2019-11-17

Det unge udehold fra Værløse kom fint fra start søndag eftermiddag i Vejlby-Risskov Hallen mod de regerende danske mestre fra Bakken Bears. Sjællænderne bragte sig foran med 4-2 i de indledende minutter. Det var også den start, de havde brug for, hvis de skulle gøre sig forhåbninger om at drille forhåndsfavoritterne. Det aarhusianske hjemmehold virkede dog opsatte på, at Værløse ikke skulle føle, at de var med i kampen. Efter fem minutter spillet af første periode skruede ”Bjørnene” op for tempoet og bragte sig foran med 17-11. Men bedst som det lignede, at Bakken Bears ville lukke kampen allerede i første periode, så kæmpede Susie Heede-Andersens tropper sig tilbage i opgøret med en stilling på 24-21 med to minutter tilbage af perioden. Værløses flotte comeback satte dog endnu engang fut under kedlerne i Bears-offensiven, der sluttede første periode med en føring på 31-21 efter flotte aktioner af Morten Sahlertz og debutanten på hjemmebane Nimrod Hilliard.

Dagens hjemmehold fra Bakken Bears fortsatte ufortrødent med et presse tempoet i vejret i anden periode, hvor Morten Sahlertz også fortsatte med at imponere med sin signaturscoring bag trepointslinjen. Den danske anfører var på dette tidspunkt i kampen topscorer med ti point, hvilket var stærkt medvirkende til en komfortabel føring på 45-31 halvvejs inde i anden periode. Det unge mandskab fra Værløse havde det vanskeligt med aarhusianernes høje tempo og rotation i begge ender ad banen. De to hold gik derfor til pause med en stilling på 58-38.

Tredje periode åbnede bedst for gæsterne fra Værløse, der satte to scoringer i træk. Bakken Bears begyndte meget rodet med upræcise afleveringer og brændte skud. De danske mestres maskineri mindede mest af alt om en kold dieselmotor, der lige skal være varm, inden den kan komme i fulde omdrejninger. Efter et par minutter genfandt Bakken Bears nemlig tempoet fra tidligere og satte atter point på tavlen. Forspringet var derfor tilbage på tyve point som fra tidligere i opgøret. Tredje periodes helt store højdepunkt kom, da Thomas Lærke fra Bakken Bears scorede fra midten ved tredje periodes buzzer-beater. De to hold gik ind til fjerde periode med stillingen 75-55.

Fjerde og sidste periode var med samme fortegn som de forrige perioder. Hjemmeholdet fra Bakken Bears var i fuld kontrol mod et ellers hårdt kæmpende Værløse-mandskab. Fjerde periode var isoleret set meget lige som tredje periode, men de regerende danske mestre virkede aldrig til at være i problemer i dagens kamp. De vinder derfor overbevisende med 102-81 over Værløse.

Hjemmeholdets mest scorende spillere blev Adama Darboe og Morten Sahlertz med 16 point hver. Hos gæsterne blev Nikolaj Boje Bank mest scorende med 15 point.

25 mar 2024

Storsejr gør Bears klar til lørdagens topopgør mod Horsens

Foran et påskestemt publikum på over 1100 tog Bakken Bears mandag aften en storsejr...
Playoff-topbrag i ferien
22 mar 2024

Playoff-topbrag i ferien

Inden playoff-braget mellem Bakken Bears og Svendborg Rabbits går i gang på mandag, er...
Aarhus bliver vært for den første Europa Cup finale i Danmark nogensinde
22 mar 2024

Aarhus bliver vært for den første Europa Cup finale i Danmark nogensinde

For første gang nogensinde afvikles en Europa Cup finale i basketball i Danmark. Det...
Dominerende tredje periode og Bergs Double double sender Bakken Bears forbi Værløse
21 mar 2024

Dominerende tredje periode og Bergs Double double sender Bakken Bears forbi Værløse

Bag en såkaldt Double Double af Sylvester Berg, med 19 point og 15 rebounds,...
NEWS ARCHIVE