2019-10-23

Dagens ungarske vicemestre lagde hårdt for land med en lynhurtig trepointscoring efter flot gennemspil et helt frit skud. De danske mestre svarede dog hurtigt igen i den anden ende med trepointsscoring af Tylor Ongwae. Begge mandskaber begyndte kampen i enormt højt tempo og flotte scoringsprocenter. Gæsterne fra Ungarn trak dog en smule fra efter tre minutter af første periode med flere scoringer i træk. Dette bragte desværre for Bakken Bears stillingen op på 5-12. De aarhusianske værter bragte efterfølgende Michel Diouf og Adama Darboe på banen, og det var i den grad med til at gøre en forskel. På ganske få minutter var ”Bjørnene” foran med 15-12 til stor jubel fra et veloplagt publikum i Vejlby-Risskov Hallen. Bears-spillerne virkede til at lukrere på energien fra lægterne, og de fortsatte det imponerende momentum, hvilket bragte stillingen op på 20-14 med to minutter tilbage af første periode. Bakken Bears lignede efter første periode et mandskab, der spillede med det samme velkendte tempo fra de europæiske kampe var de foregående sæsoner, og de vandt første periode med 25-17. Tylor Ongwae imponerede med 10 point i perioden.

”Bjørnene” var det nordlige Aarhus virkede dog ikke til at have spist sig mætte efter første periode, og de fortsatte med at sætte klørene i de ungarske gæster i begyndelsen af anden periode. Med to minutter spillet af perioden var stillingen 34-19. Bakken Bears spillede på dette tidspunkt med enormt stort overskud, og gæsterne virkede ikke til at have løsningerne i hverken angrebet eller forsvaret. Men bedst som Bakken Bears bragte sig komfortabelt foran, så begyndte holdet at brænde for mange muligheder omkring kurven og bag trepointslinjen, og det fik gæsterne til at indhente forspringet med små skridt, og med fem minutter til pause var ”Bjørnene” pludselig kun foran med tre point. Head coach Steffen Wich foretog derfor en velovervejet timeout for at sætte en stopper for gæsternes momentum. Bakken Bears fik også en smule bedre fat efter den korte pause ved igen at sætte point på tavlen. Stillingen var dog meget lige op til pausen, hvor de to hold kunne gå til pause med stillingen 44-40.

Bakken Bears kom bedst ud efter pausen ved at sætte fire hurtige point på tavlen. Hjemmeholdet åbnede med de flotte takter fra anden periode og bragte sig foran med 50-42 efter to minutter af tredje periode. ”Bjørnene” spillede tålmodigt angrebsspil og lod bolden gøre arbejdet. Det førte blandt andet til et helt frit trepointskud fra publikumsfavoritten Michel Diouf. Den lange senegaleser ramte treeren til stor tilfredshed for hjemmepublikummet. De danske mestre bragte sig med treeren foran med 55-44 med fem minutter spillet af tredje periode. Gæsterne fra Ungarn fik efterfølgende en smule bedre fat, men det var ikke nok til for alvor at bringe sig tilbage i kampen. Opgøret var dog forsat meget åbent med en Bakken Bears-føring på syv point til stillingen 58-51 med to minutter tilbage af tredje periode. Tredje periode sluttede 63-57.

De danske mestre fra Bakken Bears kom meget skidt ud til fjerde og sidste periode. De ungarske vicemestre scorede ni point i træk og bragte sig foran i kampen for første gang siden begyndelsen af kampen. De skulle gå to minutter af perioden, før ”Bjørnene” kom på scoringstavlen. Hjemmeholdet var dog kun bagud med to point med seks minutter tilbage af kampen, og kampen var derfor stadig helt åben. En velmødt Vejlby-Risskov Hallen leverede også en fremragende indsats ved højlydt at bringe holdet fremad. Med et fremragende alley-oop til Tylor Ongwae og en flot forsvarssekvens af Bakken Bears kom man tilbage i kampen med stillingen 75-76 med blot tre minutter tilbage. Hallen var på kogepunktet. Tylor Ongwae bragte holdet foran med en lang treer. 81-79. Den hæsblæsende afslutning faldt dog ikke det aarhusianske hjemmeholds vej, da man i slutminutterne brændte for mange chancer og ikke kunne finde vej til kurven. Bakken Bears taber derfor onsdags kamp og første opgør i dette års FIBA Europe Cup med 81-87.

Blackout-semifinale #3 med festivalbilletter på spil
26 apr 2024

Blackout-semifinale #3 med festivalbilletter på spil

Mandag 29. april tager Bakken Bears imod Svendborg Rabbits i, hvad der potentielt kan...
Bakken Bears kæmper sig til matchbold
25 apr 2024

Bakken Bears kæmper sig til matchbold

Bakken Bears har matchbold i semifinaleserien mod Svendborg Rabbits efter en arbejdssejr mod et...
Tilmelding til sommer camps er åben
24 apr 2024

Tilmelding til sommer camps er åben

Tilmeldingen til to af sommerens camps er nu åben. Det er den traditionelle Bears...
Bakken Bears kan forvente massivt publikum mod sig
23 apr 2024

Bakken Bears kan forvente massivt publikum mod sig

Torsdag aften kl. 19:15 tager Svendborg Rabbits imod Bakken Bears i Rise Sparekasse Arena...
NEWS ARCHIVE