thomas_laerke-w420

Games | 2018-11-04

Bakken Bears vs. Team FOG Næstved

Gæsterne fra Team FOG Næstved åbnede kampen bedst, eftersom de var mest effektive i angrebet. Det sjællandske udehold kom bedst fra start med en hurtig føring på 0-4 i Vejlby-Risskov Hallen. Bakken Bears svarede igen med en scoring på det efterfølgende angreb, men Næstved udbyggede føringen med en lang treer. Gæsternes gode åbning virkede dog til at sætte fut under kedlerne for de danske mestre. Med et par gode sammensatte angreb bragte de sig foran med 13-7 efter syv minutters spil af første periode. Bears’ langsomme start på kampen var afgjort Næstveds fortjeneste. Hjemmeholdet fandt dog sin vanlige rytme, hvor indskiftede Ryan Evans hurtigt satte sit aftryk på kampen. Første periode sluttede med stillingen 26-19 til hjemmeholdet fra Bakken Bears.

Bakken Bears kom bedst ud til anden periode. Næstved fik i de indledende minutter et par scoringer, men hjemmeholdet kom til flere ubesværede scoringer. Sjællænderne blev på nuværende tidspunkt nødt til at holde fast, hvis de skulle hænge på i kampen. Bakken Bears kom let til scoringer under kurven ved at spille sig igennem. Man ramte desuden på stort set alle sine trepointsskud, hvilket Næstved ikke kunne gøre så meget ved. Udeholdet forsøgte dog at svare igen ved at sætte to flotte treere i træk. Det var situationer som dette, der skulle til, hvis man skulle gøre sig forhåbninger om at følge trop. Dette virkede dog til at tænde op i Næstved-lejren, og de fik et lille run, hvor de reducerede føringen til blot 49-43. Bakken Bears fik dog en smule gang i den igen mod slutningen af perioden, og første halvleg sluttede med 57-48 til hjemmeholdet fra Aarhus.

Bakken Bears kom bedst ud til tredje periode med nogle hurtige scoringer. Efter blot to minutter spillet havde de danske mestre ti point mod Næstveds to point. Det var ikke den start på anden halvleg, som Næstved havde håbet på. Tredje periode forløb meget udramatisk. Udeholdet fra Næstved gjorde sit for at hænge på i kampen, men Bakken Bears fortsatte ufortrødent med at sætte point på tavlen, så forspringet forblev det samme gennem hele perioden. Tredje periode sluttede med stillingen 83-66 til hjemmeholdet fra Bakken Bears.

Hjemmeholdet fra Bakken Bears åbnede også fjerde og sidste periode bedst. De virkede opsatte på at lukke kampen tidligt i perioden. Næstved kom fortsat til scoringer, men de blev nødt til at få nogle stops, hvis de skulle tilbage i kampen. Sjællænderne virkede ikke til at have fundet nøglen til at stoppe hjemmeholdets angreb på noget tidspunkt i kampen. Team FOG Næstved kæmpede en brav indsats søndag eftermiddag i Vejlby-Risskov Hallen, men det skulle altså heller ikke være nok denne gang for at få ram på Bakken Bears. Team FOG Næstved taber 109-89 til Bakken Bears søndag eftermiddag i Vejlby-Risskov Hallen.

Kampens resultat:

109-89

Dato:

søndag 04. november 2018

Tid:

14:00

Arena:

Vejlby Risskov Center

Se statistikken

Søndag den 4. november er der dømt topopgør i Basketligaen, når vi får en gentagelse af forrige sæsons ekstremt spændende semifinaler mellem Bakken Bears og Team FOG Næstved. De danske mestre fra Aarhus tager imod sjællænderne i Vejlby-Risskov Hallen til det første indbyrdes opgør mellem de to klubber.

Bakken Bears og Team FOG Næstve mødte hinanden ved to lejligheder op til sæsonstart i træningskampe som en del af forberedelserne til den nye sæson. De danske mestre trak sig sejrridt ud fra begge opgør. Det første opgør blev vundet af aarhusianerne med 107-97, og det andet opgør blev ligeledes vundet af Bakken Bears med cifrene 116-93.

Bakken Bears indtager på nuværende tidspunkt førstepladsen i Basketligaen, eftersom de danske mestre er ubesejrede efter fem kampe. Holdet har vundet samtlige kampe uden at være i problemer, og det samme gør sig i øvrigt gældende i dette års udgave af FIBA Europe Cup, hvor man har vundet samtlige kampe indtil videre. En førsteplads i både Basketligaen og FIBA Europe Cups Gruppe E må betegnes som en ganske godkendt åbning på sæsonen.

Bakken Bears i den grad fundet melodien allerede fra begyndelsen af sæsonen. Dette skyldes blandt andet, at samtlige spillere, inklusiv de nye, har ramt niveau. Særligt de to amerikanere Ryan Evans og Tobin Carberry har imponeret med sine kvaliteter. Ryan Evans er topscorer for Bakken Bears, og Tobin Carberry blev senest kåret som rundens bedste spiller i FIBA Europe Cup på forbundets egen hjemmeside efter sin brandkamp mod Z Mobile Prishtina.

Det bliver uden tvivl en vanskelig opgave for Team FOG Næstved at slå de danske mestre fra Bakken Bears søndag eftermiddag, men de vil gøre, hvad de kan. Sjællænderne er ikke ubesejret lige som aarhusianerne, men de har formået at slå vicemestrene fra Horsens IC i forrige uge med en dramatisk afslutning med en scoring tre sekunder før tid. Scoringen og sejren sikrer dem en øjeblikkelig andenplads i Basketligaen.

Team FOG Næstved skal dog spille op til sit absolut bedste, hvis de skal drille de danske mestre. Bakken Bears ligner på ligner ikke et hold, man kan slå på nuværende tidspunkt. Aarhusianerne har en enormt bred trup, så de kan rotere med kvalitet på samtlige pladser. Spillerne har tidligere på sæsonen netop omtalt truppens bredde som en vigtig faktor. Hvis enkelte spillere ikke helt rammer niveau på den pågældende dag, så sidder der en anden spiller klar med samme kvaliteter. Bolden er rund, og man skal aldrig sige aldrig, men Bakken Bears må betegnes som favoritter til kampen på hjemmebane i Vejlby-Risskov Hallen.

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by