thomas_laerke-w420

Games | 2018-12-08

Randers Cimbria vs. Bakken Bears

Kampen åbnede meget jævnbyrdigt med point på tavlen til begge mandskaber, men det var hjemmeholdet fra Rander Cimbria, der var mest effektive på den offensive del af banen. Den sprudlende offensiv virkede til at overraske gæsterne fra Bakken Bears. Aarhusianerne havde enormt svært ved at dæmme op for det høje tempo, som Randers lagde for dagen. Sidste års bronzevindere førte med 19-13 halvvejs inde i første periode. Bakken Bears havde noget atypisk vanskeligt ved at finde nøglen til at dirke modstanderens forsvar op. Hjemmeholdet spillede eksemplarisk forsvarsspil, og de fortsatte med at score i den anden ende. Det var en drømmestart på kampen fra Randers Cimbrias side. Man ventede hele tiden på, at Bears skulle arbejde sig tilbage, men der skete det helt modsatte. Hjemmeholdet udbyggede føring mod slutningen af perioden, og de kunne afslutte første periode med en overraskende føring på 35-25.

Randers Cimbria åbnede anden periode som lyn og torden. Med to treere i træk og en lang toer satte de yderligere pres på de regerende danske mestre. Der blev talt med store bogstaver hos Bakken Bears i pausen mellem de to perioder, men efter tre minutter inde i anden periode, virkede det ikke til at have haft den ønskede effekt. Aarhusianerne kom bedre med rent angrebsmæssigt, men de kunne fortsat ikke stoppe Randers, der scorede på det hele. Hjemmeholdet skød på dette tidspunkt hele 60 procent bag trepointslinjen mod Bakken Bears’ blot 22 procent. Gæsterne fra Aarhus fik dog en smule bedre fat mod slutningen af anden periode og kunne reducere forspringet en smule, så man kunne gå til pause med stillingen 63-50.

Tredje periodes begyndelse lignede en tro kopi af anden periode. De to hold havde ganske vist haft et kvarters pause, men det havde bestemt ikke fået Randers til at køle ned. De var fortsat brandvarme i offensiven. Hjemmeholdet ramte fortsat på alle sine skud, hvilket gjorde det mere end vanskeligt for Bakken Bears at hente ind på det store forspring. De danske mestre fik dog en smule momentum mod slutningen af tredje periode med flere point i træk, og med en stilling på 90-79 inden fjerde og sidste periode, så var der bestemt fornyet spænding i kampen.

Fjerde periode åbnede med Bakken Bears som det bedste hold. De danske mestre formåede på imponerende vis at lukke hullet til Randers Cimbria halvvejs inde i fjerde periode. Hjemmeholdet formåede lige pludseligt ikke at ramme sine skud, mens Bears ramte sine. Thomas Lærke formåede at fuldende comebacket og bringe Bears foran. Fjerde periode var enormt spændende, og føringen skiftede flere gange. Det virkede til, at Randers fandt de fornødne kræfter frem til sidst i kampen, hvor de også bragte sig foran med 101-97 med blot et minut tilbage af kampen. Det flotte comeback viste sig også at være forgæves for Bakken Bears, da Randers trak sig sejrridt ud fra opgøret med en sejr på 107-103. De danske mestres første nederlag i sæsonen blev derfor en realitet.

Kampens resultat:

107-103

Dato:

lørdag 08. december 2018

Tid:

15:00

Arena:

Arena Randers

Se statistikken

Lørdag eftermiddag klokken 15:00 er der dømt østjysk rivalopgør, når de regerende danske mestre fra Bakken Bears drager knapt 50 kilometer nord på for at møde Randers Cimbria. Det er anden gang i sæsonen, at sidste års bronzevindere og sidste års guldvindere brager sammen. Første opgør blev spillet i Vejlby-Risskov Hallen i Aarhus. Første kamp endte med en magtdemonstration fra aarhusianernes side, der vandt opgøret ganske overbevisende med cifrene 109-74. Gæsterne fra Randers fulgte godt med hjemmeholdets tempo i kampens indledning og resterende del af første periode. Bakken Bears vandt blot første periode med et enkelt point til stillingen 23-22. De danske mestre trak dog for alvor fra i anden og tredje periode. Holdets brede trup viste sig endnu engang at gøre det mere end vanskeligt for modstanderen at følge med. Bears-bænken scorede hele 55 point i kampen mod Randers-bænkens blot 13 point. Randers vandt ganske vist fjerde og sidste periode, men her var kampen reelt afgjort, og de aarhusianske værter kunne sikre sig sæsonens anden sejr i træk.

Der er heller intet, der tyder på, at de danske mestre er blevet lettere at bide skeer med siden. Bakken Bears har vundet samtlige kampe i indeværende sæson, hvilket betyder en sejrsstime på hele ti kampe i træk. Dette udmønter sig i en aktuel førsteplads i Basketligaen. Randers har siden nederlaget til Bakken Bears haft en blandet sæson. Holdet svarede godt igen med to efterfølgende sejre, men herefter tabte man tre kampe i træk. Gæsterne vandt dog sin seneste kamp med tre point over Værløse til stillingen 83-86. Sejren vil uden tvivl være et selvtillidsboost for gæsterne lørdag eftermiddag, men det vil fortsat være de ubesejrede Bakken Bears som forhåndsfavoritter til kampen. Meget skal gå Randers’ vej, hvis de skal forsøge at stoppe denne imponerende stime. Men hvis en ting er sikkert, så er det, at de hellere end gerne vil være det første mandskab til at stikke en kæp i hjulet på hjemmeholdets imponerende togt.

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by