thomas_laerke-w420

Games | 2018-10-30

Bakken Bears vs. Z Mobile Prishtina

Dagens kamp mod Prishtina åbnede som en sand europæisk kamp. Stemningen i Vejlby-Risskov Hallen var intens allerede fra begyndelsen, og det virkede til at forplante sig hos spillerne, der virkelig kom godt fra start med flere flotte scoringer. Bakken Bears førte med 8-2 efter tre minutters spil. Mesterholdet fra Kosovo havde en smule vanskeligheder ved at komme til scoringer i kampens indledning, og dette lukrerede hjemmeholdet på. Stillingen var 14-5 efter seks minutter. Den gode start for Bakken Bears fik udeholdet til at tage timeout. Der var inden kampen talt om en lille gruppefinale, og det virkede bestemt til, at aarhusianerne var opsatte på at sætte sig på førstepladsen i gruppen. I basketball kommer pointene oftest i stimer, og udeholdet fik desværre en lille stime efterfølgende. Det går hurtigt i europæiske kampe, og Bakken Bears’ føring var pludselig reduceret til 22-19 og blot en enkelt boldbesiddelse. Første periode sluttede dramatisk af, da Prishtinas træner fik en teknisk fejl for overdrevet brok overfor dommeren. Første periode slutter med stillingen 28-21 til hjemmeholdet fra Bakken Bears.

Anden periode begyndte lige så hæsblæsende som første periode. Begge mandskaber spillede med enormt højt tempo og effektivt angrebsspil. Det stod hurtigt klart, at der var tale om de to bedste hold i Gruppe E. Kampen var fortsat enormt fysisk, hvor spillerne gav sig fuldt ud i rebound-spillet og kastede sig heroisk efter samtlige løse bolde. Det var indtil videre status quo i forhold til scoringer til holdene, og Bakken Bears førte fortsat med syv point fire minutter inde i anden periode. De danske mestre var dog hurtige til at ændre på denne tendens. Tobin Carberry og Tylor Ongwae satte to hurtige treere med få sekunders mellemrum, og pludselig havde hjemmeholdet kampens største føring. Z Mobile Prishtina skulle på nuværende tidspunkt passe på med ikke at falde for langt bagud inden pausen. Første halvleg sluttede med et forspring på ti point til Bakken Bears. De danske mestre spillede en fremragende anden periode, men det var dog nogle andre, der løb med periodens største højdepunkt. Ved udeholdets afsluttende straffekast sørgede Risskov Efterskole for det foreløbige højdepunkt, da de 50 fremmødte elever i fællesskab råbte ”you are gonna choke it” til stor morskab for resten af hallen. De høje og flabede tilråb virkede til at have den ønskede effekt, og udeholdet brændte også straffekastet til stor og højlydt morskab for efterskoleeleverne. Anden periode sluttede med stillingen 56-46 til Bakken Bears. Momentum lå hos de danske mestre.

Bakken Bears lagde bedst ud efter pausen i tredje periode. De danske mestre stod for de første fem point og udbyggede dermed føringen yderligere. Særligt hjemmeholdets Tobin Carberry var i højt spillehumør. Amerikaneren satte med en flot treer sit tyvende point i kampen – blot fire minutter inde i tredje periode. Bakken Bears fortsatte det fremragende angrebsspil, og Z Mobile Prishtina begyndte at få vanskeligheder med at få bolden i kurven på oplagte muligheder. Dette kostede dyrt for mestrene fra Kosovo, og de var bagud med 77-58 med tre minutter tilbage af tredje periode. Bakken Bears havde på imponerende vis formået at holde kadencen hele kampen, og det virkede til at være for stor en mundfuld for østeuropæerne. Hjemmepublikummet i Vejlby-Risskov Hallen kunne se sine danske mestre slutte tredje periode med en føring på 84-67.

Fjerde og sidste periode begyndte bedre for udeholdet fra Z Mobile Prishtina, der fik flere scoringer på tavlen. Desværre for holdet fra Kosovo, så havde Bakken Bears ikke glemt at spille basketball af den grund. Holdet fortsatte sin enorme effektivitet i angrebsspillet, hvilket ret beset gjorde det umuligt for udeholdet at hente ind på forspringet. Østeuropæernes Meriton Berisha gjorde dog sit for at holde sit mandskab inde i kampen. Han havde scoret ti point efter fire minutter af fjerde periode. Med tre minutter tilbage af kampen førte Bakken Bears dog med 96-80, og meget skulle derfor gå galt, hvis ikke man skulle trække sig sejridt ud fra opgøret mod det andet hold i gruppen med maksimumpoint. I kampens afsluttende fase var der heller ingen vej tilbage for udeholdet. Bakken Bears viste sig for gode, og danskerne sætter sig på førstepladsen i gruppen med en sejr på 108-84.

Tobin Carberry blev kampens mest scorende spiller med 26 point.

