thomas_laerke-w420

Games | 2019-01-03

Svendborg Rabbits vs. Bakken Bears

Dagens opgør mod Svendborg Rabbits begyndte effektivt med en trepointsscoring fra holdets topscorer Ryan Evans og en lang toer fra Michel Diouf. Aarhusianerne åbnede dermed med fint angrebsspil, men dagens værter fra Svendborg var ligeledes godt med, og derfor var stillingen 4-5 efter de første tre minutter af første periode. Det var dog de danske mestre, der spillede det mest flydende angrebsspil og fandt det bedste løsninger. Flere situationer blev dog ikke fuldt helt til dørs ved at score på de fri treere, men holdet var alligevel foran med 4-10, da hjemmeholdets offensiv var gået i stå. Svendborg havde, som i det første indbyrdes opgør i sæsonen, svært ved at få fat i rebounds i begge ender ad banen, og det gjorde det vanskeligt at holde sig inde i kampen. Havde det ikke været for Bakken Bears’ ineffektivitet i angrebsspillet, kunne forspringet have været væsentligt større. Den manglende effektivitet endte også med at koste for Bjørnene mod slutningen af første periode, da Svendborg fik gang i angrebsspillet og spillede for at kunne udligne. Det lykkedes ikke for fynboerne, men de var kommet meget bedre med i opgøret. Stillingen efter første periode var 16-20.

De to mandskaber fulgtes rigtig god ad i begyndelsen af anden periode, men det var Svendborg, der var marginalt bedst i periodens indledning og havde vundet de første fire minutter med 11-8, så de nu blot var et enkelt point efter Bakken Bears. Halvvejs inde i perioden tog hjemmeholdet sin første føring i kampen til stor jubel for tilskuerne i Kaninhulen. Kampen levede indtil videre op til forhåbningerne om en spændende topkamp i Basketligaen. Spillet var på dette tidspunkt ikke særlig kønt med mange brændte afslutninger og dueller om rebounds under kurven. Holdene spillede sine angreb ved at sprinte op og ned ad banen og afslutte hurtigt. Hjemmeholdet fra Svendborg Rabbits virkede til at slippe bedst fra den tilgang, og de kunne med halvandet minut kigge op på scoretavlen og se stillingen 38-32. Svendborg havde indtil videre i perioden scoret 10 point mere end de danske mestre fra Bakken Bears. Værterne sluttede anden periode af med en scoring i samme øjeblik, som skuduret udløb. Stillingen til pausen var 42-38 til Svendborg.

Tredje periode åbnede ikke ret meget bedre for Bakken Bears til trods for at have fået talt tingene igennem i pausen. De regerende danske mestre måtte vente to minutter på at få point på tavlen. Aarhusianerne satte dog fem point på tavlen i løbet af et øjeblik, og Svendborgs føring var nede på en enkelt boldbesiddelse. Bakken Bears havde store problemer med at finde rytmen i kampen, men holdet var kun bagud med fire point med tre minutter tilbage af tredje periode. Man sad derfor med en fornemmelse af, at hvis de danske mestre kunne få gang i den ellers velsmurte offensiv, så ville de også bringe sig helt tilbage i kampen. Netop dette lykkedes også for holdet få minutter efter med flere flotte scoringer fra blandt andet Adama Darboe og Thomas Lærke. De flotte aktioner bragte Bakken Bears tilbage som det førende hold i kampen med et minut tilbage af tredje periode. Kampen var i sandhed et topopgør værdigt, og ved slutningen af tredje periode tog Svendborg føringen tilbage. Stillingen efter tredje periode var 62-61.

Bakken Bears fik ikke den ønskede start på den tætte kamp i fjerde periodes indledning. De aarhusianske bjørne måtte vente små tre minutter på at komme på tavlen, og det gjorde det naturligvis vanskeligt at sætte sig på kampen. Godt halvvejs inde i fjerde og sidste periode var de danske mestre bagud med seks point til et hårdt kæmpende Rabbits-mandskab. Seks point er dog ikke meget i en basketballkamp, og det blev også illustreret bedst ved to misbrugte Svendborg-muligheder og to succesfulde angreb fra Bears’ side. Forspringet var på blot 30 sekunder reduceret til blot et enkelt point. Det var på dette tidspunkt umuligt at sige noget om kampens mulige udfald. Bears var dog inde i en god periode på dette tidspunkt i kampen, og de bragte sig også foran med tre minutter tilbage. Stillingen var nu 68-74. Svendborg fik efterfølgende svaret en lille smule bedre igen, og med halvandet minut tilbage af kampen førte Bakken Bears blot med tre point. Kampen blev også afsluttet i et sandt drama, da Svendborg til sidst var bagud med fem point og fik scoret på en lang treer. Med 18 sekunder igen skulle Bakken Bears forsøge at sætte spillet i gang, men da Tobin Carberry modtog bolden inde på banen, trådte han udenfor, og det blev dermed Svendborg Rabbits i boldbesiddelse. Hjemmeholdet havde derfor mulighed for tvinge kampen i overtid med en trepointsscoring. Heldigvis for Bakken Bears formåede fynboerne ikke at score på sin afslutning i sidste sekund, og Bakken Bears kunne dermed hive en snæver sejr med hjem til Aarhus på 81-78.

