thomas_laerke-w420

Games | 2019-02-06

Bakken Bears vs. Avtodor Saratov

Bakken Bears begyndte dagens kamp mod Avtodor Saratov med fint angrebsspil, der førte til scoringer på de første to boldbesiddelser. De samme gjorde sig dog gældende for det russiske klassemandskab. Derfor var stillingen 6-7 i russernes favør efter to minutter spil. En kvalitetsmæssig flot begyndelse på kampen fra begge hold. Det var tydeligt at mærke allerede fra kampens første minutter, at det var et indbyrdes møde mellem de to bedst hold i gruppen. Begge hold var enormt effektive, og intensiteten fejlede bestemt ikke noget. De mange flotte aktioner fik tilskuerne i Vejlby-Risskov Hallen op ad stolene, og de forsøgte at give Bakken Bears-spillerne al sin støtte i håbet om en potentiel sejr. Spillerne virkede bestemt også til at lukrere på energien fra tilskuerrækkerne. Indskiftede Thomas Lærke satte to treere i træk, hvilket bragte Bears foran igen med 19-17 med tre minutter tilbage af første periode. De to hold sluttede perioden fremragende af, og det var fortsat helt lige. Første periode sluttede 26-26.

Anden periode åbnede med samme intensitet som første periode. Det var dog det russiske udehold fra Avtodor Saratov, der kom marginalt bedst fra start i de indledende minutter. Dette skyldes dog ikke udelukkende gæsternes åbenlyse kvaliteter, men i stedet nogle dumme turnovers fra Bakken Bears. Fejl, der ikke er råd til, hvis man skal bide skeer med et storhold af Saratovs format. De danske mestre var dog langt fra dømt ude af kampen. Kun seks point adskilte de to hold fire minutter inde i anden periode. Aarhusianerne viste høj moral og lod sig ikke slå ud af udeholdets kortvarige momentum. På blot et minut vendte ”Bjørnene” kampen og bragte sig foran med 37-36. Bakken Bears’ momentum fik dog nye højder, da Darko Jukic scorede to treere i træk, og Hayden Dalton fremtvang en usportslig fejl fra Saratovs Artem Zabelin. Vejlby-Risskov Hallen skabte på dette tidspunkt en fremragende stemning og lagde i den grad tryk på udeholdet. De to hold gik til pause med stillingen 52-46.

Bakken Bears kom skidt ud til tredje periode. Danskerne lagde ud med alt for mange fejl efter pausen, og det kostede på scorertavlen. Russerne scorede ti hurtige point, mens Bears kun fik scoret to point. Det var lige nu utrolig vigtigt for de danske mestre at holde fast og holde sig inde i kampen. Holdet gjorde, hvad de kunne med en lille stime af point, der bragte dem tilbage i kampen. Med fire minutter tilbage af tredje periode var stillingen 66-71. Bakken Bears kom fint til point på nuværende tidspunkt, men de havde problemer med for alvor at lukke ned for russerne. Aarhusianerne foretog derfor nogle små justeringer, og det gav pote lige med det samme. Bears fik lukket ned defensivt og fortsatte med at score point. Derfor var stillingen nu 75-72. Avtodor Saratov kom dog bedre med mod slutningen af perioden, og de to hold stod også helt lige ved periodens udløb. Tredje periode sluttede 81-81.

Fjerde og sidste periode åbnede med Bakken Bears som det bedste hold. Steffen Wichs mandskab viste fremragende arbejdsmoral med effektivt angrebsspil og flot forsvarsspil. Holdet kom efter tre minutter foran med 97-86 efter to flotte treere fra Adama Darboe og en lang treer fra Hayden Dalton. Udeholdet skruede en smule op for tempoet halvvejs inde i perioden, men Bakken Bears fortsatte ufortrødent med at score point. Stillingen var 104-98 med fire minutter tilbage. Det russiske storhold viste sig dog skarpe til sidst og bragte sig foran med et minut tilbage af kampen. Men som så mange gange før i kampen, så kom aarhusianerne tilbage i kampen og udlignede kort før tid. Kampen gik derfor i ekstra spilletid til stor begejstring for de fremmødte fans.

Bakken Bears åbnede de ekstra fem spilleminutter bedst og bragte sig foran med to point efter ét minut. Gæsterne var dog hurtige til at udligne, hvilket var enormt kendetegnende for kampen. Det var på dette tidspunkt umuligt at sige noget om kampens endelige udfald. Spændingen i Vejlby-Risskov Hallen var til at mærke. Folk sad på kanten af sæderne. Folkemængden rejste sig dog hurtigt fra sæderne, da Hayden Dalton satte en lang treer og bragte holdet foran 116-115 med to minutter tilbage. De resterende to minutter forløb lige så tæt som resten af kampen, men det var desværre udeholdet fra Avtodor Saratov, der havde marginalerne med sig. Kampen endte 124-125 i russernes favør efter overtid.

Kampens resultat:

124-125

Dato:

onsdag 06. februar 2019

Tid:

18:30

Arena:

Vejlby-Risskov Hallen

Se statistikken

FOROMTALE: GRUPPEFINALE MOD STÆRKE RUSSERE

Det er afgjort hvilke klubber fra FIBA Europe Cups gruppe L, der kvalificerer sig videre til 1/8-finalerne, men Bakken Bears og russiske Avtodor Saratov har endnu ikke delt første- og andenpladsen mellem sig. Det sker onsdag aften, når gruppespillets sidste spillerunde afvikles.

Bakken Bears har fordel af hjemmebane i Vejlby-Risskov Hallen, men det russiske hold kan tåle at tabe med op til 10 point og stadig slutte øverst i tabellen. Det skyldes Avtodors sejr på 11 point (71-60) fra det første opgør.

Det russiske hold har trods en generelt set fin sæson på det seneste været igennem en turbulent periode. Efter nederlag i den hjemlige VTB-liga mod Kuban og Khimki og i FIBA Europe Cup mod Kataja i Finland, skiftede Avtodor ud på trænerposten. Ind kom Evgeny Pashutin, der også trænede holdet i slutningen af sidste sæson, men som startede denne sæson i italienske Cantu. Pashutin fik – trods en indledende sejr på hjemmebane over ZZ Leiden –en god hjemlig start på sit andet ophold i Avtodor, der tabte 66-92 på hjemmebane mod Astana. Derfor søger det russiske hold nu oprejsning i Danmark.

Det første opgør mellem de to hold var helt lige inden starten på fjerde periode, men fra 51-51 scorede Avtodor 11 point i træk, hvilket afgjorde kampen. I sidste sæson mødtes holdene også. Her blev det til to hjemmebanesejre – 76-73 til Avtodor og 97-85 til Bears i returopgøret.

Efter en kort nedgangsperiode sikrede Bakken Bears sig en storsejr – ja, faktisk den største i klubbens første 97 europæiske kampe – på 92-58 over Kataja. Den blev efterfulgt af søndagens sikre gevinst over Randers Cimbria. I den kamp måtte Bakken Bears undvære profilen Ryan Evans, der sad ude med en skade, og det er i skrivende stund usikkert om han er klar til kampen mod Avtodor.

Torsdag formiddag trækkes der lod til 1/8-finalerne, hvor første kamp spilles den 6. marts.

 

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by