thomas_laerke-w420

Games | 2019-10-09

Bakken Bears vs. Randers Cimbria

SEJR EFTER TÆT KAMP

Det holdt hårdt, men et 10-0 sidst i fjerde periode gav det afgørende break, da Bakken Bears vandt 89-83 over Randers Cimbria. Bears fik dermed sæsonens tredje sejr og rykkede op på ligaens førsteplads. Darko Jukic spillede en strålende kamp med 26 point.

Første periode startede rodet, men med Ryan Evans som banen bedste spiller. Årets spiller 2018/19 scorede seks point i første periode, og fortsatte med yderligere fire i kampens anden fjerdedel. Chris Nielsen var udeholdets mest scorende i første halvleg, hvor han scorede ni point. Corey Silverstrom viste bestemt også klassen med otte point, bl.a to treere.

Bears havde udfordringer bag trepointslinjen, og holdet ramte blot 1 af 11 forsøg før pausen. Det blev ikke markant bedre i anden halvleg og først efter 28 minutter ramte hjemmeholdet sin anden treer. Randers kørte det omvendt mønster med rigtig fine procenter før pausen, inden holdet ikke ramte bag linjen i kampens sidste 14 minutter.

I tredje periode startede Cimbria klart bedst. Selvom Bears bragte sig på 50-43 gik holdet totalt i stå, og randrusianerne gik på et 17-6 run og føring 60-55. Bears fik samlet sig selv op mod slutningen af perioden, men det var stadig kronjyderne, der førte 66-64 inden de sidste ti minutter.

Hvad bjørnene ikke havde i tredje periode, havde de i starten af fjerde. Bears startede med et 9-0 run efter fire point af Michel Diouf og fem af Tylor Ongwae. Så tog Randers over, og Brantley Bynum ramte nogle rigtig svære skud. Med tre minutter igen førte Cimbria 79-78, men så kom det 10-0 run, der lukkede kampen. Banens bedste spiller, Darko Jukic, stod for fem af de ti point, mens Adama Darboe supplerede med en treer og Diouf med et dunk.

Darko Jukic supplerede sine 26 point med 8 rebounds og 3 assists. Tylor Ongwae scorede 15 point (+6 rebounds) og Michel Diouf scorede 13 point og tog 9 rebounds. Ryan Evans scorede 12 point (+8 rebounds), mens Adama Darboe tegnede sig for en double-double med 12 point og 11 assists (+6 rebounds).

For Cimbria scorede Corey Silverstrom 16 point, mens Brantley Bynum (+ 6 rebounds), Josh Fortune (+6 rebounds) og Chris Nielsen hver scorede 15 point.

Bears vandt reboundkampen 54-38

Kampens resultat:

89-83

Dato:

onsdag 09. oktober 2019

Tid:

18:30

Arena:

Vejlby-Risskov Hallen

Se statistikken

FOROMTALE: TIDLIGT TOPOPGØR ONSDAG

Efter to spillerunder er der tre ubesejrede hold i Basketligaens Pro A – onsdag aften er der kun to. Horsens ICs status som ubesejrede røres der ikke ved, men enten Bakken Bears eller Randers Cimbria får sæsonens første nederlag, når de to hold krydser klinger i Vejlby-Risskov Hallen. Det bliver en gentagelse af sidste sæsons meget tætte semifinaleopgør.

Randers Cimbria har i mange år været båret af guard-duoen Chris Nielsen og Charlie Burgess. Mens sidstnævnte – der har en fortid som DM-vinder i Bakken Bears – stillede støvlerne på hylden efter sidste sæson, er den rutinerede indfødte randrusianer – der også har vundet DM med Bears – still going strong i hjerteklubben. Chris Nielsen er ligaens mest scorende (6.883 point) spiller gennem tiderne (og spiller i øvrigt onsdag sin ligakamp nummer 450), og han er bestemt ikke færdig. Nielsen spiller sin 18. sæson i den bedste række, og han var i sidste sæson nummer ni på ligaens topscorerliste – og dermed højst placerede danske spiller.

Cimbria er nu meget andet end Chris Nielsen. Sidste sæsons nummer fem på topscorerlisten, Brantley Bynum, er hentet tilbage til Kronjylland, og Bynum er startet sæsonen rigtig fint med 16 og 28 point i Cimbrias første to kampe. Amerikaneren har taget 8,5 rebounds i gennemsnit i de to kampe.

Corey Silverstrom hedder den nye guard i Randers, og han snitter 18,5 point pr. kamp. Den franske 218 cm høje Jonathan Jeanne er ny mand hos Cimbria, og han kommer med sine forsvarsevner helt sikkert til at genere modstandernes spillere. Blandt de danske spillere er – udover Chris Nielsen – Casper Stage og Rasmus Bach startet rigtig fint, og så skal man holde øje med Oliver Strøh, der er kommet fra Wolfpack. Ja, og så har vi ikke engang nævnt amerikanske Josh Fortune, der i 2017/18-sæsonen snittede 16 point pr. kamp i Ungarn.

Ja, og så er der Bakken Bears, der står klar som Cimbrias modstandere onsdag. Bears vandt senest en forholdsvis sikker sejr i Næstved (93-76) i en kamp, der viste, at topniveauet forsvarsmæssigt er virkelig højt. Men forestillingen i Arena Næstved viste også, at der stadig er arbejde at gøre med at holde højt niveau over en hel kamp.

Hvor Bears har slået Copenhagen Basketball og Team FOG Næstved, har Cimbria besejret Svendborg Rabbits (89-74) og EBAA (95-64).

Der er tip off kl. 18:30 i Vejlby-Risskov Hallen. Kampen kan ses live på fanseat.com

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by