thomas_laerke-w420

Games | 2019-10-02

Team FOG Næstved vs. Bakken Bears

STOR FJERDE PERIODE GIVER SEJR

Bakken Bears kunne onsdag aften forlade Næstved med en sejr på 93-76 over Team FOG Næstved. Bears spillede virkelig fint i forsvaret i første periode (der blev vundet 27-15) og fjerde quarter (26-14).

Hjemmeholdet virkede ikke helt oppe i gear fra start i sin første kamp på den nye, gamle hjemmebane, og Bears havde rigtig fint styr på forsvaret i de første minutter af kampen. Godt forsvar giver ofte mulighed for fastbreaks og lettere scoringer, og det var også tilfældet i kampens start. Bears nåede foran 13-2 inden Næstved via en time out fik gang i spillet. Resten af perioden var næsten lige og Bears førte 27-15 efter de første ti minuter.

I anden perioden fik Bears slet ikke stops, ligesom Næstved også var bedst i reboundspillet. Det betød at hjemmeholdet vandt periode 23-18 og således fik reduceret til 38-45 ved pausen. Hjemmeholdets Uche Ofoegbu var sit holds bedste i første halvleg. For Bears havde David Efianayi scoret 13 point.

Tredje periode startede hjemmeholdet bedst og flere gange var Bears blot foran med fire point. Carlos Mateo var Team FOGs bedste i anden halvleg, og han scorede 10 point i tredje periode. For Bears var Adama Darboe fremragende efter en pointløs første periode.

Føringen inden starten på sidste periode var Bears foran 67-62, men udeholdet startede med at score fjerde periodes første seks point, hvilket blev fulgt op efter en time out, så det indledende run blev på 15-4. Herefter blev resten af perioden en formsag, hvor Bears scorede på straffekast, mens hjemmeholdet ikke fik udnyttet deres fordele.

Adama Darboe var med sine 16 point i anden halvleg en væsentlig del af den stærke slutspurt og scoringsmæssigt blev han kun overgået af David Efianayi og Darko Jukic, der hver scorede 17. Sidstnævnte supplerede med 10 rebounds.

Bakken Bears’ normalt startende center, Michel Diouf, og Simon Bjørnebo spillede på grund af en skade ikke.

Næste opgave er onsdag den 9. oktober kl. 18:30, når Randers Cimbria gæster Vejlby-Risskov Hallen.

 

Kampens resultat:

76-93

Dato:

onsdag 02. oktober 2019

Tid:

19:30

Arena:

Arena Næstved

Se statistikken

FOROMTALE: BRONZE- OG GULDVINDERNE MØDES

I sæsonens blot anden kamp har vi et formodet topopgør, når sidste sæsons bronzevindere tager imod de forsvarende mestre – Team FOG Næstved møder Bakken Bears onsdag.

Siden sidste sæson er der sket store ændringer på begge hold. Bears har syv nye spillere – heraf tre nye udenlandske profiler – mens Team FOG Næstved foruden et nyt trænerteam groft sagt har et helt nyt hold. Af de 11 spillere, der åbnede sæsonen i fredags, var der blot en enkelt – Jeppe Madsen – der spillede for Team FOG i sæsonen 2018/19. Head coachen hedder nu Arnel Dedic – tidligere Horsens IC – og eftersom han åbner sæsonens med to spilledages karantæne vil sydsjællænderne onsdag være styret af assistenten Sergio Rico, som Dedic tog med fra Horsens.

Næstved åbnede sæsonen med en sejr over EBAA. TFN vandt 82-68 over det aarhusianske udviklingshold, der holdt kampen tæt indtil midtvejs i fjerde periode, men Næstveds rutine og kvalitet var dog for udtalt i slutningen af kampen. Mest scorende i kampen var den meget stærke nigerianske guard Uche Ofoegbu, der scorede 20 point som blev suppleret med 6 rebounds og 5 assists, mens Carlos Mateo scorede 16 point og tog 6 rebounds.

Næstveds hold anno 2019/20 er kendetegnet ved en masse størrelse – især på guardpladserne. Kun 16-årige Malte Gamborg Larsen er lavere end 190 cm, og Næstved er dermed et hold, der er svære at skabe mismatches imod.

Den på papiret største danske profil er Zarko Jukic – ja, han er bror til Bakken Bears’ Darko – men han er desværre ude med en brækket hånd. Udover førnævnte Madsen var Aleksandar Nedic eneste danske spiller, der var på banen i sæsonpremieren.

Bears har – ligesom onsdagens hjemmehold – vundet sæsonens første kamp, da det blev til sejr på 104-75 over Copenhagen Basketball. For begge hold bliver onsdagens kamp således den første mod Pro A-hold.

Udover opgøret mod Copenhagen har Bears to europæiske opgør i bagagen. Selvom det samlede nederlag mod cypriotiske Keravnos er ude af benene, er der ingen tvivl om at det længe har rumsteret i hovederne på bjørneflokken, men det er også sikkert at en solid præstation mod Næstved vil fortrænge det europæiske mismod og få sat fokus over på de kommende opgaver.

Der er tip off kl. 19:30 – kampen kan ses på fanseat.com

 

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by