thomas_laerke-w420

Games | 2019-11-13

Egis Körmend vs. Bakken Bears

VIGTIG SEJR I UNGARN

Bakken Bears vandt 86-80 på udebane over Egis Körmend, og da Kataja samtidig vandt hjemme (efter dobbelt overtime) over Legia Warszawa, kan Bears gå videre med en sejr i en af de to resterende kampe.

Bears startede flot og kom foran 12-5, men gik så i stå mod et Egis Körmend-hold, der var uden Jordon Varnado, men hvor Krisztofer Durazi spillede sit livs kamp. Durazi scorede 15 point i første halvleg, men Bears debutanten Nimrod Hilliard svarede igen med 13 point i de første tyve minutter. Egis Körmend kom foran 22-15, inden Bears sluttede perioden bedst af og fik reduceret til 25-21 efter ti minutter.

I anden periode indledte hjemmeholdet med at smide bolden væk nogle gange, og Bears kom foran 29-27 inden hjemmeholdet igen var bedst. Da Körmend havde point guard Frank Turner på bænken kunne bjørnene igen tage teten og var foran 40-36, inden hjemmeholdet fik sluttet bedst af. 41-41 ved pausen.

Tredje periode var helt lige. Bears nåede foran med fem point et par gange undervejs, bl.a. på baggrund af et fremragende indhop af Morten Sahlertz, men de ungarske vicemestre fik udlignet til 60-60 inden sidste periode.

Bearsholdet havde kæmpet med reboundspillet i de første perioder, men fik styrket indsatsen under kurven i fjerde periode. Morten Sahlertz fortsatte sit gode spil ved at ramme en treer, og sidste gang Körmend var foran var da Durazi dunkede sine eneste to point i anden halvleg i kurven til 70-69. I slutfasen var det Hilliard, Diouf og Jukic med treere samt Darboe og Evans fra straffelinjen, der afgjorde kampen.

Bakken Bears har dermed tre sejre efter fire kampe – ligesom Körmend. De to hold er lige indbyrdes, idet ungarerne vandt med seks point i Aarhus og den samlede score er også helt lige (begge hold er +20 – det bliver afgørende, hvis de to hold slutter a point). Begge hold mangler en tur til Finland og en kamp mod Legia (Bears hjemme – Körmend ude). Legia og Kataja har begge blot en enkelt sejr og skal dermed vinde begge de sidste to for at have chancen for at gå videre.

Debutanten Nimrod Hilliard blev topscorer med 19 point på 10 skud, og han supplerede med seks assists, mens Ryan Evans scorede 16. Darko Jukic og Michel Diouf scorede hver 14 point. For Körmend havde Frank Turner 18 point og 10 assists, mens Durazi scorede 17 point og Justin Edwards 16.

Bears spiller næste gang på søndag hjemme mod Værløse.

 

Kampens resultat:

80-86

Dato:

onsdag 13. november 2019

Tid:

18:00

Arena:

Körmend Arena, Körmend, Ungarn

Se statistikken

FOROMTALE: HJEMMESEJR SIKRER KVALIFIKATION – UDESEJR ÅBNER GRUPPEN

Bakken Bears spiller onsdag i fjerde spillerunde af FIBA Europe Cups gruppespil på udebane mod Egis Körmend – topopgør i gruppe H. De ungarske vicemestre har vundet alle deres tre første kampe, og de vil med en sejr være sikre på at gå videre til det andet gruppespil. Bakken Bears har – efter nederlaget hjemme mod Körmend – vundet to opgør, og kan med en sejr åbne gruppe H op igen. Samtidig med opgøret i det vestlige Ungarn spiller finske Kataja hjemme mod Legia Warszawa, som Bakken Bears slog i sidste runde.

Bakken Bears head coach Steffen Wich ser frem imod en svær opgave: ’Egis Körmend er ubesejret og favorit til at gå videre fra puljen. Alle deres tre sejre har været tætte ind i fjerde periode og alle tre sejre opnået efter killer instinkt i fjerde periode. Vi havde chancen på hjemmebane, og vil gøre alt for at smide lidt gullasch i den ungarske maskine. Jeg håber alle bjørnene er klar til kamp incl.  Nimrod Hilliard, den seneste bjørn i krukken.’

Egis Körmend har ganske rigtigt været dygtige i fjerde perioden af alle deres tre kampe. Fjerde periode mod Bears blev vundet 30-18, mod Legia Warszawa blev det 25-14, og i sidste uge vandt holdet fjerde periode mod Kataja 20-18.

Det første dansk-ungarske opgør gav en sejr til Egis Körmend på 87-81 efter en kamp, hvor Bears var foran 81-79, da der resterede godt et minut af kampen.

Bakken Bears har siden sejren i Polen været på opgave i Basketligaen. På udebane blev BK Amager besejret 97-74 i et opgør, hvor flere af de sædvanlige profiler sad over med skader eller fordi de var slidte. Bakken Bears’ nye guard, Nimrod Hilliard, var på grund af manglende spilletilladelse ikke med i kampen på Amager, men han forventes at debutere i Ungarn. Til den kamp er det kun Thomas Lærke, der i skrivende stund er tvivlsom, men det forventes at Lærke rejser med til den ungarske provinsby Körmend.

Onsdagens hjemmehold spillede sidste tirsdag i FIBA Europe Cup, hvor Kataja blev besejret 81-75 efter en kamp, der først blev afgjort til allersidst. I den ungarske liga spillede Egis Körmend fredag mod KTE-Duna. Egis Körmend led sæsonens andet nederlag efter en meget tæt kamp (74-75). Körmend holder trods nederlaget fat i ligaens tredjeplads, men de to ubesejrede tophold Falco og PVSK-Veolia har slået et lille hul.

Siden det første opgør har Körmend sagt farvel til den meget dygtige Akos Keller, der blev købt ud af sin kontrakt for at tage til Kroatien og spille for KK Zadar. Den ungarske landsholdsspiller præsterede i øvrigt en double-double i sin første kamp i den stærke Adriatic League. Akos Keller spillede ikke andre FIBA Europe Cup-kampe end den mod Bakken Bears.

Mens Egis Körmend leder efter en erstatning for Keller, er det en ungarsk trup med en smallere rotation, men stadig med meget stærke profiler i point guarden Frank Turner og forwarden Jordon Varnado. De to var afgørende i slutningen af kampen mod Bakken Bears. Også holdets toprebounder Travis Taylor – en af turneringens bedste reboundere – og den canadiske guard Justin Edwards er meget afgørende i rotationen. Erjon Kastrati – landsholdsspiller fra Kosovo – og de to ungarske spillere Csaba Ferencz og Akos Nemeth får også betydningsfulde minutter for onsdagens hjemmehold.

Der er tip off kl. 18:00 – kampen kan ses på FIBAs YouTube-kanal.

 

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by