thomas_laerke-w420

Games | 2019-05-02

Bakken Bears vs. Horsens IC

Den første finalekamp mellem de evige rivaler fra Bakken Bears og Horsens IC begyndte enormt fysisk, men den var samtidig meget rodet. Gæsterne fra Horsens begyndte med to turnovers på de to første angreb, men værterne fra Bakken Bears kunne heller ikke score i den anden ende. Kampens begyndelse var kendetegnet ved enormt mange brændte afslutninger. Det skulle gå to minutter af første periode, før gæsterne scorede de første to point i kampen. Aftenens to duellanter begyndte efterfølgende at finde rytmen. De to hold virkede til blot at skulle ryste nerverne af sig, for angrebsspillet begyndte at flyde meget bedre med højere scoringsprocenter. Efter fem minutters spil førte udeholdet fra Horsens med blot et enkelt point til stillingen 9-10. De gule gæster fik en smule momentum i de efterfølgende minutter, hvor Bakken ikke kom til point. Udeholdet begyndte dermed at trække en smule fra og skaffede sig et forspring på syv point. Horsens lykkedes rigtig flot med at få fat i de fleste rebounds, hvilket gjorde det enormt svært for Bakken Bears at komme helt tilbage i kampen. Hjemmeholdet kunne dog efter første periodes slutning kigge på scorertavlen og se, at man blot var bagud med fire point til trods for en svær periode. Første periode sluttede 18-22.

Bakken Bears kom bedst ud til anden periode. De regerende danske mestre udlignede til 22-22 efter blot et øjeblik. Sæsonens to bedste hold stod dermed helt lige igen. Begyndelsen på anden periode var langt mere velspillet end første periode, og de to hold fortsatte med at følges ad. Men bedst som Bakken Bears havde arbejdet sig i kampen og genvundet momentum, så trak gæsterne fra Horsens fra igen. Gæsterne spillede på dette tidspunkt fremragende forsvarsspil og gjorde det mere end vanskeligt for ”Bjørnene” at komme til point. Kampen var fortsat enormt fysisk, men det var Horsens, der indtil videre havde mest gavn af dette. De to hold gik en smule i stå rent scoringsmæssigt i den sidste del af anden periode, men det var fortsat enormt tæt mellem de to hold. Kampen havde indtil videre været en sand finaleserie værdig målt på stemning i hallen og intensiteten på banen. De to hold gik til pause med stillingen 35-38.

De to hold havde givetvis fået masser af luft i lungerne i pausen, for begge mandskaber startede som lyn og torden indledningsvist. Begge mandskaber fik sat nogle lynhurtige scoringer, men det var især hjemmeholdets Ryan Evans, der var varm. Efter to minutter havde amerikaneren scoret hele otte point. Dette gav Bakken Bears en føring på 48-46. Gæsterne fra Horsens var dog hurtige til at svare igen, og de kom lynhurtigt tilbage på 52-52. Det var indtil videre kendetegnende for kampen, at ingen af holdene formåede at skabe et komfortabelt forspring. Bakken Bears fik dog en smule momentum mod slutningen af perioden med flere fine scoringer og stops i forsvaret. Perioden sluttede med en Bears-føring på 64-59. Der var i den grad lagt op til en nervepirrende sidste periode.

Hjemmeholdet fra Bakken Bears åbnede også fjerde og sidste periode bedst. Dette var klart Bakken Bears bedste sammensatte minutter i kampen. I fjerde periodes indledning skabte holdet sig et forspring på ti point, hvilket var kampens største føring indtil videre. Stillingen var 71-61 to minutter inde i fjerde periode. Vejlby-Risskov Hallen nåede også sit absolut kogepunkt, da hjemmeholdets amerikaner Hayden Dalton satte en treer fra hjørnet, hvilket fik hallen til at eksplodere. Horsens foretog derfor en velovervejet timeout for at bryde hjemmeholdets rytme. Gæsterne fra Horsens fik kortvarigt gavn af timeouten, men desværre for gæsterne genvandt Bakken Bears hurtigt rytmen igen og bragte sig atter foran med ti point. Der var på dette tidspunkt fire minutter tilbage af kampen. Et hårdt kæmpende Horsens-mandskab var dog ikke så lette at kyse, og de bragte sig nærmere med et par vigtige scoringer i træk. Bakken Bears kaldte derfor lyn hurtigt en timeout. Med fire minutter tilbage af kampen var stillingen 82-76. Steffen Wichs tropper fik efter timeouten en smule ro på tingene og bragte sig igen foran med ti point. Med to minutter tilbage af den første finalekamp begyndte det at blive alvor for Horsens, hvis de kunne gøre sig forhåbninger om at komme tilbage i kampen. Bakken Bears havde på dette tidspunkt let til scoringer, og det var nøglen for Horsens at få nogle stops i forsvaret, hvis det skulle lykkedes. Klokken begyndte at arbejde til Bakkens fordel, og de udnyttede det ved at spille tålmodigt angrebsspil. Der skulle dog alligevel bringes spænding ind til allersidst, hvor Horsens blev fejlet på et trepointsskud og satte alle tre straffekast. Horsens var derfor blot bagud med fem point med et minut tilbage. Dette var dog det tætteste, som Horsens kom til sidst i kampen. Bakken Bears tager derfor det første stik i finaleserien mod Horsens med en sejr på 91-86.

