thomas_laerke-w420

Games | 2018-10-11

Bakken Bears vs. Randers Cimbria

Aftenens kamp i Vejlby-Risskov Hallen mellem Bakken Bears og Randers Cimbria begyndte med højt tempo. Udeholdet fra Randers åbnede med en flot forsvarsaktion, hvor man fik fremtvunget et steal. Det var dog det aarhusianske hjemmehold, der fik bolden gennem kurven først. Amerikanske Ryan Evans satte to point på tavlen. Randers svarede dog igen i den anden ende med en lang treer. Cimbria fra dog ikke ene om at stå godt i forsvaret. Bakken Bears’ Tylor Ongwae ville også lege med, og han lavede et flot steal, der førte til en dunk i den anden ende til stor begejstring for hjemmeholdets fremmødte tilskuere.

Det lignede herefter et lille overtag til Bakken Bears, hvor amerikanske Tobin Carberry blev fejlet på en treer og scorede på alle tre efterfølgende straffekast. Dette gav på daværende tidspunkt en føring på 13-8 til hjemmeholdet, hvor amerikaneren havde sørget for syv af dem. Men bedst som det så ud til at gå Bears’ vej, så smed hjemmeholdet flere bolde væk i angrebet. Randers udnyttede uskarpheden fra værterne. De arbejdede sig stille og roligt ind i kampen, og med blot ét minut tilbage kom Randers foran for første gang i kampen til stillingen 20-21. Bakken Bears’ rutinerede Adama Darboe lukkede første periode af med en treer, og Bears førte nu pludselig med 23-22 ved slutningen på første periode. En periode med flot spil fra begge mandskaber, der skiftedes til at tage føringen flere gange.

Bakken Bears åbnede anden periode bedst med fire ubesvarede point, men det var alligevel hjemmeholdets head coach Steffen Wich, der tog kampens første timeout. På Bears-bænken var man ikke tilfreds med rebound-arbejdet, hvor Randers fik fat i det hele. Dette virkede til at sætte noget i gang hos hans spillere, eftersom de fik fat i flere rebounds med scoringer til følge. Dette fik Randers’ head coach Jimmy Moore til at tage timeout, men lige lidt hjalp det for gæsterne. Bakken Bears dominerede resten af perioden. Randers havde svært ved at følge op på deres gode første periode, og bjørnene kunne gå til pause med en føring på 59-32.

Tredje periode fortsatte med samme billede, hvor Bears var solide og effektive i begge ender af banen. Angrebsspillet var gået fuldstændig i stå for Randers, hvor man brændte alt for mange chancer. De havde det også svært med hjemmeholdets defensiv, der var gode til at lægge pres og stresse kronjyderne, hvilket frustrerede dem. Chris Nielsen var bedste mand for Randers, og han scorede mange flotte point. Dette var dog ikke nok, når man generelt brændte for mange chancer og ikke kunne dæmme op for Bakken Bears’ offensiv. Aarhusianerne virkede ikke til at skue til scoringstavlen undervejs, og de bankede derudaf. Tredje periode sluttede med cifrene 83-47.

Fjerde og sidste periode var lidt en flad fornemmelse, hvor man sad med indtrykket af, at kampen reelt var afgjort for mange minutter siden. Udeholdet fra Randers skal dog roses for at spille en flot periode. De spillede for at slutte godt af trods det ventede nederlag, og de formåede at vinde fjerde periode med 27-26. Dette var dog ikke nok til at ændre på, at der var klasseforskel i Aarhus torsdag aften.

