thomas_laerke-w420

Games | 2019-03-27

s.Oliver Würzburg vs. Bakken Bears

Bakken Bears kom rigtig fornuftigt ud til dagens svære udekamp mod tyske s.Oliver Würzburg. De danske mestre vandt det første opgør i Vejlby-Risskov Hallen med blot et enkelt point, så der var i den grad lagt op til spænding. Bjørnene kom bedst ud med en føring på 4-0 og seks 6-2 i det indledende minutter. De danske mestre virkede klart mest veloplagte med flest rebounds og bedste skudprocenter. Det tyske hjemmehold kunne derfor kigge op på scorertavlen og indse de hårde fakta med en stilling på 9-19 med seks minutter spillet af første periode. Tyskerne har dog vist sine kvaliteter gennem hele turneringen inklusiv den første kamp i Vejlby-Risskov Hallen. Hjemmeholdet fandt de samme takter frem mod slutningen af første periode og hentede dermed en smule ind på Bakken Bears. Danskerne var dog forsat i førersædet med en stilling på 23-27 efter første periode.

Tyske Würzburg tog det lille momentum med ind til indledningen af anden periode og bragte sig op på 29-31. Det lignede unægtelig, at dagens kamp skulle blive lige så tæt som den første. Aarhusianerne havde store vanskeligheder med at følge op på det gode scoringsprocenter fra første periode. Der blev ikke længere spillet tålmodigt angrebsspil, og afslutninger kom alt for tidligt. Head coach Steffen Wich foretog derfor holdets første timeout. Stillingen var helt lige ved 33-33 halvvejs inde i anden periode. Lige lidt hjalp det dog i de efterfølgende minutter, hvor tyskerne bragte sig foran efter flere brændte Bears-afslutninger og turnovers. En skidt anden periode for Bakken Bears gav en score på 24-9 i tyskernes favør, og det gav en pausestilling på 47-36.

De danske mestre kom desværre skidt ud efter pausen, hvor de tyske værter fortsatte ufortrødent. Danskerne havde stadig problemer med at finde hinanden i angrebsspillet. Det opbyggende spil gik alt for langsomt. Det var uden det vante og karakteristiske tempo fra Bjørnenes side. Det var et tydeligt frustreret Bakken Bears-mandskab, der ledte efter løsningerne.

De danske mestre kom bedre ud til fjerde periode ved at score de tre første point. Det var dog fortsat et stort bjerg, som holdet skulle bestige, hvis de skulle gå videre til semifinalerne. Med fem minutter tilbage af kampen var Bakken Bears bagud med 14 point. Ikke en umulig opgave, men der var brug for et mindre mirakel med fire minutter tilbage af kampen. Miraklet udeblev desværre for de danske mestre, og dette års europæiske eventyr slutter med et nederlag på 86-70 til tyske s.Oliver Würzburg.

Kampens resultat:

86-70

Dato:

onsdag 27. marts 2019

Tid:

19:00

Arena:

Würzburg

Se statistikken

FOROMTALE: RETURKAMP ONSDAG

Onsdag spiller Bakken Bears returkamp i kvartfinalen i FIBA Europe Cup, når holdet gæster Würzburg. De danske mestre har et yderst spinkelt forspring med sig til returkampen, idet bjørnene vandt 76-75 i sidste onsdags kamp i Vejlby-Risskov Hallen.

Programmet mellem de to kampe har været forskelligt. Bakken Bears spillede allerede fredag sæsonens første hjemlige slutspilskamp, da Værløse blev besejret 107-81, mens s.Oliver Würzburg først spiller mandag aften. Modstanderen er Tysklands bedste hold, Bayern München, der udover at føre den tyske liga spiller med i Euroleague, hvor holdets seneste kamp gav sejr over FC Barcelona, der pt. er Europas femtebedste hold!

Det er andet år i træk at Bakken Bears er nået til kvartfinalerne i FIBA Europe Cup og modstanderen er turneringens topseedede hold, s.Oliver Würzburg, der i skrivende stund ligger nummer 8 i den bedste tyske række. Tyskerne gik som det eneste hold ubesejret igennem det andet gruppespil i FIBA Europe Cup og i 1/8-finalerne tog holdet sig – med to sejre – af russiske Avtodor Saratov; et hold, der tidligere i turneringen to gange har besejret Bakken Bears!

Bears vandt begge opgør i 1/8-finalerne over Ironi Ness Ziona, men der venter en helt anden type opgave, når Würzburg onsdag gæster Aarhus. Tyskerne har et bredt hold med ikke mindre end syv udenlandske spillere. Lederen på holdet er en gammel bekendt af dansk basketball: Skyler Bowlin, der spillede tre sæsoner i Horsens IC, hvor han i 2014/15 blev dansk mester og kåret som årets spiller.

Bakken Bears har tidligere stiftet bekendtskab med en anden af Würzburgspillerne. Mike Morrison har mødt Bakken Bears, da han i 2013/14 spillede for Kataja og igen nogle år senere, da han gæstede Aarhus som Frankfurtspiller.

Topscorer for s.Oliver Würzburg er guarden Jordan Hulls, mens Xavier Cooks er holdets toprebounder. Cameron Wells er måske holdets største profil. Wells spillede i sidste sæson i italienske Varese og han er spilleren på holdet med flest assists i holdets kampe i den bedste tyske række – en titel Bowlin har i de europæiske kampe. Devin Oliver har også et rigtig fint CV og han kom til Würzburg i februar efter at have startet sæsonen i den tyrkiske Champions League-klub, Banvit.

s.Oliver Würzburg er virkelig godt kørende i øjeblikket. Inden starten af kvartfinalerne havde holdet vundet deres seneste ni FIBA Europe Cup-kampe, mens det er blevet til otte sejre i de seneste 10 kampen i den bedste tyske række. Senest blev Fraport Skyliners fra Frankfurt slået sikkert på udebane (91-77). Dette vel at mærke inden mandagens kamp mod Bayern München.

Det noteres, at s.Oliver Würzburg blot har tabt en hjemmekamp i denne sæsons FIBA Europe Cup – nemlig den første tilbage i oktober mod Sakarya fra Tyrkiet.

Der er tip off kl. 19:00 i s.Oliver Arena i Würzburg – kampen kan også følges på Fanseat.com

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by