebanen vandt hollænderne og kvalificerede sig til tredje kvalifikationsrunde.

Både Bears og Riders er i en situation, hvor holdene torsdag aften spillede sæsonens første kamp, men at der blot går 42 timer efter afslutningen på opgøret før de skal i ilden igen – en flyrejse senere.

Leicester blev få dage inden den første kamp ramt af en ankelskade til holdets svenske profil, Pierre Hampton. Amerikanske Niern Stevenson blev tidligere på måneden sendt hjem med en skade, men afløseren DeAndre Burnett viste sin fulde værdi, og han blev torsdagskampens topscorer med 24 point.

For Bears var de to nye Hayden Dalton og Ryan Evans – sammen med Michel Diouf – de mest scorende med hhv 17, 16 og 16 point.

Der er tip off til sæsonens første hjemmekamp lørdag kl. 16.00.

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by