thomas_laerke-w420

Games | 2020-01-07

Benfica vs. Bakken Bears

BEARS TABER I LISSABON

Efter otte europæiske sejre i træk blev det til nederlag, da Bakken Bears tirsdag spillede i Lissabon mod SL Benfica. De portugisiske mestre vandt 90-79 i en kamp, hvor anden periode var dyr. Her scorede Benfica 33 point. Samtidig vandt hjemmeholdet reboundkampen 44-33.

Bears så fysisk pressede ud i første periode, men takket være fire trepointscoringer var holdet alligevel foran 18-17 efter de første ti minutter. Det skyldtes bl.a. fem afsluttende point af Thomas Lærke, herunder en trepointscoring på buzzeren. Anden periode var lige indtil der resterede to minutter og 40 sekunder (37-37), men herfra gik det helt galt for Bears. Benfica gik – bl.a. takket være godt spil af Betinho Gomes og Eric Coleman samt fem point af Rafael Lisboa – på et 13-2 run til halvlegsføring 50-39.

I pausen blev der fokuseret på at score point, men det var ingen stor succes i starten af tredje periode. Bears fik blot scoret to point i de første fire minutter af perioden, og selvom Benfica også havde det svært i angrebsenden, gav deres fysiske spillestil bonus. Benfica nåede foran 57-41 inden Bakken Bears pludselig fandt kurven. Treere fra Adama Darboe og Ryan Evans reducerede Benficaføringen til at være på 10 point. Bears sluttede også fint af, og sejrshåbet var ikke opgivet trods Benficas føring på 67-60.

Fjerde periode tilhørte Benficaguarden Anthony Ireland, der alene i de ti minutter scorede 13 point. Han var også hovedmanden bag Benficas 6-0 run til føring 75-63. Takket være to trepointscoringer i det sidste minut af Nimrod Hilliard sikrede Bears at nederlag blot blev på 11 point, men det var alligevel skuffende, at det i den grad var Benfica, der satte tonen både fysisk og spillemæssigt.

Topscorer for Bakken Bears var Thomas Lærke, der scorede 18 point, mens Ryan Evans scorede 18 point, tog 8 rebounds og havde 4 assists. Nimrod Hilliard scorede 15 point (foruden 4 assists), Adama Darboe 11 (plus 4 rebounds og 3 assists) og Chris Ortiz 10 point. For Benfica scorede Betinho Gomes 21 point (som han supplerede med 9 rebounds og 4 assists), mens Anthony Ireland scorede 18 point, havde 11 assists og tog 6 rebounds. Damian Holls scorede 15, mens Eric Coleman scorede 13 point og tog 10 rebounds.

Næste opgave for Bakken Bears er fredagens udekamp i Værløse, mens det i næste uge gælder to udekampe mod Randers Cimbria – mandag i Basketligaen og fredag i pokalturneringen. Næste Europa Cup-kamp er mandag den 20. januar, når Bears gæster Medi Bayreuth i Tyskland.

Kampens resultat:

90-79

Dato:

tirsdag 07. januar 2020

Tid:

21:00

Arena:

Lissabon

Se statistikken

FOROMTALE: BEARS KLAR TIL BENFICA

’ Vi ser frem til igen at spille Europa Cup efter julepausen, og vi glæder os til at komme til Lissabon, hvor vi har været tidligere. Benfica har et bredt og meget atletisk hold. De har mange go-to guys og spreder scoringerne ud på mange spillere’, siger head coach Steffen Wich inden Bakken Bears tirsdag spiller på udebane mod SL Benfica.

Efter at have åbnet 2020 med en kvartfinale i pokalturneringen, skal Bakken Bears tirsdag spille i Lissabon, hvor drømmen hedder en kvartfinale i FIBA Europe Cup. Udekampen mod Benfica kan ikke alene sikre kvalifikation til kvartfinalerne, men efter sejre i de to første kampe i FIBA Europe Cups andet gruppespil, vil bjørnene være godt på vej, såfremt det lykkes at vinde i den portugisiske hovedstad.

Modstanderen, Sport Lisboa Benfica, har haft et fremragende efterår. Det er – ligesom Bears – blot blevet til et nederlag i den hjemlige liga, og det blev – ligesom Bears – til kvalifikation til det andet gruppespil efter en førsteplads i det indledende gruppespil med fem sejre og blot et enkelt nederlag.

Bears åbnede gruppespil to med en sejr over Medi Bayreuth og fulgte op med en kneben sejr på udebane mod Spirou fra Charleroi i Belgien. Benfica åbnede med at vinde en storsejr på hjemmebane over Spirou, og det så også godt ud midtvejs i kampen i Tyskland mod Bayreuth, men tyskerne realiserede et 30 point sving (fra bagud med 12 til sejr på 18) på bare 20 minutters spilletid.

Bakken Bears mødte Benfica i efteråret 2017 og vandt begge opgør. Siden da har portugiserne dog forbedret deres hold markant, og har et langt bredere og mere erfarent og atletisk hold end dengang. Benfica er da også førerhold i den hjemlige liga med 14 sejre i 15 opgør (a point med Sporting og en sejr foran FC Porto).

Benfica har i løbet af sæsonen hentet to dygtige amerikanske spillere ind som erstatning for skadede spillere. Guaden Anthony Ireland kom i november som afløser for den portugisiske landsholdsguard Tomas Barroso, mens Anthony Hilliard netop er kommet til Lissabon som afløser for Micah Downs, der ligesom Barroso er ude med en knæskade. Hilliard forventes at debutere mod Bakken Bears.

Bakken Bears har været uden Darko Jukic, der blev skadet midt i december. Den danske landsholdsforward er med i Portugal, og håbet er at han bliver klar til at spille tirsdagens kamp. Bortset fra Jukic er alle mand klar til opgaven i Lissabon.

Der er tip off kl. 21:00 lokaltid (22:00 dansk tid). Kampen kan ses på FIBAs YouTube-kanal.

 

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by