Kampens resultat:

78-81

Dato:

torsdag 03. januar 2019

Tid:

19:00

Arena:

HK Midt Arena

Se statistikken

Torsdag den 3. januar klokken 19:00 åbner Bakken Bears det nye år med mere festfyrværkeri i form af et spændende opgør mod Basketligaens nummer tre. De traditionsrige rivaler fra Svendborg Rabbits lægger nemlig egen hule til, når de to mandskaber mødes indbyrdes for anden gang i indeværende sæson. Fynboerne indledte denne sæson på fremragende vis ved at være ubesejret efter de første skes indledende kampe i Basketligaen. Den imponerende stime af sejre fik dog en drastisk ende, da de regerende danske mestre fra Bakken Bears kiggede forbi Kaninhulen i Svendborg den 9. november.

De danske mestre fra Bakken Bears kom selv til kampen som ubesejret med seks sejre ud af seks mulige, og der var derfor lagt op til en sand gyser i kampen om at sætte sig alene på førstepladsen i Basketligaen. Kampen åbnede meget jævnbyrdigt, hvor det var marginaler, der skilte de to hårdt kæmpende mandskaber ad. Bakken Bears trak sig førende ud fra første periode med et forspring på otte point til stillingen 18 – 26 i Kaninhulen. Dette skulle dog desværre for hjemmeholdet og dets tilskuere være sidste gang, at de var nogenlunde med i kampen. Et velspillende Bakken Bears-hold spillede på alle tangenter og udkonkurrerede ganske enkelt fynboerne, der faldt helt sammen i anden periode og tabte med 17 point. En af de helt store årsager skulle findes i de to holds rebound-spil, hvor Bakken Bears fik fat i 26 af slagsen mod Svendborgs beskedne 9 rebounds. Svendborg spillede bedre i tredje periode, men holdet kunne fortsat ikke holde trit med aarhusianerne, der vandt perioden med 10 point. Kaninerne vandt fjerde og sidste periode, men det var ikke nok til at hente det store forspring, og fynboernes første nederlag i sæsonen på 70-100 var en realitet.

Svendborg Rabbits formåede dog at ryste nederlaget hurtigt af sig, og fynboerne vandt de to efterfølgende kampe over henholdsvis Randers Cimbria og Team FOG Næstved. Holdets næste to kampe var mod stærke Horsens IC, der virkelig havde fået gang i spillet på dette tidspunkt i sæsonen. De gule fra Østjylland viste sig også at være for stor en mundfuld for Svendborg, der måtte notere to nederlag i kalenderen. Fynboernes tre eneste nederlag i sæsonen er kommet mod de to direkte konkurrenter fra Horsens IC og Bakken Bears, og de må derfor se sig henvist til en foreløbig tredjeplads i Basketligaen.

Det førende hold fra Bakken Bears rejser til Svendborg med to sejre i bagagen, hvor man senest slog Team FOG Næstved den 30. december i en lavt scorende kamp på 67 – 79. ”Bjørnene” leverende en fremragende defensiv indsats, men holdet manglede det vante og karakteristiske flow i angrebsspillet. Stillingen var helt lige mellem de to hold helt inde i starten af tredje periode, men aarhusianerne skruede op for tempoet og vandt tredje og fjerde periode. Ikke den bedste kamp fra Bakken Bears i denne sæson, men holdet viste alligevel klassen og formåede at vinde alligevel.

Svendborg Rabbits vil uden tvivl forsøge at revanchere det tidligere nederlag til Bakken Bears og dermed tage sæsonens første sejr mod en af de direkte konkurrenter i stillingen. De danske mestre rejser dog sultne til Kaninhulen, og værterne skal spille op til sit absolut bedste, hvis de skal forhindre ”Bjørnene” i at hive en sejr og to point med hjem til Aarhus. Bakken Bears spiller et nyt opgør i Basketligaen allerede dagen efter mod EBAA, men holdet vil være opsatte på at revanchere den offensive indsats mod Næstved.

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by