thomas_laerke-w420

Games | 2019-03-06

Bakken Bears vs. Ironi Ness Ziona

Dagens 1/8-finale mellem Bakken Bears og Ironi Ness Ziona begyndte med det israelske udehold som det skarpeste. Gæsterne kom i de indledende minutter foran med 6-0 i Vejlby-Risskov Hallen efter mange brændte afslutninger fra aarhusianerne. Der skulle gå hele fire minutter, før hallen så den første scoring fra Tylor Ongwae. Israelerne fortsatte dog ufortrødent i samme periode, og derfor var stillingen 2-13. De danske mestre foretog hurtigt nogle udskiftninger, og det gav pote for ”Bjørnene”. Holdet kom ind i en bedre periode med fem point i træk og fik reduceret til 7-13 med fire minutter tilbage af første periode. Steffen Wichs tropper virkede mod slutningen af første periode til at have smidt eventuelle nerver af sig, hvilket resulterede i mere effektivt spil på den offensive del af bolden. Bears fik reduceret til 17-22, hvilket blev første periodes resultat.

De gode tendenser fra de danske mestre fortsatte ind i begyndelsen på anden periode. Holdet leverede flere flotte scoringer og assists fra holdkammerater. Holdet havde dog fortsat vanskeligheder med at lukke ned for israelernes angrebsspil, men ”Bjørnene” halede ikke desto mindre stadig ind på gæsterne. Efter tre minutters spil af anden periode var stillingen 25-28. Bakken Bears kæmpede med alt, hvad de havde, og det kunne i den grad mærkes på lægterne. Vejlby-Risskov Hallen virkede enormt opsatte på at se sit hold sejre, og de skabte en fremragende atmosfære for spillerne på banen. De danske mestre var fortsat bagud kort inden pausen, men det var blot med fire point. Den store udfordring lå fortsat i at få tilstrækkeligt med stops, så man kunne gøre det lettere for sig selv i den anden ende. Der herskede absolut ingen tvivl om det israelske holds kvaliteter. Første periode sluttede med stillingen 39-41.

Bakken Bears kom fremragende ud til tredje periode. De danske mestre kom klart bedst ud fra pausen med flere scoringer i træk og bragte sig hurtigt foran mod de dygtige israelere. Særligt amerikanske Tobin Carberry gjorde livet vanskeligt for gæsterne med 11 point i denne periode. Med flere flotte aktioner satte han sammen med resten af spillerne Bakken Bears foran med 57-51 halvvejs inde i tredje periode. Aarhusianernes flotte spil bredte sig også til lægterne i hallen, som på nuværende tidspunkt levede på sit højeste. ”Bjørnene” havde derudover fået langt bedre styr på defensiven, hvor man fik flere stops. Den unge Sylvester Berg kom blandt andet ind med en masse energi og fremtvang en angrebsfejl på sin første forsvarsaktion og en flot treer i angrebet. Tredje periode sluttede derfor med stillingen 67-55.

Bakken Bears fortsatte de gode takter i indledning af fjerde og sidste periode. Udeholdet fra Ironi Ness Ziona begyndte at give tegn på frustrationer med flere turnovers og tekniske fejl. Dette gav kampens største føring til Bakken Bears med 15 point til stillingen 70-55. Gæsternes forholdsvist smalle rotation virkede til at være ramt på fysikken med flere dumme beslutninger. Udeholdet fik ikke længere de lette scoringer og blev nødsaget til at sende pressede skud afsted – ikke mindst på grund af fremragende opdækning. Danske Thomas Lærke var brandvarm med to hurtige treere efter sin indskiftning. Opdækningen haltede for gæsterne, der virkede trætte som følge af en mindre rotation end Bakken Bears. Danskerne løb dem ganske enkelt over ende til sidst i kampen, og man kunne i virkeligheden have vundet kampen større, hvis man handle spillet med en smule mere koncentration. De danske mestre vandt ikke desto mindre over Ironi Ness Ziona med 91-74 efter en fremragende indsats. Der venter derfor et yderst spændende returopgør onsdag i næste uge.

