2019-03-13

Dagens kamp mellem Bakken Bears og Ironi Ness Ziona begyndte som planlagt for de danske bjørne med en hurtig 5-2 føring i de indledende minutter. De danske mestre havde et forspring på 17 point med sig fra sejren i Vejlby-Risskov Hallen. Det var derfor den perfekte start aarhusianerne, hvis man skulle gøre sig forhåbninger om at gå videre samlet. Det israelske hjemmehold kom væsentligt bedre med halvvejs inde i første periode med flere scoringer i træk. Stillingen var 10-10 med præcis fem minutter spillet. Det var særligt amerikanske Ryan Evans, der første an for Bakken Bears i den første halvdel af perioden. Amerikaneren stod for seks af de første otte point for Steffen Wichs mandskab. Evans har spillet fremragende siden nytår, og han fortsatte de samme takter i aftenens 1/8-finale i FIBA Europe Cup. En godkendt første periode af Bakken Bears sluttede med stillingen 21-20 til israelerne.

Anden periode var knapt så god for Bakken Bears, hvor det israelske hjemmehold fik bedre fat. Værterne begyndte at finde nøglerne gennem et ellers fint dansk forsvar. Heldigvis for aarhusianerne var man fortsat godt med i angrebsspillet, og man var derfor blot bagud med fire point med to minutter til pause. Stillingen var på dette tidspunkt 34-30 til hjemmeholdet fra Ironi Ness Ziona. De danske mestre spillede desværre en skidt slutning på anden periode inden pausen, hvor holdet brændte alt for mange afslutninger og ikke fik fat i tilstrækkeligt med rebounds. Israelerne kunne derfor gå til pause med en føring på 40-31. Danskerne havde derfor kun otte point at give af, hvis de fortsat skulle gøre sig forhåbninger om at gå videre.

Bakken Bears virkede til at have fået snakket tingene igennem i pausen, for de kom meget bedre ud efter til tredje periode. Holdet fik fat i mange flere rebounds og var mere effektive omkring kurven. Adama Darboe blev sat ind fra tredje periodes begyndelse, og det spillede afgjort en rolle. Danskerens rolige omgang med bolden smittede af på holdkammeraterne, og det førte til tålmodige angrebsspil og gennemspillede angreb. Med fire minutter spillet af tredje periode var stillingen nu 42-41 i israelernes favør. Bjørnene viste fremragende holdånd, og tredje periode sluttede helt lige med stillingen 51-51. Det israelske hjemmehold skulle derfor ud at jagte et forspring på hele 18 point på en enkelt periode.

Opgaven viste sig også at være for stor for de israelske værter, der ikke formåede at finde løsningerne på en stærk Bears-defensiv. De danske mestre formåede endda at vinde fjerde og sidste periode og dermed spille sig overbevisende videre til kvartfinalerne i FIBA Europe Cup efter to sejre over Ironi Ness Ziona.

PearsPADEL Open 2024
18 apr 2024

PearsPADEL Open 2024

Bakken Bears er egentlig en basketballklub, men vi har også etableret et stort netværk,...
Bakken Bears byder velkommen til BearsEVENT
17 apr 2024

Bakken Bears byder velkommen til BearsEVENT

Bakken Bears er events. Events til kampe, partnerarrangementer, netværksmøder og VIP - med en...
Semifinaler: Nu starter festen!
16 apr 2024

Semifinaler: Nu starter festen!

Det betyder bare lidt mere, når der står finalepladser på spil. Opbakningen bliver en...
Favoritdræberne havde ikke nok mod Bears
15 apr 2024

Favoritdræberne havde ikke nok mod Bears

Værløse Blue Hawks er blevet kaldt ”favoritdræbere”, men Bakken Bears viste sig for stærke...
NEWS ARCHIVE