thomas_laerke-w420

Games | 2018-11-14

Bakken Bears vs. Cherkaski Mavpy

Hjemmeholdet fra Bakken Bears åbnede dagens opgør med at være de første til at score point. De ukrainske mestre svarede dog hurtigt tilbage med en treer og bragte sig foran. Selve kampen åbnede meget rodet med turnovers fra begge mandskaber. De danske mestre havde noget usædvanligt svært ved at komme til de lette scoringer. Holdet formåede at spille sig igennem, men den sidste aflevering manglede. Holdet var dog hurtige til at få styr på tingene. Efter tre minutter spillet havde aarhusianerne bragt sig foran med 9-3. Ukrainerne tog hurtigt en timeout, men det stoppede ikke Bears fra at være varme. Darko Jukic og Tylor Ongwae fyrede hver især en succesfuld treer afsted. Amerikanske Ryan Evans ville også lege med, og han satte også to flotte treere. Bakken Bears var dermed oppe med 20-8 efter seks minutter spillet af første periode. Udeholdet kom slet ikke til scoringer, fordi Bears stod godt i forsvaret. Dette fik ukrainerne til at lave mange turnovers. Bjørnene fortsatte de gode takter mod slutningen af perioden, men ukrainerne kom også bedre med. Første periode sluttede med en stilling på 34-20 i Vejlby-Risskov Hallen.

Anden periode begyndte med samme fortegn som første periode. Hjemmeholdet fra Bakken Bears satte sig på tingene allerede fra start. Et meget fokuseret udlæg fra de danske mestre. Aarhusianerne var på forhånd udnævnt som favoritter i kampen, og de levede bestemt op til forventningerne til dagens kamp. Stillingen var 42-26 med fire minutter spillet af anden periode. Særligt hjemmeholdets Darko Jukic var brandvarm med 17 point mod slutningen af perioden. En af grundene til, at Bakken Bears kom til mange point i de første to perioder skyldes blandt andet, at man havde dobbelt så mange rebounds som ukrainerne.

Bakken Bears fortsatte det gode spil i begyndelsen af tredje periode med masser af point på tavlen. Defensiven havde dog ikke helt fået fat, og det påpegede cheftræner Steffen Wich også med tilråb fra sidelinjen. Intensiteten skulle holdes i begge ender ad banen. Kampens helt store oplevelse i form af Darko Jukic blev skiftet ud med fem minutter tilbage af tredje periode med fine ovationer fra publikum. Bears-spilleren havde scoret ikke mindre end 24 point midtvejs inde i tredje periode. Holdet havde dog ingen planer om skrue ned for gassen, selvom topscoren gik ud. Bakken Bears udbyggede i stedet føringen med fine scoringer fra blandt andre Morten Sahlertz og amerikanske Hayden Dalton. Tredje periode sluttede med stillingen 92-67.

Fjerde og sidste periode åbnede med et brag, da Hayden Dalton satte en lang treer efterfulgt af flere scoringer i træk fra de danske mestre. Bredden viste atter engang at gøre en kæmpe forskel. Tobin Carberry har indtil videre vist blændende form i den europæiske turnering, hvor han også blev fremhævet af forbundet FIBA. Han var dog ikke meget for at rose sig selv efter kampene. Han påpegede bare, at selvom han havde spillet en glimrende kamp, så ville det måske være en anden næste gang. Han nævnte eksempelvis i den forbindelse Darko Jukic, og det havde han bestemt ret i med Darko Jukic som dagens topscorer. Uret sagde fire minutter tilbage af kampen, men hjemmeholdet fra Bakken Bears havde bestemt ikke tænkt sig af slippe speederen. Holdet kørte på med fuldt fokus i begge ender. De danske mestre havde hele seks spillere på den anden side af ti point. Bakken Bears kørte endnu engang modstanderne over i Vejlby-Risskov Hallen foran et veloplagt hjemmepublikum. De danske mestre besejrede de ukrainske mestre fra Cherkaski Mavpy med 121-89 og meget skal derfor gå galt, hvis ikke danskerne skal sætte sig på førstepladsen i gruppen inden den sidste kamp på udebane mod Z Mobile Prishtina. Bjørnene vandt den første kamp med 108-84. Det betyder, at hvis Bakken Bears skal miste førstepladsen i gruppen, så skal man tabe med 25 point. Det ligner derfor unægteligt en førsteplads i gruppen og dermed en bedre seedning til næste runde.

Mest scorende spiller blev Darko Jukic med 26 point.

Kampens resultat:

121-89

Dato:

onsdag 14. november 2018

Tid:

18:30

Arena:

Vejlby-Risskov Hallen

Se statistikken

Foromtale: Bakken Bears jagter førstepladsen i gruppe E

Onsdag den 14. november klokken 18:30 venter der et seværdigt opgør i FIBA Europe Cup, når Bakken Bears tager imod de ukrainske mestre fra Cherkaski Mavpy i Vejlby-Risskov Hallen. De danske mestre vandt overbevisende det første opgør på udebane i Ukraine med 106 – 77.

Danskerne har indtil videre vundet alle fire kamp i den europæiske turnering, og de er dermed allerede sikret videre avancement til næste gruppespil. Spørgsmålet er bare, om de skal videre som gruppevinder eller som toer. Der er derfor fortsat meget at spille for i gruppen for Bakken Bears.

Placeringen i gruppen afgør, hvilke hold man bliver parret med i det næste gruppespil. Vinder man gruppen, bliver man parret med to andenpladser og en enkelt førsteplads fra andre grupper. Bliver man derimod toer i gruppen, så kommer man omvendt i gruppe med to førstepladser og en enkelt andenplads i næste gruppespil.

Bakken Bears kan dermed få en lettere vej til en potentiel knockoutfase, hvis man sikrer sig førstepladsen i gruppen. Der er dog flere ting, der skal flaske sig, hvis holdet skal sikre sig førstepladsen allerede onsdag. Bjørnene kan kun sætte sig definitivt på førstepladsen, hvis man slår ukrainerne, og Z Mobile Prishtina samtidig taber til Steaua Bucuresti.

Skulle dette ikke ske, så skal Bakken Bears spille den altafgørende kamp om førstepladsen mod netop Prishtina på udebane i Kosovo. Aarhusianerne vil dog være i den fordelagtige situation, at man vandt det første indbyrdes opgør i Vejlby-Risskov Hallen med 108-84, og dermed har de et forspring på 24 point. Bears kan dermed ”tillade” sig at tabe med op til 23 point.

Skulle Bakken Bears tabe til Cherkaski Mavpy, og Prishtina samtidig vinder, så kræver det derimod en sejr over mestrene fra Kovoso i den sidste kamp. Bakken Bears vil derfor gøre alt for reelt at afgøre det allerede onsdag i Vejlby-Risskov Hallen, idet en stødpude på 24 point er en rigtig god hjælp.

Som det ser ud nu, så kan Bakken Bears desuden undgå at blive parret med FIBA Europe Cups bedst rangerede hold fra Dinamo Sassari, hvis man vinder gruppen. Bliver Bakken Bears toer i gruppen, så bliver man som sagt parret med to førstepladser og en andenplads. Her vil man trække toeren fra gruppe C, som på papiret er den stærkeste gruppe. Gruppen har på nuværende Spirou Charleroi på en tredjeplads, og hvis navnet lyder bekendt, så er det fordi, at Bakken Bears tabte til belgierne i Champions League-kvalifikationen.

Der er derfor al mulig grund til at heppe på en dansk sejr onsdag aften klokken 18:30 i Vejlby-Risskov Hallen.

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by