thomas_laerke-w420

Games | 2018-10-08

Bakken Bears vs. EBAA

Mandagens kamp i Vejlby-Risskov Hallen mellem Bakken Bears og EBAA åbnede lidt anderledes end normalt ved holdpræsentationerne, hvor det unge udehold fra EBAA fik en tilsvarende god modtagelse som Bakken Bears af de fremmødte tilskuere. Udeholdet havde blandt andet dobbeltlicensspilleren David Kristensen og de tidligere Bakken Bears-spillere Keane Thomann og Marius Sørensen i startopstillingen. Det var dog allerede inden kampen tydeligt at se, at begge mandskaber var opsatte på at vinde kampen. EBAA ville for alt i verden gerne drille favoritterne, og Bears ville gerne godt fra land i sæsonen med en sejr i første kamp.

Kampens indledning bar dog en smule præg af, at begge mandskaber ville det for meget. Der blev åbnet med ukoncentrerede turnovers og fejlafleveringer i begge ender af banen. Bears udnyttede dog fysikken i første periodes åbning med flere rebounds, og det første blandt andet til kampens første point med en treer fra hjemmeholdets Tylor Ongwae. Kampen var fortsat rodet efterfølgende, men det virkede ikke til at påvirke Ongwae, der slap gennem udeholdets forsvar og leverede et spektakulært dunk til stillingen 5-0 i Bears’ favør. Svær indledning for unge EBAA, der havde vanskeligt ved at penetrere hjemmeholdets forsvar og matche det fysiske udlæg. David Kristensen sørgede for gæsternes første to point. Udeholdet havde som sagt svært ved at matche op med Bears-spillernes fysik, og det var særligt hjemmeholdets Ryan Evans, der vakte problemer. Amerikaneren spillede en flot begyndelse på kampen, hvor han blandt andet blev fejlet på en scoring og gjorde det til tre point med en straffekastscoring. 10-2 til Bears efter de indledende minutter. EBAA kom lidt bedre med i kampen mod første periodes slutning, hvor de satte sig bedre igennem rent fysisk. Det første til flere point i angrebet, hvor man begyndte at ramme et par treere, og pludselig var EBAA på vej tilbage med stillingen 19-12. Dette fik dog Bears til at skrue op for tempoet, hvor Tylor Ongwae scorede sin anden treer efterfulgt af Morten Sahlertz’ første treer. Thomas Lærke lukkede perioden med et baglæns dunk. Første periode sluttede 28-16 til Bears.

Anden periode begyndte godt for Bakken Bears, der åbnede med en treer fra amerikanske Hayden Dalton i første angreb. De danske mestre åbnede perioden klart bedst, hvor holdet kom til mange flere frie skud end udeholdet. EBAA kæmpede meget for at komme til de helt frie skud, og når de kom til en afslutning, så var det en presset en af slagsen grundet godt forsvarsspil. Bears kunne dog ikke helt følge den gode åbning til dørs, og mange af de efterfølgende angreb resulterede i unødvendige turnovers. Holdet virkede dog stadig til at være i kontrol. Hver gang EBAA fik sat nogle angreb sammen og kom på pointtavlen, så skruede Bears op for tempoet og forøgede forspringet igen. Anden periode var enorm tempofyldt, hvor angrebene sjældent gik skuduret ud. Det var tydeligt, at Bears gerne ville løbe med gæsterne fra EBAA, men de fulgte godt trit i anden periode trods pointforskellen. Det var tydeligt at mærke, at gæsterne ikke ville lægge sig ned uden kamp. De havde dog fortsat store problemer med at dæmme op for stærke Ryan Evans, der nærmest scorede point efter behag med en flot treer og et efterfølgende and-one-spil til tre point. Hjemmeholdets anden amerikaner Tobin Carberry ville også lege med, og han sørgede for seks ubesvarede point til Bears. Dette virkede dog ikke til at behage udeholdets Marius Sørensen, der var brandvarm i anden periode. Danskeren satte blandt andet en flot treer og scorede flere gange ved at udfordre mand mod mand, hvilket bragte ham op på 11 point alene i anden periode på daværende tidspunkt. Hjemmeholdets Tylor Ongwae var dog ligeledes brandvarm, og han satte endnu en treer mod slutningen af anden periode. Kenyaneren stoppede dog ikke der. Han satte endnu en treer inden pausen, og han var dermed fire for fire bag trepointslinjen. Ryan Evans sluttede perioden med 20 point i alt til en pausestilling på 64-39 i Bears’ favør.

