thomas_laerke-w420

Games | 2018-12-30

Team FOG Næstved vs. Bakken Bears

BJØRNENE BESEJRER TEAM FOG NÆSTVED

”Vi leverede en fremragende forsvarsindsats, og det gav basis for sejren i en kamp, hvor vi manglede flow i angrebet”. Sådan indrammer Bakken Bears’ tekniske coach, Jakob Freil, den sidste kamp i 2018, da Bakken Bears vandt 79-67 i en næsten fyldt Arena Næstved. Med sejren over Team Fog Næstved cementerer Bakken Bears sin position øverst i Basketligaen med 12 sejre i 13 kampe. HIC har på andenpladsen 11 sejre i 14 kampe, mens Svendborg Rabbits er nummer tre med ni sejre i 12 kampe.

Eftermiddagens kamp imod Team FOG Næstved blev indledt i et for bjørnene, ukarakteristisk lavt tempo og det var da også Team FOG Næstved, der bragte sig foran 4-0. Bjørnene missede flere frie 3-points skud inden Michel Diouf fik åbnet for holdets pointhøst efter to et halvt minut. Team FOG Næstved havde midlertidigt også svært ved at få bolden helt ned igennem ringen, hvilket var tydeligst da sydsjællændernes nye spiller, Jordan Sessions, forsøgte sig med et lay-up i starten af første periode. Bolden snurrede halvanden runde på indersiden af ringen inden den besluttede sig for at hoppe op igen og ned i hænderne på Michel Diouf som stod og ventede på rebounden. Begge hold havde svært ved at sænke scoringerne og derfor sluttede første periode med en 15-13 føring til århusianerne.

I 2. periode kom der lidt mere gang i scoringen. Anført af en velskydende Ryan Martin, bragte bjørnene sig foran med 8 point midt i perioden. Næstved hang dog på og ved halvleg var Bears føring reduceret til en enkelt scoring, 38-35. Ryan Martin noterede sig i 2. periode for 10 point. Det viste sig at blive englænderens eneste point i kampen.

I starten af 3. periode byttede de to hold scoringer indtil stilling 47-47. Herefter skruede bjørnene op for tempoet og de kunne gå ind til 4. periode med en 9 points føring, 58-49. Føringen blev udbygget i begyndelsen af 4. periode og da bjørnene bragte sig foran med 69-53, så det lignede at kampen var ovre. Næstved reducerede dog føringen til 7 point, inden bjørnene igen trak fra. Efter Tobin Carberry havde ramt seks straffekast i træk, satte Tylor Ongwae de sidste 2 point på tavlen, da han udførte kampens første dunk med 9 sekunder tilbage.

Bakken Bears starter 2019 med to udebanekampe imod Svendborg Rabbits d. 3/1 og i lokalopgøret imod EBAA d. 4/1 i Vejlby-Risskov Hallen.

Kampens resultat:

67-79

Dato:

søndag 30. december 2018

Tid:

15:00

Arena:

Arena Næstved

Se statistikken

De danske mestre fra Bakken Bears spiller søndag den 30. december for første gang, siden holdet spillede mod finske Kataja i FIBA Europe Cup inden juleferien. Bjørnene rejser mod Sjælland, hvor man gæster værterne fra Team FOG Næstved til et opgør i Basketligaen. Det er tredje gang i indeværende sæson, at de to modstandere mødes til et indbyrdes opgør. Bakken Bears har i de to foregående kampe haft overtaget mod Team FOG Næstved. Aarhusianerne vandt sæsonens første kamp mellem de to hold foran hjemmepublikummet i Vejlby-Risskov Hallen med cifrene 109 – 89. Sjællænderne gjorde god figur og spillede en flot kamp mod de danske mestre, og alle fire perioder blev vundet marginalt af hjemmeholdet fra Bakken Bears. Den store forskel i kampen blev rotationen fra de to mandskaber, hvor hjemmeholdet som så mange gange før var bedre end modstanderen. De danske mestre scorede 58 point fra bænken, mens Næstved blot scorede 17 point.

De to holds andet indbyrdes møde i sæsonen var med samme fortegn som den første kamp. Kampen blev endnu engang spillet på Bakken Bears’ hjemmebane i Vejlby-Risskov Hallen, og udeholdet fra Næstved gjorde igen god figur. Sjællænderne vandt første periode, men Bjørnene arbejdede sig langsomt ind i kampen, hvor de to kæmpende holds bredde endnu engang gjorde udslaget. Bakken Bears roterede med stor kvalitet, og bænken udkonkurrerede gæsternes med 46 point mod 19 point. Så er spørgsmålet bare, om tredje gang bliver lykkens gang for Næstved, når de får muligheden på hjemmebane, eller om det bliver tre på stribe for Bakken Bears?

Hjemmeholdet fra Team FOG Næstved har dog haft en turbulent juleperiode. Klubben udsendte den 26. december en pressemeddelelse vedrørende holdet danske small forward Filip Rajovic, der stoppede i klubben med øjeblikkelig virkning. Danskerens kontrakt blev ophævet i samarbejde med klubben, fordi spilleren ikke længere ønskede at repræsentere Næstved og i stedet søger nye muligheder. Løsning blev vurderet til at være den bedste for begge parter, og derfor sendte man Filip Rajovic videre mod nye eventyr. Den sjællandske klub var tvunget til hurtigt at komme videre, da holdet allerede den efterfølgende dag skulle forsøge at hente en sejr mod Værløse på udebane. Sjællænderne leverede også ganske som forventet en sejr på 95 – 70 og kunne dermed sætte sig på fjerdepladsen i Basketligaen med otte sejre og seks nederlag.

De danske mestre fra Bakken Bears kommer til kampen med tre sejre på stribe. Siden holdet tabte sin første kamp i sæsonen til Randers Cimbria, har holdet slået ZZ Leiden i FIBA Europe Cup og Kataja Basket i selvsamme turnering. I Basketligaen slog man Værløse BK på hjemmebane i Vejlby-Risskov Hallen med 113 – 74. Bakken Bears har som nævnt slået Team FOG Næstved to gange tidligere i indeværende sæson, og det vil også betragtes som en overraskelse, hvis ikke Bjørnene vinder for tredje gang til trods for sjællændernes hjemmebanefordel.

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by