thomas_laerke-w420

Games | 2019-11-27

Bakken Bears vs. Legia Warszawa

Dagens gruppefinale mellem Bakken Bears og Legia Warszawa åbnede meget rodet fra begge mandskaber. Begyndelsen på kampen bar præg af flere turnovers og brændte afslutninger. Det var de regerende danske mestre fra Aarhus, der først fandt fodfæste i første periode. Angrebsspillet, ledet af Adama Darboe, begyndte at volde udeholdet store problemer med hurtigt spil og spektakulære scoringer, der satte fut i kedlerne under det fremmødte publikum i Vejlby-Risskov Hallen. Bakken Bears førte med 12-3 efter de første fire minutter af første periode. Aarhusianerne lignede bestemt et hold, der var opsatte på at sætte sig på førstepladsen i gruppen. Danskerne fortsatte nemlig det høje tempo i de efterfølgende minutter, hvor gæsterne havde store vanskeligheder med at følge med. Bredden på de to mandskaber spillede også en stor rolle, hvor bænkspillerne kom ind og gjorde en betydelig forskel. Bakken Bears vandt første periode med 28-16.

Bakken Bears åbnede ikke anden periode i samme hæsblæsende tempo, men de forsatte ufortrødent med at sætte point på tavlen mod Legia Warszawa, der stadig ikke havde fundet formlen til at holde trit med ”Bjørnene” i begge ender af banen. Efter fire minutters spil var den aktuelle stilling 34-20 til de danske mestre. Vejlby-Risskov Hallen blev forkælet onsdag aften. Spillet flød. Afslutningerne røg i kurven. Og forsvaret stod solidt. Alt i alt tæt på den perfekte kamp af aarhusianerne efter næsten to perioder. Det var noget lignende det bedste spil, man har set fra Bakken Bears i denne sæson. Hvis ”Bjørnene” kunne fortsætte disse takter efter pausen, så ville det blive en aften, som gæsterne gerne ville glemme så hurtigt som muligt. De to hold gik til pause med stillingen 49-28.

Gæsterne fra Legia Warszawa kom væsentlig bedre ud til kampen efter pausen ved at sætte hurtige point på tavlen. Bakken Bears åbnede knapt så godt, hvor man brændte flere afslutninger og slet ikke kunne genfinde samme tempo som de to foregående perioder før pausen. Med fire minutter spillet af tredje periode var forspringet mindsket en periode, og stillingen lød på 54-38. Det lille momentumsving i gæsternes favør virkede dog ikke til at ryste de rutinerede Bakken Bears, der hurtigt bed fra sig og viste prøver på det flotte tempo fra tidligere i kampen. Det høje tempo og flotte spil blev bedst illustreret med et alley-oop til Tyler Ongwae, der bragte Vejlby-Risskov Hallen på kogepunktet. Udeholdet formåede dog alligevel at gøre det til en tæt affære til sidst i perioden. Tredje periode sluttede derfor med stillingen 64-55.

Fjerde og sidste periode åbnede også med Legia Warszawa som det bedste hold. Bakken Bears spillede en anelse nervøst og brændte alt for mange afslutninger. Angrebsspillet flød ikke længere, og man havde vanskeligheder med at spille sig til de åbne muligheder. De enkelte muligheder, der opstod, blev desværre misbrugt. Dette åbnede i den grad opgøret op, og med fire minutter spillet af fjerde periode var stillingen 66-61. Men bedst som man skulle tro, at tilskuerne i Vejlby-Risskov Hallen ville blive nervøse over udeholdets comeback, så bakkede de i stedet fremragende op onsdag aften. Spillerne på banen virkede også til at lukrere på den gode stemning og gav alt, hvad de havde i slutfasen. Med to minutter tilbage førte aarhusianerne spinkelt med 75-69. Der var dermed lagt op til en enormt spændende affære i de sidste par minutter. Det blev da også lidt mere spændende, end nerverne kunne holde til. Med 16 sekunder tilbage af kampen havde Legia Warszawa boldbesiddelse og fik sendt et trepointsforsøg afsted med tre sekunder tilbage. Bolden hoppede hele to gange på kurven, inden den hoppede forbi kurven. Bakken Bears vinder dermed 77-74 over Legia Warazawa og ender samtidig som gruppevinder efter en sejr til Kataja over Egis Körmend i den anden kamp.

 

Kampens resultat:

77-74

Dato:

onsdag 27. november 2019

Tid:

18:00

Arena:

Vejby-Risskov Hallen

Se statistikken

FOROMTALE: POLSK DESSERT I FIBA EUROPE CUP

Af: Matti Grabau, Longdog Communications

Menuen står på polsk hovedstad, når Bakken Bears onsdag hjemme tager imod Legia Warszawa i den sidste indledende gruppekamp i FIBA Europe Cup.

Bears er sammen med ungarske Egis Körmend ganske vist sikret videre avancement forud for midtugens opgør. Men der er stadig en førsteplads at spille for – og muligheden for en perfekt november måned. Netop førstepladsen vil højst sandsynligt give adgang til et lidt mere medgørligt kampprogram i anden runde, så det er bestemt ikke en uvæsentlig gulerod. Følg dette link for at se, hvordan placeringsregnestykket gøres op: https://www.bakkenbears.com/hvordan-afgoeres-fiba-europe-cup-onsdag/

Og i tilfælde af en sejr vil bjørnene have vundet otte ud af otte mulige kampe i indeværende måned, hvilket i sig selv er noget af en bedrift. Især set i lyset af de nervepirrende udesejre over både Körmend og Legia. Triumfen over polakkerne for tre uger siden med et slutresultat på 84-83 var da også én af de helt særlige. Kampen var samtidig et stjerneeksempel på ”it ain’t over till it’s over” – udover små to minutter undervejs førte Bears nemlig kun til allersidst.

Selvom Legia har udspillet deres chance i årets turnering, er der ingen grund til at tro, kampen bliver en ren walkover for Bakken. For det første er hævnen som bekendt sød, og for det andet møder gæsterne denne gang op med flere forstærkninger på holdkortet. De to nye profiler Michal Michalak og Milan Milovanovic vil helt sikkert gøre deres for at holde bjørnene fra fadet. Særligt førstnævnte har vist sig som kampafgørende i flere tilfælde, og han er tilmed holdets topscorer med hele 20,7 point pr. kamp.

Steffen Wich, head coach for Bears, advarer da også mod Michalak og resten af Legia-holdet:

”Michalak er en megastærk og god spiller, der kan gøre ondt på enhver modstander. Og Legia er en sleeping giant. Så må vi bare håbe, det ikke bliver os, der vækker dem.”

Han forventer sig en særdeles spændende kamp på onsdag og lægger samtidig op til en meget offensiv taktik:

”Alt, hvad vi rører ved, bliver tæt. Men det vigtigste er, at vi giver den gas og vinder kampen. Jeg håber på, vi får sat noget tempo i spillet, og det må så bære eller briste.”

Kampen spilles på onsdag den 27. november kl. 18.00 i Vejlby-Risskov Hallen. Billetter kan købes her: https://billet.bakkenbears.com/

 

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by