EBAA åbnede tredje periode ganske glimrende med to hurtige scoringer en flot treer af Simon Bjørnebo. Udeholdet var klart bedst i indledningsfasen efter pausen. Bears smed alt for mange bolde væk. Angrebsspillet var enormt ukoncentreret. Perioden var en betydeligt langsommere end de to foregående, og der blev brændt enormt mange skud fra begge mandskaber. Effektiviteten og tempoet kunne ikke leve op til første halvleg af kampen. Bears begyndte dog at komme en smule i gang med en flot fadeaway af Ryan Evans til to point. Han fortsatte, hvor han slap. Det var tydeligt, at Bears gameplan stadig var den samme, hvor de spillede med hurtige igangsætninger og eksplosive løb. Det lykkedes blandt andet med et hurtigt kontraangreb og en frispilning af hjemmeholdets trepointsspecialist Morten Sahlertz, der scorede sikkert. Det unge ugehold fra EBAA kæmpede dog bravt for at følge med det høje tempo, og det lykkedes dem faktisk at mindske forspringet en smule og dermed vinde tredje periode med tre point til stillingen 85-63.

Man sad i første periode med en fornemmelse af, at de danske mestre bogstaveligt ville løbe fra unge EBAA, men som tiden gik i begyndelsen af fjerde periode, så hang EBAA stadig i med hård fighter-vilje. Forspringet var stadig med plus tyve point, men det blev det også ved i første halvdel af fjerde og sidste periode. Det skulle dog alligevel vise sig at blive en hård sidste periode for EBAA-holdet, der pludselig virkede til at have ramt muren. Bears kom til lette scoringer, mens EBAA skulle kæmpe enormt hårdt for at komme til afslutninger, som endte med at blive brændt. Hjemmeholdet var inde i en god periode, og offensiven funklede mere og mere i takt med de manglende kræfter fra udeholdet. Bears’ forspring var nu oppe på 30 point. Morten Sahlertz og Tylor Ongwae lukkede kampen med en treer hver. Bakken Bears ender dermed med at vinde ganske overbevisende i sin første kamp i Basketligaen med 119-83 over EBAA, hvor Ryan Evans og Tylor Ongwae blev de mest scorende spillere med henholdsvis 24 og 21 point.

Dagens detalje: Tylor Ongwae slutter kampen på 71,4 % bag trepointslinjen, hvor han skød 5/7.

Kampens resultat:

119-83

Dato:

mandag 08. oktober 2018

Tid:

18:30

Arena:

Vejlby Risskov Center

Se statistikken

Mandag aften klokken 18:30 tørner de danske mestre fra Bakken Bears sammen med EBAA på hjemmebane i Vejlby-Risskov Hallen. Opgøret er specielt for begge klubber, eftersom man i denne sæson konkurrerer på lige fod i Basketligaen. EBAA-holdet blev inden sæsonen promoveret til Basketligaens Pro B, og det skete som følge af en fremragende sæson, hvor det unge mandskab nåede semifinalen i pokalturneringen og finalerne i 1. divisionens slutspil. Det betyder, at man mødes to gange henover sæsonen. Bakken Bears spiller i Pro A og er sikret en plads i slutspillet, hvor placeringen i gruppen afgør, hvem der får hjemmebanefordel. I EBAA’s Pro B går de tre første hold videre til slutspillet sammen med Pro A-klubberne. Opgøret mellem Bakken Bears og EBAA bliver den første betydningsfulde kamp mellem de to hold nogensinde, og det bliver derfor en speciel oplevelse for begge mandskaber.