Kampens resultat:

91-74

Dato:

onsdag 06. marts 2019

Tid:

18:30

Arena:

Vejlby-Risskov Hallen

Se statistikken

Vejlby-Risskov Hallen lægger onsdag aften klokken 18:30 gulv til den største kamp i indeværende for de danske mestre fra Bakken Bears, når det israelske klassemandskab fra Ironi Ness Ziona kigger forbi til den første 1/8-finale i FIBA Europe Cup. Forstadsklubben uden for storbyen Tel Aviv har haft en fremragende sæson på den europæiske scene i dette års udgave af FIBA Europe Cup, hvor israelerne vandt både det indledende og det efterfølgende gruppespil. Gæsterne har derfor den evigt diskuterede fordel at skulle spille første kamp på udebane, inden det hele skal afgøres på israelernes hjemmebane i den sidste og afgørende kamp. Ironi Ness Ziona spiller i den bedste israelske række, og holdet leverede så sent som i weekenden en fremragende indsats mod storholdet Maccabi Tel Aviv, hvor man førte i store dele af kampen, men måtte lade sejren smutte mellem fingrene til allersidst. Maccabi Tel Aviv betragtes som værende et top-ti-hold i europæisk regi, og det er derfor ingen skam at tabe knebent til en af de europæiske stormagter. Der venter derfor en kæmpe opgave for Bakken Bears onsdag aften, og man fuldt bevidst om gæsternes styrker og formåen:

“Ironi Ness Zionas spillestil minder meget om vores tidligere modstandere fra ZZ Leiden og Avtodor Saratov. De er lidt atypiske, eftersom deres store folk ikke skyder treere. Til gengæld skyder deres små folk sindssygt gode treere, og det afbalancerer det lidt. De spiller med en smal rotation, og maskineriet er altid velsmurt, da de spiller i den israelske liga, som er enormt stærk. De møder derfor stor modstand på ugentlig basis og er dermed vant til at skulle performe på højt niveau hele tiden. Det er alt i alt et rigtig stærkt hold, vi skal møde onsdag. Det er desværre heller ikke et mandskab, vi matcher særlig godt. Deres store folk spiller med en høj spillemæssig intelligens, og de flytter bolden godt. Dette gør det utroligt svært at se, hvem der skyder næste gang. De smider heller ikke bolden væk ret ofte, så det er et svært hold for os.” – udtaler head coach Steffen Wich.

De israelske modstandere besidder op til flere profiler på holdet, men særligt en enkelt amerikaner gør sig bemærket. 31-årige Daequan Cook har et imponerende CV med en fortid i Miami Heat, Oklahoma City Thunder, Houston Rockets og Chicago Bulls. I 2011/12-sæsonen var amerikaneren holdkammerat med prominente navne som Kevin Durant, James Harden og Russell Westbrook i Oklahoma City Thunder, hvor man spillede sig helt frem til finaleserien, som man desværre tabte til Miami Heat. Daequan Cook kan desuden bryste sig at titlen som vinder af den prestigefyldte trepointskonkurrence til All-Star-weekenden i 2009. Cook har ganske vist NBA-karrieren bag sig, men han har bestemt ikke ligget på ikke på den lade side af den grund. Amerikaneren er Zionas topscorer i FIBA Europe Cup med 19,2 point i snit, og han skyder uhørte 56,7 procent bag trepointslinjen. Hos Bakken Bears erkender man Cooks kvaliteter, og man vil da også gøre sit bedste for at holde amerikaneren i kort snor, fortæller Steffen Wich:

“Vi har ikke som sådan nogle ekstraordinære planer for Daequan Cook. Vi har set, hvad han kan, og det har alle andre hold også. Han er en ufattelig dygtig skytte, og han er desværre også rigtig dygtig til at skabe plads for sig selv. Det bliver en vanskelig, vanskelig opgave at dæmme op for ham i en hel kamp. Vi prøver nogle forskellige ting på ham, og så må vi se, om vi kan stikke en kæp i hjulet på ham.”

De danske mestre og sidste års semifinalister i turneringen fra Bakken Bears har tidligere i sæsonen haft stor succes med at spille sit eget spil i håbet om at mose sin direkte modstander. Det er nogle af de samme dyder, holdet skal finde frem til onsdagens kamp, når man skal sikre sig det bedst mulige udgangspunkt til returkampen i Israel ugen efter, fortæller Steffen Wich:

“Vi har mest fokus på at forsøge at spille vores eget spil og ikke blive forblændet af, at vi skal forsøge at tilpasse en helt masse ting. Vi har selvfølgelig scoutet og gjort vores hjemmearbejde i forhold til dem. Vi skal forsøge at stoppe deres gode spil, for når de først bliver varme, så er de nærmest i stand til at trylle fem treere frem på fire angreb. Vi skal dog have mest fokus på at tage de gode ting med fra vores egen spillestil og på den måde gøre det svært for dem.”

“Det er vigtigt at have med i ligningen, at vi selv har et fremragende hold med dygtige spillere, så vi er klar til at give den en skalle, og vi går ind til kampen med tro på tingene.”

Der er tip-off til kampen klokken 18:30 onsdag aften i Vejlby-Risskov Hallen. Hvis du ikke allerede har sikret dig billet til storkampen, kan det gøres her.

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by