thomas_laerke-w420

Games | 2019-03-13

Ironi Ness Ziona vs. Bakken Bears

Dagens kamp mellem Bakken Bears og Ironi Ness Ziona begyndte som planlagt for de danske bjørne med en hurtig 5-2 føring i de indledende minutter. De danske mestre havde et forspring på 17 point med sig fra sejren i Vejlby-Risskov Hallen. Det var derfor den perfekte start aarhusianerne, hvis man skulle gøre sig forhåbninger om at gå videre samlet. Det israelske hjemmehold kom væsentligt bedre med halvvejs inde i første periode med flere scoringer i træk. Stillingen var 10-10 med præcis fem minutter spillet. Det var særligt amerikanske Ryan Evans, der første an for Bakken Bears i den første halvdel af perioden. Amerikaneren stod for seks af de første otte point for Steffen Wichs mandskab. Evans har spillet fremragende siden nytår, og han fortsatte de samme takter i aftenens 1/8-finale i FIBA Europe Cup. En godkendt første periode af Bakken Bears sluttede med stillingen 21-20 til israelerne.

Anden periode var knapt så god for Bakken Bears, hvor det israelske hjemmehold fik bedre fat. Værterne begyndte at finde nøglerne gennem et ellers fint dansk forsvar. Heldigvis for aarhusianerne var man fortsat godt med i angrebsspillet, og man var derfor blot bagud med fire point med to minutter til pause. Stillingen var på dette tidspunkt 34-30 til hjemmeholdet fra Ironi Ness Ziona. De danske mestre spillede desværre en skidt slutning på anden periode inden pausen, hvor holdet brændte alt for mange afslutninger og ikke fik fat i tilstrækkeligt med rebounds. Israelerne kunne derfor gå til pause med en føring på 40-31. Danskerne havde derfor kun otte point at give af, hvis de fortsat skulle gøre sig forhåbninger om at gå videre.

Bakken Bears virkede til at have fået snakket tingene igennem i pausen, for de kom meget bedre ud efter til tredje periode. Holdet fik fat i mange flere rebounds og var mere effektive omkring kurven. Adama Darboe blev sat ind fra tredje periodes begyndelse, og det spillede afgjort en rolle. Danskerens rolige omgang med bolden smittede af på holdkammeraterne, og det førte til tålmodige angrebsspil og gennemspillede angreb. Med fire minutter spillet af tredje periode var stillingen nu 42-41 i israelernes favør. Bjørnene viste fremragende holdånd, og tredje periode sluttede helt lige med stillingen 51-51. Det israelske hjemmehold skulle derfor ud at jagte et forspring på hele 18 point på en enkelt periode.

Opgaven viste sig også at være for stor for de israelske værter, der ikke formåede at finde løsningerne på en stærk Bears-defensiv. De danske mestre formåede endda at vinde fjerde og sidste periode og dermed spille sig overbevisende videre til kvartfinalerne i FIBA Europe Cup efter to sejre over Ironi Ness Ziona.

Kampens resultat:

76-81

Dato:

onsdag 13. marts 2019

Tid:

19:00

Arena:

Lev Hamoshava, Ness Ziona

Se statistikken

FOROMTALE: EC-RETURKAMP ONSDAG

Der venter Bakken Bears en helt speciel opgave onsdag, når holdet spiller i Ness Ziona. Byen, der har omkring 50.000 indbyggere og ligger 20 km syd for Tel Aviv, har nemlig et basketballhold, der deltager i deres første europæiske turnering. Og her er Ironi Ness Ziona, som klubben hedder, nået frem til 1/8-finalerne, hvor modstanderen er det danske mesterhold, der vandt det første opgør med 17 overskydende point (91-74).

Ironi Ness Ziona kæmper om at nå med i slutspillet i den israelske liga, Winner League. I ligaen, der er sponsoreret af den lokale spiludbyder, har fire hold skilt sig ud i toppen, her iblandt Euroleagueholdet Maccabi Tel-Aviv og Champions League-favoritterne fra Hapoel Jerusalem. Under dem kæmper seks hold om de fire resterende pladser i slutspillet. Ironi Ness Ziona var lørdag meget tæt på at nappe en overraskende sejr over et af ligaens tophold, Hapoel Holon, der også deltager i FIBA Europe Cups slutspil. Holon vandt 96-95 efter overtime.

Ironi Ness Zionas europæiske eventyr startede med kvalifikationskampe mod svenske Södertälje og rumænske Cluj Napoca inden deltagelsen i gruppespillet var sikret. I det indledende gruppespil blev det til en andenplads (fire sejre i seks kampe) efter russiske Avtodor Saratov, mens det blev til gruppesejr i det andet gruppespil (fire sejre i seks kampe).

Bakken Bears’ israelske modstander har et rigtig fint hold med virkelig gode trepointskytter. Topprofilen er Daequan Cook, der har spillet NBA-finaler og vundet NBAs trepointkonkurrence, skyder 57% fra trepointdistancen i sine kampe i FIBA Europe Cup, og i lørdagens nederlag scorede han 28 point og skød 6/9 fra trepointsafstand! Cook er den næstmest scorende spiller i FIBA Europe Cup (19,1 point pr. kamp).

Chris Dowe var ikke med i kampen mod Bears, men han er tilbage fra skade og satte 13 point i lørdagens nederlag, hvor den tredje amerikaner Gary Browne scorede 30 point!

I den første kamp i 1/8-finalerne kom Bakken Bears elendigt fra start, og Ironi Ness Ziona bragte sig foran 11-0 inden Bears fik fat. Israelerne førte med to point ved halvlegspausen, men Bears spillede en blændende anden halvleg, som blev vundet 52-31.

Siden den kamp har Bakken Bears spillet topopgør i Basketligaen, da Horsens IC vandt 85-75 i en kamp, hvor Bears var uden seks af profilerne, der dog alle forventes klar til onsdagens kamp i Israel.

Bakken Bears har bestemt ikke gode minder fra holdets hidtil eneste kamp på israelsk grund. Da Bears i januar 2017 spillede i Nahariya blev det til et nederlag på hele 62-101! Det første opgør i Aarhus endte 71-90).

Tidligere har to danske hold spillet i Israel. Et sammenbragt jysk hold, BC Aarhus, spillede i 1995 på udebane imod Maccabi Rishon, der vandt 98-73 (efter 70-65 til Rishon i første kamp), mens den traditionelt største israelske klub, Maccabi Tel Aviv, slog Viby med hele 133-62 i 1983! Sejren i Israel var dermed lidt større end det første opgør i Aarhus, hvor Maccabi vandt 145-85!

Opgaven for Ness Ziona er klar. Kampen skal vindes med mindst 18 overskydende point for at hjemmeholdet er videre til kvartfinalerne i FIBA Europe Cup. Vinder israelerne med præcis 17 point spilles der overtidsperioder indtil der samlet set er fundet en vinder. Vinder Bears, ender kampen uafgjort eller vinder Ness Ziona med færre end 17 point, går det danske hold videre til turneringens kvartfinaler for anden sæson i træk.

 

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by