thomas_laerke-w420

Games | 2018-10-14

VÆRLØSE BLUE HAWKS vs. Bakken Bears

Kampen begyndte i højt tempo fra begge mandskaber, hvor begge hold fik point på tavlen indledningsvist. Angrebene løb sjældent skuduret ud, eftersom begge hold løb meget med bolden. Bakken Bears startede kampen som så mange gange før med et fuldbanepres, men Værløse løste det glimrende i opgørets begyndelse. Kampens efterfølgende minutter var dog en noget rodet affære, hvor begge mandskaber brændte mange chancer. De mange brændte chancer førte til utroligt mange rebounds, og det blev bedst illustreret ved syv rebounds til Bakken Bears’ Michel Diouf allerede efter syv minutter af kampen. Første periode var med to minutter tilbage fortsat hele lige med stillingen 10-10. Hjemmeholdet fra Værløse gjorde det utroligt godt, hvor især Richard Granberry voldte gæsterne store problemer. Bakken Bears brændte alt for mange muligheder i første periode, og det var hjemmeholdet fra Værløse gode til at udnytte. Sjællænderne gik uimponeret til kampen, og de kunne slutte første periode med en føring på 15-14. Bakken Bears kunne ikke være tilfredse med sine skudprocenter.

Bakken Bears åbnede anden periode meget bedre, og de fik hurtigt skabt en føring med en treer fra Morten Sahlertz og Hayden Dalton. I anden periodes åbning var det nu i stedet hjemmeholdet fra Værløse, der havde problemer med at få scoret. Bakken Bears formåede at spille et til tider træt Værløse-mandskab tynde. Aarhusianernes amerikanske Hayden Dalton åbnede perioden med 10 point på blot tre minutter. Hjemmeholdets Richard Granberry var fortsat sjællændernes bedst mand. Hans gode fysik var en udfordring for Bears, og amerikaneren fremtvang mange fejl på Bears-spillerne. Skudprocenterne fra Bears var til trods for føringen stadig en udfordring, hvor alt for mange oplagte scoringsmuligheder blev misbrugt. Bakken Bears kunne dog stadig gå til pause med en føring på 31-40. Det var måske forventet, at Bakken Bears ville dominere kampen, men det havde bestemt ikke været tilfældet i første halvleg.

Værløse åbnede tredje periode med to turnovers, der førte til to scoringer for Bakken Bears. Steffen Wichs mandskab havde skruet gevaldigt op for den defensive intensitet. Værløse virkede en smule nervøse, og Susie Heede-Andersen foretog en hurtig timeout for at få styr på tropperne. Efter timeouten kom der en lille smule mere styr på det for hjemmeholdet, hvor Bears ikke længere trak fra. Forspringet på plus ti forblev dog det samme i mange minutter. Bakken Bears havde indtil videre ikke haft en eneste offensiv rebound, hvilket var medvirkende til, at hjemmeholdet fra Værløse hang på i kampen. Hjemmeholdet var bedre med i tredje periode, men udeholdet kunne lukke tredje periode med en føring på 50-63.

Værløse åbnede fjerde og sidste periode med en blokering og en treer i den anden ende. Den perfekte start på fjerde periode, hvis Værløse skulle tilbage i kampen. Et forspring på ti point ville ikke være umuligt at hente. Værløse havde dog ikke held med at bevare momentum, og udeholdet fra Bakken Bears skruede en smule op for tempoet og øgede forspringet igen. Værløse nægtede dog at give op, og særligt Richard Granberry spillede med musklerne. Amerikaneren kom til flere scoringer og fremtvang igen flere fejl fra Bears-spillerne. Værløse kom rigtig godt med mod slutningen af kampen, og med et minut tilbage var Bears-forspringet reduceret til blot otte point. Kampen dog med en udesejr til Bakken Bears med cifrene 78-90. Aarhusianerne levede op til favoritværdigheden men spillede ikke nogen god kamp. Bjørnene virkede ikke fuldt ud fokuserede i kampen, og det virkede som om, at man allerede havde onsdagens hjemmekamp i FIFA Europe Cup mod Steaua Bucarest i tankerne. Bakken Bears skal i hvert fald vinde et gear eller to mere frem, hvis man skal have noget med fra den kamp.

