thomas_laerke-w420

Games | 2019-09-20

Bakken Bears vs. Keravnos Strovolou

Bakken Bears begyndte aftenens Champions League-kvalifikationskamp med hæsblæsende tempo og højt pres, der pressede de cypriotiske gæster fra Keravnos. De aarhusianske værter fik fat i rebound-spillet i begge ender ad banen, men udeholdet fulgte godt med på scoringstavlen med effektive scoringsprocenter. Efter to minutter spillet af første periode var stillingen 8-6 til de danske bjørne. Udeholdet fra Keravnos lod sig dog ikke slå ud af Bakken Bears’ start og svarede hurtigt tilbage med flere scoringer i træk. Det lykkedes også udeholdet at komme foran med 10-14 halvvejs inde i perioden. Der var generelt høj kvalitet over hele linjen fra begge mandskaber, og det lignede bestemt begyndelsen på en spændende affære i Vejlby-Risskov Hallen fredag aften. De danske mestre sluttede bedst af i første periode og havde lettest ved at spille sig til åbne muligheder. Første periode sluttede derfor med stillingen 28-18 til Bakken Bears. Dette var blandt andet efter et flot indhop af den nye bjørn David Efianayi med seks hurtige point.

Bakken Bears fortsatte de lovende takter fra slutningen af første periode og bragte sig indledningsvist yderligere foran mod Keravnos. Aarhusianerne virkede til at have tingene under kontrol, og de bragte sig derfor foran med 14 point efter to minutter til stillingen 34-20. Danskernes dominerende spil virker også til at frustrere gæsterne, der skruede op for det fysiske spil. Desværre for gæsterne førte det fysiske spil til flere usportslige fejl, der sendte Bears på linjen til gratis point. De danske mestre lod sig heller ikke kyse af det hårde spil, og de fortsatte ufortrødent med at sætte point på tavlen. Halvvejs inde i perioden var stillingen 36-22. De cypriotiske mestre arbejdede sig dog stille og roligt ind i kampen igen, og med pausen var stillingen nu 45-39 til Bakken Bears. Det var derfor lagt op til en yderst spændende anden halvleg.

Bakken Bears kom skidt ud efter pausen, hvor Keravnos hurtigt bragte sig foran med 45-49, og man kunne så småt mærke nervøsiteten sprede sig i Vejlby-Risskov Hallen. De danske mestre havde inden kampen et forspring fra det første opgør på ni point, og derfor var ”Bjørnene” blot foran med tre point i det samlede regnskab tre minutter inde i tredje periode. Dette fik head coach Steffen Wich til at reagere hurtigt med en velovervejet timeout for at bryde gæsternes momentum. Bakken Bears fik efterfølgende en smule bedre fat i angrebsspillet med et par vigtige scoringer for at mindske gæsternes forspring. Bears genvandt momentum og bragte sig tilbage i kampen ved stillingen 57-57 til stor jubel fra de fremmødte aarhusianske fans.

Fjerde og sidste periode åbnede desværre klart bedst for de cypriotiske udehold. Gæsterne kom hurtigt foran med de meget omtalte ni point, og den samlede stilling i Champions League-kvalifikationen var derfor helt lige. Bakken Bears havde på dette tidspunkt enormt meget brug for støtte fra et veloplagt publikum, og de gjorde, hvad de kunne. Der var en glimrende kulisse i Vejlby-Risskov Hallen fredag aften. De aarhusianske bjørne var på dette tidspunkt bagud med 58-73 og var på dette tidspunkt på vej ud ad turneringen. Med tre minutter tilbage af perioden havde de regerende danske mestre fortsat svært ved at lukke hullet, og det krævede på dette tidspunkt ti point, hvis man skulle bringe sig helt tilbage og spille sig videre til anden kvalifikationsrunde. Keravnos vis desværre imponerende spil og spillede med imponerende skudprocenter, hvilket gjorde det mere end vanskeligt at indhente cyprioterne. Opgaven blev også for stor for de danske bjørne, og efter en skuffende tredje og fjerde periode må man desværre forlade Champions League-kvalifikationen i første runde med et nederlag på 69-94.

Kampens resultat:

69-94

Dato:

fredag 20. september 2019

Tid:

18:30

Arena:

Vejlby-Risskov Hallen

Se statistikken

FOROMTALE: CYPRIOTISK STORMLØB VENTER FREDAG

I tirsdagens otte kvalifikationskampe til Basketball Champions lykkedes det blot i to tilfælde det seedede udehold at vinde, hvilket understreger, at det var en flot præstation, da Bakken Bears tirsdag vandt ude over Keravnos fra Cypern med ni overskydende point (95-86). Det på trods af at stoltheden over sejren var blandet med skuffelse over at en stor føring undervejs blev formøblet.

I den første kamp var Bakken Bears bedst klart bedst ude at starthullerne, og nåede midt i anden periode samt i starten af tredje periode foran med 22 point, men så satte den cypriotiske trepointregn ind. Keravnos ramte 6 af 9 skud bag trepointlinjen i tredje periode, hvilket gjorde, at Bears kom på hælene. Det lykkedes dog de danske mestre at ride stormen af og få et fornuftigt udgangspunkt til returkampen.

Eftersom kvalifikationen spilles bedst af to kampe lægges scoren fra de to kampe sammen. Uden Bears kan eller skal spille på det, så kan fredagens hjemmehold altså tillade sig at tabe med op til otte point i returopgøret og alligevel kvalificere sig til anden runde, hvor litauiske Lietkabelis venter.

En af forskellene mellem de to hold var bredden. Bears havde otte spillere, der scorede mellem 8 og 17 point, mens Keravnos blot havde fem spillere, der satte mere end fire point på tavlen. Det må dog forventes at især Simon Michail og Jake O’Brien kan score mere end de gjorde i den første kamp. Bears var i kamp et bedst i reboundspillet, som holdet vandt 48-43.

For Bakken Bears skal det noteres, at David Efianayi fik ødelagt sin optakt til sæsonstarten, da han fik en muskelskade i den sidste træningskamp. Derfor havde Efianayi ikke trænet i den sidste uge op til tirsdagens kamp. Det er naturligvis håbet, at den amerikanske guard fredag kan få flere end de ti minutter det blev til tirsdag på Cypern.

Det er knald eller fald på fredag i Vejlby-Risskov Hallen. Bears skal forsøge at knække den cypriotiske storm. Det sker ved godt reboundspil, solid forsvar og højt tempo.

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by