2019-02-28

Dagens kamp i Vejlby-Risskov Hallen mellem Bakken Bears og Svendborg Rabbits åbnede meget jævnbyrdigt med høj intensitet fra begge mandskaber. Det var dog det aarhusianske hjemmehold, der var skarpest i afslutningerne. Opgørets indledning åbnede med en smal føring til de regerende danske mestre på 8-2 efter tre minutters spil af første periode. Dette skyldtes ikke udelukkende højere scoringsprocent fra Bakken Bears’ side, men årsagen skulle også findes i rebound-spillet, hvor ”Bjørnene” fik fat i det hele. Udeholdet Svendborg Rabbits fik dog hurtigt tygget sig ud af problemerne med flere effektive angrebsserier. ”Kaninerne” scorede 9 point i træk og bragte sig pludseligt foran i opgøret halvvejs inde i første periode. Aarhusianerne foretog dog hurtigt nogle mindre justeringer, hvilket bragte dem helt tilbage i kampen til stillingen 13-13 med to minutter tilbage af perioden. Det var også vinderne af dette års grundspil fra Bakken Bears, der sluttede perioden bedst af. Første periode sluttede derfor med stillingen 19-16 til det aarhusianske hjemmehold.

Anden periode åbnede knapt så effektiv under kurven fra de to mandskaber. De indledende minutter bar præg af mange brændte afslutninger fra begge hold. Dette fik begge hold til at foretage flere trepointsforsøg, og det lykkedes de med. Hjemmeholdet Adama Darboe satte to i træk, og udeholdets Mikkel Plannthin var klart bedste mand for fynboerne. Danskeren stod noteret for 11 point indtil videre og var kampens topscorer. Bakken Bears havde dog flest spillere inde i en god rytme, og det øgede forspringet for hjemmeholdet, så stilling var oppe på 33-24 med fem minutter til pause. Svendborg Rabbits kom bedre med mod slutningen af perioden, men det var fortsat det aarhusianske hjemmehold i førersædet. De to hold kunne derfor gå til pause med stillingen 43-33.

Tredje periode åbnede meget jævnbyrdigt. Begge mandskaber kom lige god ud efter pausen, og efter tre minutter spillet var der fortsat status quo med en tipointsforskel til Bakken Bears. Stillingen var derfor 50-40. De efterfølgende minutter forløb meget rodet for det aarhusianske hjemmehold med flere turnovers og brændte skud. Svendborgs Mikkel Plannthin forsatte med at være udeholdets bedste mand med flere flotte treere. Rabbits-spilleren stod på dette tidspunkt noteret for 21 point, og det formindskede Bakken Bears’ forspring. Fynboerne var nu blot bagud med 8 point lidt over halvvejs inde i tredje periode. De regerende danske mestre gav dog svar på tiltale og øgede tempoet gevaldigt mod periodens udløb. Den gode stime bragte hjemmeholdet foran med 69-52 inden fjerde periode.

Fjerde og sidste periode åbnede med Svendborg Rabbits som det mest effektive hold. Den perfekte start for udeholdet, hvis de skulle gøre sig forhåbninger om at bringe sig tilbage i opgøret. Fynboerne reducerede i indledningen forspringet til fra 17 til 9 point godt halvvejs inde i perioden. Det tegnede sig derfor til at flot Svendborg-comeback og dermed en spændende afgørelse på dagen kamp. Det skulle desværre for udeholdet vise sig ikke at være nok. Bakken Bears fandt, som så mange gang før, det fornødne tempo mod slutningen af kampen til at løbe fra sin modstander. Kampen endte med en komfortabel sejr til hjemmeholdet på 97-78.

25 mar 2024

Storsejr gør Bears klar til lørdagens topopgør mod Horsens

Foran et påskestemt publikum på over 1100 tog Bakken Bears mandag aften en storsejr...
Playoff-topbrag i ferien
22 mar 2024

Playoff-topbrag i ferien

Inden playoff-braget mellem Bakken Bears og Svendborg Rabbits går i gang på mandag, er...
Aarhus bliver vært for den første Europa Cup finale i Danmark nogensinde
22 mar 2024

Aarhus bliver vært for den første Europa Cup finale i Danmark nogensinde

For første gang nogensinde afvikles en Europa Cup finale i basketball i Danmark. Det...
Dominerende tredje periode og Bergs Double double sender Bakken Bears forbi Værløse
21 mar 2024

Dominerende tredje periode og Bergs Double double sender Bakken Bears forbi Værløse

Bag en såkaldt Double Double af Sylvester Berg, med 19 point og 15 rebounds,...
NEWS ARCHIVE