thomas_laerke-w420

Games | 2019-04-11

Bakken Bears vs. Randers Cimbria

Dagens første kamp i semifinaleserien mellem hjemmeholdet fra Bakken Bears og gæsterne fra Randers Cimbria åbnede meget jævnbyrdigt med scoringer til begge mandskaber i de indledende minutter. De blå uniformer fra Randers trak dog en smule fra i de efterfølgende minutter og skabte sig en føring på 9-4 godt halvvejs inde i første periode. Det aarhusianske hjemmehold formåede dog hurtigt at slå tilbage med flere flotte scoringer til stor fornøjelse for tilskuerne i Vejlby-Risskov Hallen. De regerende danske mestre bragte sig foran for første gang i kampen med stillingen 12-11 med fire minutter tilbage af perioden. Randers gjorde god figur mod slutningen af perioden, men det var alligevel Bakken Bears, der sluttede stærkest af. Første periode sluttede med en føring på 24-18 til ”Bjørnene”.

Anden periode begyndte, som første periode sluttede. Bakken Bears havde overhånden ved at være mest effektive fra gulvet og mest effektive i rebound-spillet. Dette gjorde det mere end vanskeligt for udeholdet fra Randers at følge med. Hjemmeholdet havde med fire minutter spillet af anden periode forøget forspringet til 34-22, hvilket var kampens hidtil største føring. Bredden havde indtil videre gjort en forskel for de to hold. Bakken Bears havde ni spillere med point på kontoen, mens Randers måtte nøjes med fem spillere. Aarhusianerne førte derudover rebound-spillet med 25-15. Cimbrias to amerikanere Brantley Bynum og Dee Franklin havde dog spillet en fin kamp for udeholdet med 18 point fordelt mellem dem. De to flotte præstationer var dog ikke nok for udeholdet fra Randers, og de kunne kigge på scoretavlen og se Bakken Bears være foran med 53-37.

Tredje periode åbnede enormt rodet fra begge hold. Både Bakken Bears og Randers Cimbria havde vanskeligheder med at få sine afslutninger i kurven, og turnovers fra begge mandskaber prægede spillet. Efter tre minutter spillet af tredje periode havde holdene blot scoret to point hver, så stillingen var 55-39. Dagens to duellanter fandt dog rytmen igen, og scoringsprocenterne steg betragteligt. Randers spillede på dette tidspunkt lige op med Bears, men det var ikke nok til at reducere forspringet. Tredje periode sluttede derfor 76-60.

Det aarhusianske hjemmehold kom skidt ud til fjerde periode og virkede sløsede og ukoncentrerede med alt for mange brændte afslutninger og dårlige afleveringer. Randers kom væsentligt bedre fra start, og de første isoleret set perioden med 11-3. Dette bragte udeholdet inden for ti point i kampen med stillingen 81-71. Der var derfor alligevel lagt op til en spændende afslutning på dagens kamp. Tiden begyndte dog at blive en faktor for Randers Cimbria, der kun havde to minutter til at fuldende comebacket. Gæsterne formåede at komme til scoringer, men det havde brug for flere stops i forsvaret. Bakken Bears formåede desværre for Randers at skrue op for tempoet i kampens afgørende fase, og aarhusianerne tog dermed en sejr i den første kamp i semifinaleserien mod Randers Cimbria.

Kampen endte 95-85.

Kampens resultat:

95-85

Dato:

torsdag 11. april 2019

Tid:

18:30

Arena:

Vejlby-Risskov Hallen

Se statistikken

FOROMTALE: SEMIFINALER STARTER TORSDAG

For 23. sæson i træk er Bakken Bears blandt landets fire bedste hold – ja, i de seneste 22 er det endda blevet til en plads i medaljerækkerne, og det må også være målet, når bjørnene som vindere af grundspillet tager imod Randers Cimbria i DM-semifinalerne.

DM-semifinalerne spilles bedst af fem kampe, og serien indledes torsdag i Vejlby-Risskov Hallen. Bakken Bears har haft 11 dages pause siden holdet sikrede sig den tredje kvartfinalesejr på stribe over Værløse BBK, der var sluttet som nummer otte i grundspillet. Randers Cimbria måtte arbejde lidt mere for sejren i deres kvartfinaleserie, der gik i de maksimale fem kampe inden grundspillets nummer fem overkom Svendborg Rabbits på udebane. Trods det ekstra arbejde har randrusianerne haft en uge til at forberede semifinalerne.

De to hold har allerede mødt hinanden fire gange i denne sæson. Bears vandt overlegent det første opgør inden Randers tog revanche, da kronjyderne tilføjede Bears sæsonens første nederlag (107-103). De to efterfølgende opgør har Bears vundet, men selv i den pointmæssigt store sejr (115-85) i januar, var bjørnene i problemer og bagud i midten af tredje periode.

Bakken Bears er grundspillets statistisk set mest scorende (101,8 point pr. kamp) og bedst defensive (81,2 point imod pr. kamp) hold. Randers Cimbria har været glimrende med i forhold til at score point (90,0), men det har knebet på forsvarssiden, hvor der er lukket 91,0 point ind pr. kamp – kun Wolfpack har haft en mere åben defensiv.

Randers Cimbria har spillere, der i en vilkårlig kamp virkelig kan ’sætte ild til scoringstavlen’. Chris Nielsen og Charlie Burgess har i en efterhånden fjern fortid vist deres evner for Bakken Bears og siden da i mange sæsoner hos Bakken Bears, mens Dee Franklin i en af grundspilskampene mod Bears satte 37 point på scoringstavlen – flest af alle i denne sæsons Basketliga. Brantley Bynum er holdets bedste rebounder (7,1 rebounds pr. kamp) og næstbedste scorer (16,8 point) efter Franklin (17,2).

Cimbria har det formentlig bredeste hold i deres tid i Basketligaen og har mindst ni spillere, der forventes at spille en betydningsfuld rolle i kampene.

Uagtet at Randers Cimbria har mange individuelle kvaliteter, er de det hold i Basketligaen med færrest assist pr. kamp (15,0 imod 24,5 til Bears).

Bakken Bears måtte undvære hele fire spillere i holdets seneste kamp. Michel Diouf, Tobin Carberry, Tylor Ongwae og Thomas Lærke har siddet ude, men alle fire er på vej tilbage. Det er dog i skrivende stund for tidligt at spå om alle fire rent faktisk også bliver klar til kampen.

Semifinalerne fortsætter på mandag i Arena Randers, mens kamp tre, evt. fire og fem spilles de efterfølgende torsdage og mandag – skiftevis i Aarhus og Randers.

Alle kampene i serien kan ses på Fanseat.

 

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by