Mest scorende spiller for Bakken Bears blev Ryan Evans med 17 point.

Kampens resultat:

78-90

Dato:

søndag 14. oktober 2018

Tid:

16:00

Arena:

Søndersøhallen

Se statistikken

Søndag den 14. oktober klokken 16:00 er det atter engang tid til en kamp i Basketligaen for de danske mestre fra Bakken Bears. Efter to sejre på stribe på hjemmebane i Vejlby-Risskov Hallen mod henholdsvis EBAA og Randers Cimbria drager Bakken Bears til Sjælland, hvor Værløse BBK venter i Søndersøhallen.

Værterne fra Værløse går dog ikke til kampen med samme selvtillid og resultater, som aarhusianerne har med i bagagen. Nordsjællænderne tabte sin først kamp i sæsonen på udebane til Wolfpack med ni point og resultatet 95-86. Værløse spillede to dårlige perioder inden pausen, hvor man tabte begge perioder og dermed gik til pause med stillingen 52-31 til hjemmeholdet fra Wolfpack. Gæsterne gav dog ikke op så let, og de kæmpede sig bravt tilbage og vandt knebent tredje periode, mens fjerde periode blev vundet med ti point. Dette var dog ikke nok for Værløse BBK, og sæsonens første nederlag i den første kamp var en realitet.

Fire dage senere skulle Værløse forsøge at revanchere sig i en udekamp mod Svendborg Rabbits i HK Midt Arena, men en skidt første periode satte en kæp i hjulet for sjællænderne. Fynboerne var klart bedst i første periode, som blev vundet med ti point. Den resterende del af kampen forløb meget jævnbyrdigt, men forspringet på ti point efter første periode blev for svær at hente for gæsterne fra Værløse. Gæsternes amerikanske forward Richard Granberry spillede dog en fornem kamp med 33 point og 10 rebounds.

Holdet ledes af Susie Heede-Andersen, der blev ansat som cheftræner tilbage i maj. Den 52-årige træner blev med ansættelsen den første danske kvinde nogensinde til at stå i spidsen for et mandligt sportshold på liganiveau i Danmark – i alle sportsgrene. Susie Heede-Andersen har selv en fortid som basketballspiller, og hun har tidligere været ungdomstræner for både Værløse og ungdomslandsholdet. Hos Værløse var man overbevist om hendes trænerkompetencer, og hun blev udelukket hyret for sine evner på trænerbænken. Hun har en naturlig autoritet over sig, og hun får til trods for sine blot 160 centimeter ikke vanskeligheder ved at holde spillerne i ørerne.

Bakken Bears kommer til kampen med to overbevisende hjemmesejre i bagagen, og det virker som om, at holdet virkelig har fundet rytmen fra sæsonens begyndelse. Dette var noget, man italesatte før sæsonen med så mange vigtige kampe allerede fra begyndelsen. Det var vigtigt at ramme niveau fra start, og det har holdet bestemt også levet op til med to sejre i lige så mange kampe. Bakken Bears går dermed til kampen med gode forudsætninger, når man tager de fine resultater in mente. Holdet er godt skydende, og man ramte 13 treere alene i den seneste kamp mod Randers Cimbria. Bakken Bears nåede i begge kampe på den anden side af 100 point, og man har i den grad fået det til at regne med scoringer i sæsonens indledning.

Værløse by var tidligere kendt for at bidrage til vejrudsigten, hvor man fra den lokale flyvestation indgik i DMI’s meldeområder, så man kunne oplyse danskerne om vejret i det nordsjællandske. Hvis stationen stadig rapporterede vejrmålinger til vejrudsigten, så er spørgsmålet, om ikke de ville melde om stor sandsynlighed for en gråvejrsdag med masser af regn over Søndersøhallen på søndag. Bakken Bears møder i hvert fald op i håbet om at få det til at regne i stride strømme.

Tip-off er klokken 16:00 og kan følges på Fanseat.com.

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by