thomas_laerke-w420

Games | 2019-12-05

Bakken Bears vs. Team FOG Næstved

Dagens kamp mellem Bakken Bears og Team FOG Næstved lagde ud i et hæsblæsende tempo med to mandskaber, der i den grad var klar fra opgørets begyndelse. Det var dog de aarhusianske værter, der kom marginalt bedst ud af de første to minutter. ”Bjørnene” var yderst effektive bag trepointslinjen, hvor holdet scorede på tre ud af tre forsøg. Gæsterne fra Næstved hængte dog i med flot og tålmodigt angrebsspil, og derfor var sjællænderne blot bagud med 11-8 efter de første fire minutter af første periode. Kvaliteten spillet fra begge hold faldt en smule efterfølgende, men det var fortsat enormt tæt med seks minutter tilbage inden anden periode. Næstved arbejdede stenhårdt for at holde trit med Bakken Bears’ høje tempo, og gæsterne lignede bestemt et hold, der var klar til at byde de danske mestre op til dans denne sene decemberaften. Ingen tidlige julegaver til det ubesejrede hjemmehold. Bakken Bears roterede efterfølgende med hele holdet mod slutningen af første periode, og det gav pote for aarhusianerne, der bragte sig foran med 25-17, som også blev første periodes slutstilling.

Dagens to duellanter åbnede anden periode meget jævnbyrdigt med scoringer ligeligt fordelt. Spillet var dog knapt så poleret som i første periode. Begge hold brugte mange forsøg på at få bolden i kurven. Den fælles uskarphed kunne også ses på scoretavlen, hvor Bakken Bears fortsat førte med otte point efter fire minutter af anden periode. Hvis Næstved kunne få tur i den og rettet sscoringsprocenterne til det bedre, så ville kampen være helt lige igen. Bakken Bears kunne derimod sikre sig en enormt komfortabel pauseføring, hvis de først fik tur i den. De hold fandt bedre spil frem inden pausen, men de fulgtes fortsat ad og havde på dette tidspunkt scorede præcis lige mange point med tyve hver i en helt tæt anden periode. Hjemmeholdet fra Bakken Bears trak dog en smule fra med et minut tilbage, hvor ”Bjørnene” scorede flere point i træk. Stillingen til pausen var derfor 49-36.

Gæsterne fra Team FOG Næstved kom bedst ud fra pausen ved at score fire ubesvarede point. Holdet virkede opsatte på at begynde meget bedre, end de sluttede anden periode af. ”Bjørnene” lugtede dog hurtigt, at der var fare på færde, og de skruede som så mange gange før tempoet i vejret, når der var brug for det. Med blot et par enkelte boldbesiddelser og fremragende forsvarsspil af Jonathan Galloway var forspringet tilbage på de tretten point, som de to hold gik til pause med. Næstved gjorde det dog fortrinligt med fortsat at hænge i, men tiden begyndte så småt at arbejde imod gæsterne. De havde brug for at slutte bedst af i tredje periode, hvis forspringet ikke skulle blive for vanskeligt at indhente i kampens sidste ti minutter i fjerde periode. Med tre minutter tilbage var stillingen 63-50 til Bakken Bears. Desværre for udeholdet, var det Bakken Bears, der viste mest overskud mod slutningen. Tredje periode endte derfor 70-56.

Fjerde periode lignede en uoverkommelig opgave for Team FOG Næstved, der skulle indhente fjorten point på Bakken Bears i kampens sidste ti minutter. Det var desværre for gæsterne også hjemmeholdet, der kom klart bedst ud i de første fire minutter. Her havde ”Bjørnene” stået for elleve point mod udeholdets blot fire point. Det begyndte derfor at ligne en afgørelse af aftenens kamp i Vejlby-Risskov Hallen med seks minutter tilbage at spille i. Bakken Bears førte med 89-69 med fire minutter tilbage. De regerende danske mestre så derfor ud til at fortsætte sit togt som ubesejret i Basketligaen. Meget skulle gå galt for aarhusianerne, hvis de skulle formøble føringen. Hjemmeholdet fortsatte med holde gaspedalen nede, og de holdt føringen hjem og sluttede med en sikker sejr på 95-79.

Jonathan Galloway spillede en stor kamp som bedste mand i Vejlby-Risskov Hallen med 13 point, 12 rebounds og 6 blocks.

Kampens resultat:

95-79

Dato:

torsdag 05. december 2019

Tid:

18.30

Arena:

Vejlby-Risskov Hallen

Se statistikken

FOROMTALE: BEARS MØDER SIDSTE SÆSONS BRONZEVINDERE

Det er efterhånden blevet en tradition, at Bakken Bears i starten af december møder Team Fog Næstved, og 2019 lever til fylde op til den tradition. Og udover en spændende basketballkamp mellem sidste sæsons guld- og bronzevindere, så får tilskuerne også mulighed for at donere bamser til julegaveuddelingen hos Børnenes Kontor – det sker, når Bakken Bears rammer holdets første trepointscoring, så det kan regne med bamser fra tilskuerpladserne.

For Bakken Bears ligger kampen i øjet på et kampmæssigt tomrum. Bears har ikke spillet i otte dage, mens der er seks kampe til næste gang spillerne tager spilletrøjer på. Sådanne pauser ser holdet ikke før sæsonen afsluttes, hvis man ser bort fra julepausen.

Bakken Bears har alle mand klar til torsdagens kamp, der er væsentlig for tabellen i Basketligaen, hvor Bears i tilfælde af sejr vil overhale Randers Cimbria, der fører ligaen med 10 sejre i 12 opgør. Bears har pt. ni sejre i ni kampe. Horsens IC på tredjepladsen har otte sejre i 10 kampe.

Torsdagens gæster fra Team Fog Næstved har efter en sløj start på sæsonen fundet formen. Det blev bevist i mandags, da de slog ligaens førerhold, Randers Cimbria, med 86-79. Sejren var den første over et hold fra Basketligaens Pro A, men der er gode forklaringer på, hvorfor den første sejr over et af de stærke hold har ladet vente på sig.

Næstved skiftede træner i sommerpausen. Ind er kommet Arnel Dedic, der opnåede stor succes i sine år i Horsens IC, hvor han bl.a. vandt to danske mesterskaber. I spillertruppen har der også været udskiftninger. Der er ikke gentegnet med én eneste af de bærende spillere fra sidste sæson, og oven i det har sydsjællænderne skiftet flittigt ud i truppen i starten af sæsonen.

Det virker imidlertid til at Næstved har fundet det rigtig mix, og mandagens sejr har givet den sidste tro på, at det kan lade sig gøre at løfte sig op fra den øjeblikkelige fjerdeplads. Den østrigske landsholdsspiller Carlos Mateo er topscorer (20,6 point, 8,0 rebounds pr. kamp), mens Uche Ofoegbu snitter 18,2 point og 6,0 rebounds. Sidstnævnte har dog været skadet på det seneste. De nyindhentede spillere, Jahmal Jones, Rob Marberry og Christian Terrel, har også bidraget positivt til et meget bredt Næstvedhold.

Interessant er det også at Næstved har hentet Zarko Jukic – bror til Bakken Bears’ Darko. Zarko er endnu mere atletisk end sin storebror, hvilket de 8,0 rebounds pr. kamp bevidner.

 

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by