Kampens resultat:

91-86

Dato:

torsdag 02. maj 2019

Tid:

19:15

Arena:

Vejlby-Risskov Hallen

Se statistikken

FOROMTALE: FINALERNE INDLEDES TORSDAG

At Bakken Bears og Horsens IC er Danmarks to bedste basketballklubber kan der ikke herske tvivl om. De to hold mødes i DM-finalerne for femte sæson i træk, og det var også de to hold – i den nævnte rækkefølge – der sluttede klart bedst i Basketligaens grundspil.

I Basketligaens slutspil er der ikke noget, der har tydet på at Bears og HIC ikke er de bedste hold. I kvartfinalerne vandt holdene 3-0 over hhv Værløse og Wolfpack, mens det i semifinalerne blev til sejre over hhv. Randers Cimbria og Team Fog Næstved. Bakken Bears tabte en af semifinalekampene og blev presset i flere, men fik alligevel slået sig igennem til finalerne med samlet 3-1, mens Horsens IC var presset i den første semifinalekampe, men spillet blev bedre og bedre i 3-0 sejren over sydsjællænderne.

Udefra set er Bakken Bears favoritter i finaleserien. Dels vandt bjørnene hele fire sejre mere end HIC i grundspillet, og dels vandt Bears tre ud af de fire indbyrdes opgør i samme. Den indbyrdes kamp, der har haft mest betydning – nemlig pokalkvartfinalen – vandt Horsens IC imidlertid, og HIC har generelt lignet et hold med en voldsomt stigende formkurve.

Tilgangen af senegalesiske Cheikh Sane har haft rigtig stor betydning for HIC. Det er ikke så meget hans 5,9 point pr. kamp, der gør en forskel, men mere hans eminente forsvarsspil og hans status som HIC-holdets bedste rebounder (6,7 rebounds pr. kamp). I de tre semifinalekampe er det endda blevet til 9,3 rebounds pr. kamp!

HICs topscorer er Brandon Tabb (16,5 point pr. kamp), mens Charles Callison snitter 15,0 point pr. kamp. Også erfarne Vedran Borovcanin, Darryl Tucker og Stefan Savic snitter et tocifret antal point.

Sammen med Sane og landsholdsspiller Frederik Rungby er de fem rygraden på HIC-holdet. De suppleres af Oscar Jørgensen, Aladdin Barakeh og Lasse Elbæk, når head coach Arnel Dedic uddeler spilleminutter.

HIC skal efter sejren over Svendborg Rabbits i pokalfinalen forsøge at vinde ”the double”. Det kræver fire finalesejre over Bakken Bears.

Bears skal omvendt forsøge at krone en rigtig fin europæisk sæson med et mesterskab og dermed sikre sig et hattrick af DM-titler efter at holdet vandt i 2016/17 og 2017/18.

For Bakken Bears har sæsonen indtil starten på DM-finalerne budt på 52 kampe, heraf 20 europæiske. Men skulle de mange kampe have sat fysiske spor, vil disse være slettet igen efter en 12 dages pause inden starten på semifinalerne og 10 dage uden kampe inden torsdagens første finalekamp.

Hvor efteråret bød på rigtig mange store sejre og et altovervejende antal kampe, hvor Bears scorede mindst 100 point, har kampene i 2019 været anderledes tætte. Bears scorede mindst 100 point 19 gange før jul, mens det omvendt kun er sket ni gange efter nytår – og blot en gang i de seneste 14 kampe! Det har dog været tæt på flere gange og i alle de seneste seks opgør er det blevet til mindst 90 point.

Bakken Bears måtte i to af de fire semifinaler undvære topscorer Ryan Evans, der var med i den fjerde kamp, hvor det dog kun blev til ti minutters spilletid. Profilens skade skulle dog være så meget på afstand, at han kan spille for fuld damp i DM-finalerne.

DM-finalerne spilles bedst af syv kampe – alle finaleopgørene kan ses direkte på TV2 Sport og på streamingtjeneste Fanseat.

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by