thomas_laerke-w420

Games | 2019-04-22

Randers Cimbria vs. Bakken Bears

BEARS FINALEKLAR EFTER DRAMA

Da Chris Nielsen med en treer reducerede Bearsføringen til blot at være på et point, 88-87, kogte Arena Randers. Heldigvis holdt Bearsholdet hovederne kolde, og Thomas Lærke kunne afgøre kampen med et trepointspil med 10 sekunder igen af kampen. Bears vandt 92-87 i den fjerde semifinale, og slog dermed randrusianerne ud af semifinalerne med 3-1. Nu venter Horsens IC i finalerne, der starter den 2. maj.

Første periode startede helt lige, men ved 18-18 gik Bears på et 7-2 run, der sikrede en føring på 25-20 efter de første ti minutter. I andet quarter slog Bears hullet lidt større, så føringen var oppe at snuse omkring 10 point, men hjemmeholdet bed godt fra sig, bl.a efter et godt indhop af Tobias Reinholt, der reducerede til 36-42. Fra 43-39 gik Bears på et 8-0 run, men randrusianerne fik sluttet bedst af og reduceret til 44-54, der stillingen ved pausen.

Det var en kamp med en utrolig intensitet. Bears åbnede bedst i tredje periode og nåede foran med 15 point, men Cimbrias Casper Stage og Charlie Burgess sikrede reducering til 55-61. Bears scorede fem hurtige point, og fra 69-60 scorede bjørnene periodens sidste fem point til periodeføring på 74-60.

Bears havde fin kontrol i fjerde periode indtil Randers Cimbria kom ud af en time out med et fuldbanepres. Bagud med 73-86 med 3,30 igen smed Bears boldene væk og Randers formåede at straffe det. Charlie Burgess var indpiskeren i presset og også ham, der satte en trepointscoring til 84-86 inden Chris Nielsen – som opfølgning på Michel Dioufs dunk – reducerede til 87-88. Thomas Lærke, der spillede en flot fjerde periode, red stormen af og Chris Nielsen missede det skud, der kunne have forlænget pinen for de aarhusianske mestre.

Randers Cimbria skal roses for virkelig at have bidt fra sig i semifinaleserien – der var ikke mange marginaler, der skulle være tippet den anden vej før det var blevet nødvendigt med en femte kamp.

Mest scorede for Bears var Tobin Carberry (18 point), mens Michel Diouf fulgte lige efter med 17. For Cimbria scorede Charlie Burgess 22 point.

Bakken Bears har med sejren kvalificeret sig til DM-finalerne for 17. sæson i træk. Samtidig er bjørnene sikret (mindst sølv-) medaljer – det er 23. sæson i træk at Bakken Bears kommer på medaljeskamlen.

Kampens resultat:

87-92

Dato:

mandag 22. april 2019

Tid:

18:30

Arena:

Arena Randers

Se statistikken

FOROMTALE: FORTSÆTTER HJEMMEBANEFORDELEN?

Mens Horsens IC har kvalificeret sig til DM-finalerne efter tre sejre over Team Fog Næstved, kæmper Bakken Bears og Randers Cimbria stadig om hvem der skal møde horsensianerne i slutkampene om det danske mesterskab.

Semifinalerne spilles bedst af fem kampe – der skal altså tre sejre til en finaleplads. Som det i grundspillet bedst placerede hold har Bakken Bears hjemmebanefordel i tre af de fem kampe, og indtil videre har der været sejre til hjemmebaneholdet i seks af de syv kampe holdene har spillet mod hinanden. Bears vandt begge hjemmekampene i grundspillet, Randers Cimbria den ene af de to indledende kampe, og i de tre semifinalekampe har hjemmeholdet trukket det længste strå. Den eneste kamp, hvor udeholdet har vundet var i grundspilskampen i Arena Randers midt i januar, hvor Bears vandt overbevisende (115-85), men cifrene fortæller ikke hele historien om en kamp, hvor Bears var på hælene i de første 25 minutter. Stillingen var 57-57 efter 25 minutter, og det meget ulige resultat skyldtes især en Bearssejr på 37-16 i fjerde quarter.

I semifinalerne vandt Bears kamp 1 i Aarhus, Cimbria vandt den anden kamp i Randers, og da serien kom tilbage til Aarhus blev det til Bearssejr i kamp 3. Nu venter så det fjerde semifinaleopgør mandag, og HVIS tendensen fortsætter, bliver der en altafgørende kamp torsdag i Vejlby-Risskov Hallen. Det har dog været tæt i de første tre kampe, hvor hjemmeholdet har vundet med 10, 7 og 15 point.

Hjemmebanesejren i mandagens anden semifinale markerede den første sejr til Randers Cimbria i en playoffsserie mod Bakken Bears. Det er fjerde gang holdene mødes i en slutspilsserie. Bears vandt 2-0 i kvartfinalerne i såvel 2004 og 2005, mens det blev til 4-0 i finalerne i 2014.

Det har været en semifinaleserie med store statistiske forskelle. Bears har outreboundet Cimbria (48,7 mod 34,0), men omvendt har kronjyderne klart færrest turnovers (10,3 mod 15,7). De to holds trepointsprocenter er næsten ens (Bears skyder 35,9%, mens Cimbria rammer på 36,5% af sine trepointskud). Til den sidste statistik hører dog, at Bears skød skidt i de to første kampe, men samlede fint op i kamp tre, hvor holdet ramte på 14 af 29 forsøg.

Bears skyder de bedste procenter på topointforsøg (56,4 mod 50,8 til Cimbria), og Bears er også flittigst på straffelinjen (25,3 straffekast mod 17,7 til Cimbria).

I de seneste to kampe har Bears været uden holdets topscorer (15,2 point pr. kamp), Ryan Evans, der har været ude med en fiberskade. Evans nærmer sig et comeback, men det er tvivlsomt om det sker allerede mandag. Skulle holdene nå den femte kamp, forventes Evans klar.

I Evans fravær har Darko Jukic (15,3 point pr. kamp) været topscorer sammen med Michel Diouf (14,0) og Thomas Lærke (13,3). Hele ni Bears-spillere snitter mindst 7 point pr. kamp!

For Cimbria er det ”blot” seks spillere, der har scoret mindst 7 point pr. kamp, men det betyder nu ikke at randrusianerne ikke har stor bredde på holdet. Tre vigtige spillere er ikke blandt de seks mest scorende spillere, men Rasmus Bach, Marinus Mouboe og Tobias Reinholt har alle vist deres kvaliteter i løbet af semifinaleserien.

Mest scorende for Cimbria har været Devon Thomas (17,3 point pr. kamp) foran Brantley Bynum (16,3) og Charlie Burgess (15,0).

 

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by