thomas_laerke-w420

Games | 2018-12-15

Bakken Bears vs. VÆRLØSE BLUE HAWKS

Dagens opgør mellem Bakken Bears og Værløse BK åbnede forventeligt med de regerende danske mestre som det bedste hold. Det var derimod overraskende, at sjællandske gæster slet ikke var kommet på tavlen efter fire minutters spil. Aarhusianerne virkede allerede til begyndelsen opsatte på at revanchere sidste rundes nederlag til Randers Cimbria, og det resulterede i en overbevisende føring på hele 16-0 efter fire minutter af første periode. Særligt hjemmeholdets lokale dreng i skikkelse af Sylvester Berg imponerede indledningsvist med flere flotte aktioner. Hjemmeholdet fra Bakken Bears sluttede også bedst af mod slutningen af perioden, og en føring på 29-6 efter første periode var de hårde fakta for Værløse. Udeholdet kunne ikke finde løsningerne i angrebet mod et meget disciplineret Bears-forsvar. Seks point på en periode er ganske enkelt ikke nok, hvis man vil udfordre et mandskab af Bakken Bears’ kaliber.

Værløse startede anden periode meget bedre. Gæsterne havde på blot tre minutter scoret flere point end i hele første periode til sammen. Realiteterne var dog, at hjemmeholdet fra Bakken Bears fortsatte ufortrødent. Det var ikke med samme antal point fra aarhusianernes side, men det var det samme høje tempo og intensitet i begge ender ad banen. De danske mestre fandt alle de rigtige løsninger i angrebet, og det var ganske enkelt for vanskeligt fra gæsterne fra Værløse at dække op. Danske Sylvester Berg fortsatte også med at imponere for ”Bjørnene” som holdets topscorer i første halvleg med 14 point. Susie-Heede Andersens mandskab spillede alt i alt en fornuftig anden periode, hvor man rent faktisk fik scoret et næsten tilsvarende antal point som de aarhusianske værter. En dårlig første periode og problemer i forsvaret i anden periode gjorde det dog vanskeligt for Værløse at lukke forspringet, som Bakken Bears havde skabt. De to hold kunne derfor gå til pause med en føring til hjemmeholdet på 56-32.

Tredje periodes åbning stod i samme fortegn som første og anden periode med hjemmeholdet fra Bakken Bears som det bedste hold. Pausen var en god mulighed for Værløse til at få talt forsvarsproblemerne igennem, men gæsterne virkede ikke til at have fundet løsningen. Hjemmeholdet var flyvende og spillede med stort overskud og fantasi til flotte scoringer til stor fornøjelse for hjemmepublikummet i Vejlby-Risskov Hallen. Aarhusianerne havde vundet de første fem minutter af tredje periode med 15-8. Den samlede stilling var derfor 73-40 til Bakken Bears. Værløses amerikaner Austin Pope gjorde dog sit for at holde gæsterne inde i kampen. Han var konstant en trussel for Bakken Bears-forsvaret med sin hurtighed på den første dribling, og han stod også noteret som holdet topscorer med 14 point i kampen. Tredje periode sluttede 86-49 til Bakken Bears.

Fjerde periode var væsentlig bedre fra Værløses side. Holdet formåede meget bedre at følge trop med Bakken Bears på antallet af point scoret i perioden. Kampen var reelt afgjort med det kæmpe store forspring. Det sjællandske mandskab virkede dog opsatte på at gøre god figur i den resterende del af kampen, og det kunne ses ud fra scoren af fjerde periode alene. Her var den indbyrdes score helt lige med 18 point til hvert hold. Værløse spillede en flot fjerde og sidste periode, hvor man top scoretavlen fik lige så mange point som Bakken Bears med 27 point i perioden. Det var dog ikke nok til at ændre på kampens udfald, og de aarhusianske mestre sikrede sig dermed en sejr på 113-74 over Værløse.

Holdets mest scorende spiller blev Sylvester Berg med 22 point.

Kampens resultat:

113-74

Dato:

lørdag 15. december 2018

Tid:

14:00

Arena:

Vejlby Risskov Center

Se statistikken

Bakken Bears skal lørdag forsøge at revanchere sig i Basketligaen efter sidste uges nederlag på udebane til Randers Cimbria, når holdet tager imod Værløse hjemme i Vejlby-Risskov Hallen. Det er anden gang i sæsonen, at de regerende danske mestre krydser klinger med sjællænderne i indeværende sæson. De to mandskaber mødtes første gang tilbage i oktober i en uskøn basketballkamp i Søndersøhallen, som aarhusianerne vandt med 78-90.

Det sjællandske mandskab, der ledes af Susie Heede-Andersen, har haft en svær sæson indtil videre. Det er blot blevet til to sejre i ti kampe. Værløse har hentet en enkelt sejr mod bundproppen fra Stevnsgade Copenhagen og førerholdet i Pro B fra EBAA. Lørdagens gæster fra Værløse har dog haft et særligt lyspunkt i den 203 centimeter høje amerikanske forward Richard Granberry, der ikke kun er holdets interne topscorer og bedste rebounder, men også hele ligaens bedste i de to separate statistikker. Amerikaneren voldte også Bakken Bears store problemer i det første opgør, eftersom aarhusianerne havde ualmindelig svært ved at håndtere hans imponerende fysik.

I lyset af den svære sæson har Værløse tilknyttet yderligere en amerikaner. Austin Pope har spillet de seneste to kampe for VBBK, og han er startet fint med 13,0 point og 10,5 rebounds pr. kamp.

De to amerikanere skal trække det store læs mod Bakken Bears, men der skal være hjælp fra anden side, hvis Værløse skal skabe overraskelsen. De danske mestre spillede ikke op til niveau i den første kamp mod et heroisk kæmpende Værløsehold, men de hev alligevel en sejr med hjem til Aarhus. Denne gang spilles kampen på aarhusianernes hjemmebane i Vejlby-Risskov Hallen, og Bakken Bears vil være opsatte på at revanchere den dårlige præstation mod Randers.

Bakken Bears har i denne sæson snittet 106,5 point og holdt modstanderne til 81,6 point. Gæsterne fra Værløse har til sammenligning blot snittet 74,2 point og tilladt 86,5 point. Der er derfor statistisk ikke meget, der taler for, at Værløse skaber overraskelsen på en svær udebane i Vejlby-Risskov Hallen mod et Bakken Bears-mandskab, der i onsdagens sejr over ZZ Leiden fik revanche for kampen i Randers.

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by