Kampens resultat:

108-84

Dato:

tirsdag 30. oktober 2018

Tid:

18:30

Arena:

Vejlby-Risskov Hallen

Se statistikken

Foromtale

Tirsdag aften er der topbrag i FIBA Europe Cups gruppe E, når Bakken Bears tager imod de nationale mestre Z Mobile Prishtina fra Kosovo. Østeuropæerne har lige som Bakken Bears maksimumpoint i gruppen inden kampen, og der er derfor tale om en lille gruppefinale, der potentielt kommer til at afgøre, om Bakken Bears kan gå ind i næste gruppespil med en førsteplads eller andenplads i bagagen. Intet vil være afgjort med en sejr, men man vil være få millimeter fra at sikre sig videre avancement. Sikrer man sig en førsteplads i gruppen, så bliver man parret med to andenpladser og en førsteplads i næste gruppespil. Bliver man omvendt toer i sin gruppe, så bliver man parret med to ettere og en toer. Man kan med en førsteplads derfor sikre sig en potentielt nemmere gruppe i håbet om senere at spille sig i knockoutfasen.

Bakken Bears møder dog sin indtil videre sværeste modstander i gruppen. Z Mobile Prishtina er Kosovos mest vindende basketballklub med imponerende 12 nationale mesterskaber og 13 pokaltitler i de seneste 13 sæsoner. De har som nævnt fået den bedst mulige start på dette års FIBA Europe Cup med maksimumpoint inden kampen, da man lige som Bakken Bears har slået Steaua Bucuresti og Cherkaski Mavpy. Hos de danske mestre er man også fuldt ud bevidst om den kommende modstanders kvaliteter, fortæller Mathias Bach.

”Vi ved en del om vores kommende modstandere fra Prishtina. Det er et hold, der har spillet Champions League-kvalifikation. De kommer med en enorm styrke, og særligt de første syv spillere er enormt dygtige. Det er spillere med international erfaring, og et par af spillerne har spillet på europæisk topniveau. De ved derfor, hvad der skal til i kampe som denne, og de er vant til at levere på et højt niveau. Vi har haft meget fokus på deres første syv spillere. Det er dem, vi skal gøre livet surt for.” – udtaler Mathias Bach og fortsætter:

”De skiller sig en smule ud i forhold til vores tidligere modstandere på den måde, at deres bedste topspillere kommer fra nogle virkelig gode klubber i nogle rigtige gode ligaer. De andre modstandere har også haft gode spillere, men Prishtinas spillere er et skridt op ad rangstigen. Prishtina er klart den bedste modstander i vores gruppe.”

Bakken Bears har i denne sæson gjort en dyd ud af, at man ikke vil spille på modstanderens principper. Man vil i stedet fokusere på eget spil og gøre det, man er bedst til. Denne filosofi har man heller ikke tænkt sig at ændre på, selvom man møder gruppens bedste mandskab.

”Hvis vi holder os til vores egen tilgang og gameplan, så er kampen formegentlig tæt i fjerde periode, og så skal vi lave nogle gode spil. Prishtina har været gode til at lukke kampene til deres fordel, når opgøret har været tæt til sidst. De går til sine gode spillere, når det spidser til, og de har en klar struktur. Det er ikke bare et hold, man kan knække og få lov til at løbe scoren op på. Der bliver kamp om det hele, så vi forventer, at det bliver en tæt affære. Prishtina har ikke nogen deciderede svagheder, vi bare kan lukrere på, så vi skal selv ud at gøre det rigtig godt, hvis vi skal have en chance. Vi kommer ikke til at omstille os og spille på deres principper. Vi skal forsøge at følge vores egen identitet, og så håber vi, at det rækker.”

Bakken Bears kan med en sejr komme meget tæt på at sikre sig en førsteplads i gruppen og dermed den bedst mulige seedning frem mod næste rundes gruppespil i FIBA Europe Cup. Dette vil på papiret gøre vejen mod knockout-kampene lettere, men det er ikke noget, man hos Bakken Bears bruger energi på lige nu. I første omgang handler det om at have fokus på Prishtina.

”Vi vil naturligvis klart helst være etter i gruppen, men det er bare en teoretisk chance på nuværende tidspunkt. Vi skal først og fremmest koncentrere os om, at hvis ikke vi gør det godt, så kan vi få ørerne i maskinen. Vi skal være klar til kamp, og det forventer jeg også, at vi er. De potentielle modstandere i næste rundes gruppespil vil kun blive bedre, så vi vil naturligvis gerne have første seedning, så vi bliver parret med to andenpladser og en enkelt førsteplads i stedet for to førstepladser og en enkelt andenplads. Men det er som sagt en meget teoretisk snak lige nu, så i første omgang skal vi bare koncentrere os om at gøre arbejdet færdigt. Så må vi tage den derfra.

Bakken Bears tager imod Z Mobile Prishtina tirsdag aften klokken 18:30 i Vejlby-Risskov Hallen.

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by