Bakken Bears’ associated head coach Mathias Bach er glad for at se EBAA i Basketligaen, og han erkender også, at det bliver en speciel oplevelse at skulle spille en betydningsfuld kamp mod et hold, man kender så godt.

”Først og fremmest er det enormt fedt, at vi skal spille mod EBAA i ligaen. Det er et hold, vi naturligvis kender utrolig godt, og så er det enormt fedt, at de er kommet ind i ligaen. Det er helt fortjent, at de kommet med i ligaen. Vi så dem spille den første kamp, og der kunne vi se, at det var helt berettiget, at de rykket op. Det bliver et sjovt og spændende opgør, fordi vi kender og har arbejdet med alle spillere og trænere på holdet. Hele forberedelsen har derfor været en smule anderledes denne gang, når mange af spillerne træner med os til dagligt. Spillerne på de to hold kender også hinanden ind og ud. Vi arbejder efter mange af de samme metoder og spiller efter de samme principper, så det bliver en lidt anderledes kamp, men det bliver sjovt.”

Hos Bakken Bears-lejren forventer dog man dog at møde et motiveret EBAA-hold, der vil gøre alt for stikke en kæp i hjulet på hjemmeholdets start på sæsonen.

”Jeg er sikker på, at når vi går i gang med kampen, så er der ingen af holdene, der har lyst til at tabe. Begge hold kommer til at give sig fuldt ud, og begge hold går på banen for at vinde. Det er jo stadigvæk en ligakamp. Jeg er sikker på, at EBAA gerne vil have en sejr mere end noget andet i verden. Der vil ikke være noget sjovere for dem end at slå Bakken Bears. De kommer til at gå hårdt efter sejren, og vi kommer til at gøre det samme.” – udtaler Mathias Bach og fortsætter:

”Jeg forventer, at vi spiller en rigtig god kamp. Vi skal snart i gang med noget europæisk igen, så vi har ikke tid til at levere halve præstationer. Jeg forventer, at vi leverer en fuldt fokuseret indsats og spiller en rigtig god kamp mod EBAA.”

Hos EBAA er man udmærket klar over, at der potentielt ligger en kæmpe udfordring og venter, når man spiller som udehold på hjemmebanen i Vejlby-Risskov Hallen mod de danske mestre fra Bakken Bears. Dette betyder dog ikke, at man vil lægge sig ned på forhånd. Man vil forsøge at gribe chancen mod forhåndsfavoritten og forhåbentlig lære en hel masse, fortæller Co-head Coach og tidligere Bakken Bears-spiller Mads Sigersted.

”Det bliver ikke mindst en kæmpe udfordring. Det er en kamp, som EBAA-spillerne glæder sig enormt meget til. Det bliver en spændende udfordring, og vi vil gøre alt for at drille Bears så meget som overhovedet muligt, velvidende, at oddsene nok ikke ligefrem er i vores favør. Det bliver en kamp, der bliver meget svær at vinde, det må vi bare erkende.” – udtaler Mads Sigersted og fortsætter:

”Jeg håber, at vi kan lære en masse af kampen, og jeg og tror, at vi kan give tilskuerne en rigtig god kamp. Vi vil slås alt, hvad vi kan. Det bliver både lidt sjovt og lidt mærkeligt at have udebane på hjemmebane. Der kommer til at være lidt mere lir i hallen, end når vi selv spiller på hjemmebane. Det ved jeg, at drengene glæder sig til, og det skal vi forsøge at ride videre på. Vi skal i denne sæson forsøge at lære så meget som muligt, og kampen mod Bakken Bears er en fantastisk mulighed for at lære fra de bedste og blive testet mod de bedste.”

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by