Kampens resultat:

109-74

Dato:

torsdag 11. oktober 2018

Tid:

18:30

Arena:

Vejlby Risskov Center

Se statistikken

Foromtale: Bakken Bears jagter sejr over Randers Cimbria

Torsdag aften er der dømt østjysk lokalopgør, når sidste års bronzevindere fra Randers Cimbria gæster Vejlby-Risskov Hallen klokken 18:30 til sæsonens anden kamp i Basketligaen for sidste års guldvindere Bakken Bears. De danske mestre fik mandag aften en fin start på sæsonen med en forventelig hjemmesejr over det unge EBAA-mandskab med cifrene 119-83. Hjemmeholdet virkede til at være i kontrol i hele kampen, hvor de skruede yderligere op for gassen, hvis det blev nødvendigt. Sejren virkede aldrig til at være i fare på noget tidspunkt i kampen, og Bakken Bears kunne dermed sætte to point på kontoen i Pro A-stillingen. Skal de to point blive til fire og dermed dobbelt op, så kræver det en sejr over Randers Cimbria.

Gæsterne kommer til kampen med en udebanesejr over EBAA og et hjemmebanenederlag til sidste års finalister fra Horsens IC. Randers var i nederlaget til Horsens i store problemer i kampens to første perioder, og de måtte gå til pause med stillingen 34-46 i Horsens’ favør. Tredje periode fortsatte med Horsens IC som det bedste hold, der sluttede perioden med et forspring på 19 point til stillingen 52-71. Hjemmeholdet fra Randers formåede dog at finde momentum i fjerde periode, hvor man på blot fire minutter havde scoret 22 point mod Horsens’ blot 8 point, og pludselig var stillingen 74-79, og hjemmeholdet var på vej mod et imponerende comeback. Udeholdet formåede dog at genvinde kontrollen, og kampen endte med en udesejr til Horsens IC på 81-95. Randers Cimbrias mest scorende spiller blev Brantley Bynum med imponerende 32 point. Den 196 centimeter høje og 86 kilo tunge amerikanerne har i sæsonens indledning snittet 24,5 point per kamp og 8,5 rebounds per kamp. Bakken Bears gør derfor fornuftigt i at holde et vågent øje med amerikaneren, når han kommer på besøg i Vejlby-Risskov Hallen sammen med resten af Randers-mandskabet. Holdet ledes af den 45-årige amerikanske head coach Jimmy Moore, der tidligere har været college-træner i USA.

Randers Cimbria rykkede første gang op i Basketligaen tilbage i 2000 og har kun været nedrykket en enkelt gang i 2010, hvor man blev tvangsnedrykket grundet økonomiske problemer. Klubben var dog tilbage i den bedste række i 2012, og året efter nåede man klubbens hidtil bedste resultat med en plads i finalen, som man dog tabte med sammenlagt 4-0 til Bakken Bears. Randers Cimbria har udover DM-sølvet i 2013/14-sæsonen vundet to bronzemedaljer. Den første blev vundet tilbage i 2008/09-sæsonen, og den anden kom i hus sidste år.

Bakken Bears kommer til kampen med masser af selvtillid i tanken efter den overbevisende sejr over EBAA, hvor både defensiven og offensiven var på plads. Samtlige spillere fra Bakken Bears fik minutter i benene og tilføjede point til scoringstavlen. Særligt amerikanske Ryan Evans imponerede igen for hjemmeholdet, som han gjorde gennem preseason og de europæiske Champions League-kvalifikationskampe. Den 202 centimeter højde power forward scorede 24 point og leverede 6 rebounds. Kenyanske Tylor Ongwae var ligeledes brandvarm og skød 71,4 procent bag trepointslinjen med fem treere på syv forsøg.

De danske mestre fra Bakken Bears går også til kampen som forhåndsfavoritter, og hvis man kigger historikken igennem for de to klubbers indbyrdes opgør, så står det hurtigt klart, at aarhusianerne har overtaget. Bakken Bears og Randers Cimbria har mødt hinanden 69 gange gennem historien, og ”Bjørnene” har vundet ikke mindre end 64 af gangene og blot tabt fem. Dette giver en sejrsprocent på hele 93 procent. Kampen torsdag aften bliver dermed det halvfjerdsindstyvende indbyrdes opgør mellem de to klubber, og Bakken Bears stræber naturligvis efter endnu en sejr foran et veloplagt hjemmepublikum.

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by