thomas_laerke-w420

Games | 2018-11-07

Steaua Bucuresti vs. Bakken Bears

Bakken Bears kom flyvende fra start i dagens kamp mod Steaua Bucuresti. De danske mestre førte med 7-0 efter det første halvandet minut af første periode. Der skulle gå hele to minutter, før hjemmeholdet fra Rumænien kom på tavlen. Hjemmeholdet kom efterfølgende en smule bedre med i form af et par trepointsscoringer, men det var forsat Bakken Bears, der var bedst i kampens indledende fase. Et fremragende dunk af Ongwae bragte aarhusianerne op med 20-8 med tre minutter tilbage af første periode. Bakken Bears skiftede hele holdet mod slutningen af første periode, men det virkede bestemt ikke til at gøre spillet mindre attraktivt. Særligt Thomas Lærke og Hayden Dalton kom ind fra bænken og satte nogle hurtige point på tavlen. De danske mestre vandt første periode med 28-13.

Anden periode begyndte med samme fortegn. Bakken Bears var klart det bedste hold på banen, hvor rumænerne havde mere end vanskeligt ved at følge med tempoet. Bakken Bears førte med 18 til stillingen 15-33 efter to minutter af anden periode. De danske mestre kom i de efterfølgende minutter i frem til så meget i angrebsspillet. Effektiviteten gik en smule i stå for danskerne, hvilket bragte Bucuresti en smule bedre med i kampen. Tendensen varede dog ikke ret længe, og aarhusianerne fik igen skruet op for tempoet og udbyggede føringen inden pausen. Første halvleg sluttede med stillingen 53-34 i Bakken Bears’ favør.

Man kunne godt have frygtet, at den store føring fra første halvleg kunne blive en sovepude for danskerne ud til anden halvleg. Bakken Bears åbnede dog med samme tempo og intensitet som tidligere i kampen. Holdet har i denne sæson gjort en dyd ud af at spille i højt tempo gennem samtlige minutter i kampene, og det virkede bestemt også til at være planen mod Steaua Bucuresti. De danske mestre førte med 61-36 efter tre minutter spillet af tredje periode. En halvsløj periode sluttede med en Bakken Bears-føring på 69-52.

Ved indgangen til fjerde og sidste periode sad man reelt med fornemmelsen af, at tingene var afgjort. Det kunne til dels også ses på banen, hvor danskerne kun formåede at sætte fem point på tavlen efter fem minutter spillet af perioden. Det rumænske hjemmehold var fortsat ikke særligt farlige i den anden ende, og føringen kom derfor aldrig i fare. Det lignede dog samtidig holdets første kamp i Europa med en score på under 100 point. Holdet virkede dog til at have et ønske om at nå over de berømte 100 point, og de skruede op for tempoet mod slutningen. Det var dog ikke helt nok, men Bakken Bears vinder alligevel ganske overbevisende med 98-69 over Steaua Bucuresti.

Holdets mest scorende spiller blev Tobin Carberry med 19 point, 7 rebounds og 6 assists.

Kampens resultat:

63-98

Dato:

onsdag 07. november 2018

Tid:

18:00

Arena:

Olimpia Sports Hall, Ploiesti

Se statistikken

FOROMTALE: HJEMMEHOLD UDEN HJEMMEBANE

Bakken Bears spiller onsdag holdets fjerde kamp i FIBA Europe Cup-gruppespillet, når turen går til Rumænien. I den anden kamp i puljen tager Cherkaski Mavpy imod Z Mobile Prishtina. Fælles for de to kampe er, at hjemmeholdet ikke spiller på holdets normale hjemmebane.

For Cherkaski Mavpy er det diplomatiske forhold, der gør sig gældende. Ukraine anerkender ikke Kosovo som selvstændigt land, og borgere med pas fra Kosovo kan derfor ikke rejse ind i Ukraine. Som følge af den situation er kampen flyttet til Litauen, så udeholdet kan få alle mand med til kamp! Helt så langt væk har Steaua ikke flyttet deres hjemmekamp mod Bakken Bears. Opgøret skal afvikles i Ploiesti, der ligger godt 60 km nord for Bukarest. Årsagen til flytningen er ikke meldt ud som andet end en ”ekstraordinær situation”…

Sportsligt er det allersidste udkald for Steaua Bucuresti, hvis holdet vil spille med i kampen om avancement videre i turneringen. Steaua har tabt holdets første tre kampe, og der skal tre sejre til for at fastholde chancen for at gå videre fra gruppe E. Bakken Bears kan spille sig i en gunstig situation i forhold til avancement, men – udover en sejr i Rumænien – kræver det en Prishtina-sejr, hvis pladsen i anden runde skal bookes allerede onsdag.

Bears vandt det første opgør på hjemmebane med hele 100-64, og Steaua har ikke mærket meget medgang siden da. Lørdag tabte Steaua på udebane mod Timisoara (62-78), der fik sæsonens første sejr. Siden den første kamp har Steaua fået værdifuld tilgang af serbiske Uros Lukic, mens den kroatiske landsholdsspiller Ante Delas ikke har været i holdets seneste kampe.

Bears kommer med selvtillid efter sejre i de tre første kampe i FIBA Europe Cup og senest sejr på 109-89 i topopgøret i Basketligaen mod Team Fog Næstved.

Der er tip off kl. 19.00 lokal tid (18.00 dansk tid).

Når Bears torsdag aften kommer hjem fra Rumænien, er det direkte hjem i seng for allerede fredag gælder det topopgør i Basketligaen. Opgøret spilles i Svendborg, når Basketligaens to eneste ubesejrede hold mødes.

 

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by